Refugiul dintre valuri  – Yasmine I. Bonciu – Editura Creator – recenzie

Refugiul dintre valuri  – Yasmine I. Bonciu – Editura Creator – recenzie

by -
4
Refugiul dintre valuri  - Yasmine I. Bonciu – Editura Creator - recenzie

Refugiul dintre valuri  – Yasmine I. Bonciu – Editura Creator – recenzie

Refugiul dintre valuri

 Yasmine I. Bonciu 

Editura: Creator

An aparitie: 2021

Nr. pagini: 638

Gen: fantasy, young adult, romance fantasy

   Nu am suficiente cuvinte pentru a-mi exprima entuziasmul asupra acestui roman. Stilul fluid de scriere, intriga, gradul de imaginație, caracterul imprevizibil al personajelor, aura de mister în care sunt învăluite ele, peripețiile prin care trec acestea, impactul emoțional, intriga romantică, atenția la detalii, decorul atât de migălos conceput – toate acestea mi-au demonstrat că Yasmine I. Bonciu are o imaginație ieșită din comun și mult talent. Nu-i deloc ușor să abordezi genul fantasy, să creionezi un întreg univers, plecând de la mitologia greacă, dar ea a reușit să scrie o poveste fabuloasă!

    Mi-a plăcut foarte mult “Castelul din infern”, așa că am așteptat cu nerăbdare să apară continuarea, dornică să descopăr prin ce peripeții vor mai trece protagoniștii, să asist și la alte comploturi, să aflu mai multe amănunte despre noua generație de zei și, nu în ultimul rând, să aflu unde a dispărut Avril.

    Am știut de la bun început că nu era cazul să-mi fac probleme că, poate, acest volum doi nu va fi pe gustul meu, dar nu m-am așteptat să dau peste atât de mult mister și suspans, momente tensionate și numeroase jocuri de culise. Prologul mi-a captat întreaga atenţie și, în același timp, mi-a creat o stare de confuzie, pentru că nu știam cum să interpretez acțiunile și vorbele fiecărui personaj. Erau prezentate anumite evenimente, iar eu nu reușeam să fac conexiunea, să îmbin toate piesele din acest roman-puzzle. Abia pe parcursul lecturii am început să disting tabloul de bază, să văd înșiruirea corectă a celor întâmplate.

  Dacă în primul volum s-a pus accentul pe latura romantică – o iubire imposibilă între o muritoare și un nemuritor -, acțiunea învârtindu-se mai mult în jurul celor doi protagoniști, Avril și Hayes, cititorul având ocazia să călătorească pe tărâmul morții, în volumul al doilea am constatat că povestea fantastică presărată cu momente romantice s-a transformat într-un roman de mister, suspans și aventură.

    Combinând armonios elemente de mitologie cu romantismul, “Refugiul dintre valuri” ne poartă într-o lume fantastică, plină de comploturi, aventuri periculoase și mistere indescifrabile. Relațiile complicate dintre personaje, răsturnările de situație, intriga romantică, dar și evenimentele dramatice, te solicită din punct de vedere emoțional și te ține cu sufletul la gură până la final.

Când am adus-o aici, i-am promis că nu o să o rănesc, dar mi-am încălcat promisiunea (…) Nu am fost niciodată un romantic, dar aș fi vrut să-i spun ceva ce să-i redea încrederea în mine, dar nu am stat să o privesc cum iese din cameră cu cheia spre libertatea ei. Am läsat-o să plece fără a face ceva să o opresc.”

    La finalul primului volum, Hayes și April s-au certat, în urma ultimelor descoperiri și secrete dezvăluite de către zeul Infernului. El i-a oferit șansa să facă o alegere, iar ea a luat o decizie greșită, acea de a părăsi Infernul, fugind de cel pe care îl iubea. La scut timp, Hayes și-a dat seama de greșeala făcută, că nu ar fi trebuit să adâncească prăpastia și așa existentă între ei, așa că s-a decis să se împace cu Avril. Doar că ea a dispărut fără urmă, iar ulterior s-a mers pe premiza că s-ar fi sinucis, asemenea mamei ei, împlinind profeția făcută de Oracol. Dar adevărul era altul. Cineva a plănuit ca ea să fie omorâtă.

 

“- Doar nu sugerezi că este cineva din rândul nostru!

   – Nu sugerez asta, sunt sigur! Gândește-te, cine altcineva ar mai putea știi cine este Avril? Crima a avut loc la puțîn timp înainte de apus, noi încă mai eram în Olimp atunci. Cine mai era în afară de noi? Doar Zeus, restul erau plecați pe pământ din diverse motive…”

  Cercul suspecților este foarte restrâns, asta pentru că nu există decât un singur grup de persoane care știu despre existența ei, despre faptul că lui Avril îi este menit să devină zeița vegetației, spiritul primăverii, logodnica lui Hayes și viitoarea stăpână a Infernului.

  Hayes ar face tot posibilul pentru a-i da de urmă ucigașului. Spiritul ei încă se află pe pământ, dar nu există niciun indiciu cu privire la locul în care se află. Problema e că ,,Avril este a treia existență a sufletului ei, dacă ajunge în Infern este pierdută pe veci. Nu contează că este o zeiță în tranziție cel puțin nu atâta timp cất sufletul ei este uman”. Dacă nu este găsită la timp, ea va ajunge în Infern, mai exact în Elysium și după aceea nu mai poate fi salvată. De aceea, trebuie să existe o modalitate prin care să fie salvată înainte de asta, să fie readusă la viață.

  Între timp, în scenă își face apariția Marina, o tânără care nu are nici cea mai mică urmă de amintire din trecutul său, mintea ei fiind complet pustie. Este foarte confuză și speriată de faptul că este închisă într-un depozit. Un bărbat misterios, îmbrăcat complet în negru, și căruia nu-i poate distinge chipul, vine zilnic cu o seringă și îi administrează un conținut care îi induce o stare de delir, moment în care o bruschează, încercând să obțină informații de la ea.

  Marina reușește să evadeze și ajunge pe o plajă unde dă nas în nas cu Tina, o sirenă care joacă rolul de spion pentru zeul mărilor, Poseidon. Datorită ei tânăra descoperă că este la rândul său o sirenă în devenire. Însă surprizele nu se opresc aici, pentru că ea află, în scurt timp, o posibilă identitate a bărbatului care a răpit-o, nimeni altul decât Hayes, zeul Infernului.

  În cele din urmă, Marina ajunge în Atlantida, sub protecția Amfitritei, soția lui Poseidon, care îi oferă un post în conducerea personalului. Însă, atunci când începe să creadă că toate problemele ei sunt de domeniul trecutului, își face apariția Hayes. După mai multe eschivări, Marina se vede nevoită să discute cu zeul Infernului și descoperă că nu el este răpitorul, ci este o victimă ca și ea.

  Printr-un concurs de împrejurări, cei doi vor trebui să lucreze împreună, să descopere misterul din jurul lui Avril. Marina încă nu știe ce rol va juca în planul lor de atac, dar vrea să-l ajute pe Hayes. Vor reuși ei să afle adevărul? Ce s-a întâmplat cu Avril? Va fi ea readusă la viață? Cine s-a jucat cu mintea Marinei și a făcut-o să uite complet cine e? Ce legătură există între Marina și Avril? Citiți cartea și veți primi toate răspunsurile!

Ea avea cheia, dar încă nu știa cine este. Curând drumul ei se va încrucișa cu unul dintre cei mai importanți zei ai Olimpului. Două ființe care știu ce înseamnă durerea și pierderea… Ambii căutau ceva și numai ajutându-se reciproc puteau să capete ceea ce doreau…”

“Dragostea nu a fost creată pentru a ușura viața, ci pentru a  o complica și condimenta.”

Verifică disponibilitatea cărții în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

4 COMMENTS

  1. Mă bucur că am citit cartea, altfel mă tentai să o fac!
    Super recenzie! Am fost incantată de acest volum. Felicitari!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.