Humus cu ardei copt – Placinte cu brânză, mărar și ceapă verde...

Humus cu ardei copt – Placinte cu brânză, mărar și ceapă verde – Ruladă din cartofi cu umplutură de carne de vită – Supă de țelină cu cașcaval

by -
2
Humus cu ardei copt - Placinte cu brânză, mărar și ceapă verde

Humus cu ardei copt – Placinte cu brânză, mărar și ceapă verde – Ruladă din cartofi cu umplutură de carne de vită – Supă de țelină cu cașcaval

1. Aperitiv: Humus cu ardei copt (Iliuţa):

  • 500 g năut fiert ( se poate folosi și cel din conservă ) și scurs se mixează cu 2 linguri ulei de măsline, o lingură de tahini, zeama de la o jumătate de lămâie, 2 ardei copți și decojiți, 3 căței de usturoi, 2 cepe verzi tocate feliuțe, sare, piper, boia iute și busuioc verde.
  • este important ca năutul să fie fiert timp de 3 ore la foc potrivit, folosindu-se pe lângă condimentele obișnuite și tahini pentru un gust deosebit.
  • înainte de mixare se lasă la răcit pentru minim 60 minute.

2.Supă de țelină cu cașcaval (Iliuţa):

  • în doi litri de apă se fierb 4 cartofi potriviți, 3 buc. de țelină și un morcov, toate tocate cubulețe.
  • după ce au fiert pasăm legumele în zeama rămasă, adăugăm 200 gr. smântână de minim 20% grăsime.
  • facem crutoanele din cubulețe de pâine peste care am presărat usturoi răzuit și puțin ulei de măsline lăsându-le ulterior pentru 8-10 minute la cuptor.
  • înainte de a servi supa caldă, adăugăm cubulețe de cașcaval și crutoanele.

3. Ruladă din cartofi cu umplutură de carne de vită (Iliuţa):

  • 6 cartofi mari îi curățăm de coajă și îi tăiem feliuțe subțiri.
  • într-o tavă pentru cuptor tapetată cu hârtie de copt presărăm 100 gr. parmezan răzuit și așezăm feliile de cartofi astfel încât fiecare dintre acestea să se suprapună parțial celei anterioare atât vertical cât și orizontal.
  • condimentăm cu sare, piper, rozmarin și busuioc.
  • presăram 100 gr. parmezan răzuit și lăsăm compoziția  pentru 20 minute în cuptor la 180 de grade până capătă o ușoară nuanță aurie.
  • între timp pregătim umplutura: 2 cepe verzi tăiate feliuțe le sotăm cu puțin unt, adăugăm 800 g carne tocată, sare piper, boia iute, rozmarin, busuioc și 300 gr. sos de roșii.
  • lăsăm compoziția pentru 30-35 minute la foc mic.
  • la final o așezăm uniform peste cartofi și rulăm cu grijă pe lungime, obținând  un rulou pe care îl vom lasă pentru încă 20-25 minute la cuptor.

4. Plăcinte cu brânză, mărar și ceapă verde (Vero):

1 kg și jumătate de făină, 1 pahar de ulei, 3 plicuri de drojdie uscată, 3 ouă întregi, o lingură sare, lapte cât cuprinde (cam 700 ml)

  • se amestecă făina cu drojdia apoi adăugăm celelalte ingrediente.
  • se frământă bine până nu mai rămâne aluatul lipit de mână.
  • se lasă o oră la crescut apoi se pregătește aluatul pentru umplut.
  • se rup bucăți cât un ou sau puțin mai mari.
  • pentru umplutură: 700 gr telemea răzuită (puțin sărată), 5 cepe verzi și 3 legături de mărar.
  • se toacă mărunt şi se amestecă.
  • întindem biluțele de aluat și le umplem.
  • le mai lăsăm 10 minute la crescut,  apoi le coacem.
  • eu ung cu pensula tigaia încinsă cu ulei de măsline la fiecare plăcintă.
  • se coc la foc mic pe fiecare parte.

 

 

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.