Cum să te îndrăgostești, de Cecelia Ahern – cartea vedetă la Bookfest 2015

Topul celor mai bine vândute titluri la cea de-a X-a ediție a Salonului Internaţional de Carte Bookfest se prezintă astfel:

Cum să te îndrăgostești, de Cecelia AhernCum sa te indragostesti_Cecelia_FINAL Alex

Trecând într-o noapte pe un pod din Dublin, Christine Rose întâlnește un străin: pe Adam, care se pregătește să se arunce în gol. Ca să-l facă să se răzgândească, îi propune un târg: dacă Adam își amână cu două săptămâni gestul disperat, ea o să-i arate că viața face toți banii.

Dar timpul nu stă în loc. Termenul se apropie cu fiecare clipă, iar Christine își dă seama că nu-și poate ține promisiunea, aşa că va trebui să recurgă la metode disperate. Noul roman al Ceceliei Ahern te ține cu sufletul la gură până la ultimul rând, oferind surpriză după surpriză şi… câteva reţete simple, care îţi fac sufletul mai bogat.

Un roman măreț, care te poartă de la întuneric la lumină.” Glamour

Romanele Ceceliei Ahern au fost publicate în 47 de țări și s-au vândut în peste 16 milioane de exemplare.

Petru cel Mare. Viaţa şi lumea lui, de Robert K. MassiePETRU cel MARE

Lucrarea a câştigat premiul Pulitzer în 1981 în cadrul secţiunii Biografii şi Autobiografii

Robert K. Massie prezintă detaliat viaţa acestui captivant personaj istoric şi evidenţiază evenimentele cruciale care au transformat un băiat într-o legendă, inclusiv călătoriile sale incognito prin Europa, curiozitatea sa de nepotolit faţă de obiceiurile occidentale, obsesia pentru mare şi constituirea măreţei flote ruseşti, modul în care a creat o armată de neînvins şi relaţiile sale cu cei pe care i-a iubit cel mai mult: Ecaterina, iubita sa tandră, şi Menşikov, prinţul fermecător şi lipsit de scrupule care a ajuns la putere prin intermediul prieteniei cu Petru.

Impetuos și încăpățânat, generos și crud, afectuos și neiertător, Petru cel Mare este adus la viață în rândurile acestei cărți în toată măreția lui.exploratorii_1

Fascinant! Captivant ca o poveste și mai fermecător decât multe alte romane.” New York Times

Exploratorii, Erin Hunter

Vol. 1, Începutul aventurii

Vol. 2, Lacul Marelui Urs

Trei pui de urs – un grizzly, un urs polar și un urs negru – pornesc cu mult curaj într-o călătorie plină de peripeții, care îi va purta de pe culmile abrupte ale Munților Stâncoși până în pustiul înghețat al Oceanului Arctic. Într-o lume profund transformată de activitatea iresponsabilă a oamenilor, Exploratorii_vol2-C1cei trei pui vor descoperi că marea provocare a expediției lor stă nu atât în primejdiile care pândesc la tot pasul, cât în dificultatea de a învăța, fără sprijinul nimănui, ce înseamnă să fii cu adevărat un animal sălbatic.

Alte cărți din aceeași serie: Pisicile războinice și Supraviețuitorii

„Echipa” Erin Hunter înseamnă șase autoare britanice, care în 2003 au pornit un proiect de cărți în serie pentru copiii de 10-14 ani.

Personajele au fost alese în urma unor cercetări sociologice calitative și cantitative pe care un grup de psihologi și sociologi le-au desfășurat în școlile primare din Marea Britanie.

În cele trei serii sunt astăzi 48 de cărți, dintre care foarte multe au fost traduse în majoritatea țărilor europene și s-au bucurat de un succes enorm Arta_dreapta_masura-C1printre copii.

Arta de a găsi dreapta măsură. Cum să te bucuri de viață, de Anselm Grün

Alergăm în fiecare zi pentru a câștiga mai mult și pentru a ne simți mai mulțumiți. Avem sute sau mii de prieteni pe Facebook, casă, mașină, serviciu, dar nu suntem mulțumiți. Iar nemulțumirea ne îmbolnăvește, sufletește și trupește. Dar cum să fim mulțumiți? Anselm Grün, cel mai iubit autor de literatură spirituală din Germania, ne arată calea cea mai ușoară, învățându-ne cum să abordăm problemele vieții cotidiene pentru a fi mai senini, mai puțin stresați, mai sănătoși, mai mulțumiți și, desigur, fericiți.

Sub semnul lui Dylan, de Enrique Vila-Matas

Vila-Matas - Sub semnul lui Dylan 2015 2Vilnius este un tânăr de treizeci de ani care aspiră să fie un pierde-vară desăvârșit. Toată viața s-a aflat în umbra tatălui său, scriitor de succes, și a lui Bob Dylan, de care îl apropie o asemănare pur fizică. Vilnius se află într-o permanentă căutare: a autorului unui citat obscur și a celui care, poate, i-a ucis tatăl. Căutările îi poartă însă pașii spre un om care nu mai caută nimic, un scriitor care, deși a hotărât să se retragă de pe scena literară, întrezărește cu ajutorul lui Vilnius prilejul de a scrie cartea visurilor sale. Destinele celor doi se ciocnesc și se suprapun într-un „carnaval ironic și viclean“, care pune în scenă versatilitatea personalității noastre.

Opera lui Vila-Matas a fost tradusă în peste treizeci de limbi, iar romanul Sub semnul lui Dylan a fost inclus de revista La Vanguardia în topul celor mai bune zece cărți publicate în limba spaniolă în 2012.

Editura All

3 COMMENTS

  1. nu am citit nimic de aceasta scriitoare dar am de gand sa remediez acesta situatie 🙂 incepand cu achizitionarea cartilor una prezentata de Mili, Cum sa te indragostesti si Prietenul nevazut recomandata de Catalina. Va multumesc 🙂

    • Diana in curand vei citi si recenzia. Vei avea vesti proaspete si complete despre aceasta carte. Si eu sunt curioasa 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.