Dovlecel pane la cuptor, Ciorbă de pui cu legume, Tocăniță de ciuperci...

Dovlecel pane la cuptor, Ciorbă de pui cu legume, Tocăniță de ciuperci cu cartofi

by -
1
Dovlecel pane la cuptor, Ciorbă de pui cu legume, Tocăniță de ciuperci cu cartofi, Prăjitură (televizor)

Dovlecel pane la cuptor, Ciorbă de pui cu legume, Tocăniță de ciuperci cu cartofi, Prăjitură (televizor)

1.Aperitiv: dovlecel pane la cuptor

-2 dovlecei se curăță, se taie felii, se sărează și se lasă să stea 1 oră;
-se spală dovleceii la jet de apă și-i lăsăm să se scurgă bine;
-pregătim într-un castron 2-3 ouă bătute cu un pic de ulei și făină (să fie ca un amestec de clătite) și separat o farfurie cu făină;
– punem în tavă hârtie pergament unsă cu ulei;
-dăm bucățile de dovleac prin făină, apoi prin amestecul de ou, dacă vreți și prin pesmet, le punem pe hârtia de copt în tavă;
-se pune tava la cuptor.

2. Ciorbă de pui cu legume (Vero)

-se călesc o ceapă cu 2 morcovi dați pe răzătoare, se pune câte un pic de apă;
-se taie mărunt carnea-500 de gr. pulpe dezosate și se pun în oală la fiert;
-eu adaug tocătură de ciorbă pusă la borcan de mine, puțin bulion, 3 foi de dafin, sare, piper, delicat, 3 cartofi tăiați mărunți o mână de orez;
-când sunt fierte se adaugă (pregătiți în prealabil) 2 ouă bătute cu puțină apă rece și verdeață, eu folosesc leuștean frunze;
-pun un vârf de sare de lămâie apoi opresc focul;
-într-un bol pun puțină smântână grasă amestecată cu apă rece și o adaug în ciorbă;
-se condimentează după gust.

3. Tocăniță de ciuperci cu cartofi (Vero)

– curățăm ciupercile le spălăm bine și le dăm un clocot în apă cu sare, apoi le scurgem;
-punem în cratiță ceapă tăiată mărunt, o calim în puțin ulei, adăugăm ciupercile puțină apă și punem la fiert;
-potrivim de sare, piper, vegeta, pastă de ardei picantă sau bulion și lăsăm să fiarbă până scade sosul;
-curățăm cartofii, îi tăiem pe lung, îi prajim în ulei.

4. Prăjitură (televizor)

-1/2 kg făină+1 pachet de margarină Rama+gălbenușul de la 2 ouă+250 gr zahăr+zeama de la o lămâie și 1 praf de copt+se frământă cu câtă smântână cuprinde să fie un aluat potrivit;
-se împarte aluatul în 2, în jumătate se pune cacao;
– din fiecare parte se fac două foi coapte pe dosul tăvii;
– se coace un pișcot simplu din 6 ouă+6 linguri de zahăr+6 linguri făină+puțin praf de copt;
– crema:1/4 lapte se pune la fiert;
-1/4 lapte rece se freacă cu 4-5 linguri de făină și 3-4 pliculețe de zahăr vanilat;
-se toarnă compoziția în laptele care fierbe, se amestecă bine până se îngroașă;
-apoi se lasă puțin să se răcească;
-se mixează 200 gr unt cu 300 gr zahăr pudră să fie ca o spumă;
-amestecăm cele două compoziții.

-Glazură:
-se amestecă 6 linguri de zahăr cu 3 linguri de cacao +1/2 pahar apă=se fierbe până se îngroașă, se ia de pe foc și se amestecă cu 25 gr margarină Rama;
-prăjitura se montează așa; foaie albă+cremă+foaie maro+cremă+pișcot+cremă+foaie maro+cremă+foaie albă+glazură = apoi se dă la rece;
-dacă nu vreți glazură presărați deasupra zahăr praf când o serviți.

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.