Cu ochii în stele de Jenn Bennett - Editura Rao - recenzie

Cu ochii în stele, de Jenn Bennett – Editura Rao – recenzie

Cu ochii în stele de Jenn Bennett

Editura RAO Distribuție, 2020/2021

Titlul original – STARRY EYES,2018

Pagini 385

Traducere din limba engleză de Alexandru Szollo prin LINGUA CONNEXION

  Astăzi vă recomand un young-adult care se citește pe nerăsuflate. Vă spun despre povestea de dragostea dintre Zorie și Lennon, doi prieteni din copilărie care decid să experimenteze un nou stadiu al relației lor. O relație care se încheie brusc chiar înainte de a o face publică.

  Zorie este pasionată de astrologie, o tânără perfecționistă care își organizează totul amănunțit notându-și fiecare plan. Mama ei a murit când avea 8 ani, iar tatăl ei s-a recăsătorit cu Joy care  i-a devenit o adevărată mamă.

  Lennon pare un tip tocilar și oarecum nonconformist, poate și din cauză că are două mame care se iubesc și care l-au iubit pe tatăl lui biologic. Un renumit cântăreț. Acesta e pasionat de drumeții în aceeași măsură cum Zorie este de stele.

  Cei doi tineri nu-ți mai vorbesc de un an, fiecare având motive întemeiate, dar fără ca celălalt să știe motivele celuilalt. Zorie și Lennon ajung într-o excursie împreună organizată de Reagan, o fată bogată. Reagan a mai invitat câțiva amici: Brett, Kendrick și Summer. Așadar 3 băieți și 3 fete pleacă într-o aventură de lux.  Pe drum Zorie află că Lennon e pasionat de drumeții și află câteva lucruri esențiale despre siguranță, doar că ajunși în tabără, în prima seară Brett fură 12 sticle de vin și le ascunde. A doua zi tinerii își dau seama că au fost descoperiți după ce Brett s-a îmbătat și  a urinat lângă cortul unor bogătași. Sunt trimiși acasă, dar ei decid să petreacă câteva zile lângă o cascadă pe care o știa Lennon. Au mers cu mașina câteva ore apoi au luat-o pe jos o bucată de drum, destul de departe în pădure. După vizita unui urs în tabără, ca urmare a nerespectării regulilor de depozitare a mâncării din partea lui Brett, Lennon și Zorie descoperă în prima dimineață că au fost abandonați de ceilalți. Ar dura câteva zile să ajungă la o stație de autobuz și hotărăsc să traverseze muntele în partea opusă ca Zorie să ajungă la o întâlnire a astronomilor la o ploaie de comete.

  Drumeția lor îi face să comunice și să descopere motivele depărtării lor. Fata nu știa de moartea tatălui lui Lennon și nici că el a avut o altercație cu tatăl ei la hotel, în timp ce rezerva, fără voia ei, o cameră pentru noaptea balului. Din discuții fata află că tatăl ei era însoțit la hotel de o altă femeie și toată această poveste se dezvoltă neașteptat, așa cum povestea lor de dragoste renaște din cenușă ca o pasăre Phoenix.

  Se întâmplă o serie de scandaluri, se află secrete vechi, se lasă cu inimi frânte și se întâmplă lucruri frumoase. Cum familiile celor doi sunt certate, sau mai bine spus tatăl lui Zorie este în război cu familia lui Lennon apar curând obstacole.

  Vă invit să citiți un  roman young-adult plin de încărcături emoționale în care tinerii dau dovadă de mai multă maturitate ca adulții, iar soluțiile problemelor apar atunci când minciunile sunt descoperite. Cei care par duri și corecți sunt cei care greșesc cel mai mult și cei care par să fie defectuoși sunt oamenii pe care te poți baza. Mi-a plăcut mult, o carte pe care nu vrei să o lași din mână până la final.

Carte disponibilă pe site-ul Rao

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

recenzii cărți

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

12 COMMENTS

  1. O roman ce mi se potriveste, abia astept sa-l citesc. Nu stiu cum de l-am ratat, dar acum garantat il adaug pe lista mea de shopping.

  2. Imi place,l-am trecut pe lista.
    Felicitari Vero pentru recenzie!
    Am vazut ca traducerea a facut-o Alex Szollo.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.