Pastă de ouă cu ceapă și cașcaval, Ciorbă din pleurotus, Ficat de pui la cuptor cu ouă
Pastă de ouă cu ceapă și cașcaval, Ciorbă din pleurotus, Ficat de pui la cuptor cu ouă fierte și cașcaval, Diplomat cu portocale, ananas și kiwi
1.Aperitiv: Pastă de ouă cu ceapă și cașcaval(Iliuţa):
-4 ouă fierte răzuite se amestecă cu 2 linguri iaurt grecesc cu 10% grăsime, 2 linguri muștar de masă, 3 fire de ceapă verde tocată mărunt, 50 g brânză de oaie puțin sărată și 50 g cașcaval răzuite fin ambele;
-adăugăm puțină sare și piper după gust;
-pasta obținută astfel o servim cu pâine prăjită sau crutoane de pâine făcute cu usturoi la cuptor;
-un deliciu !
2. Ciorbă din pleurotus:
-1/2 kg ciuperci-pleurotus le curățăm, le spălăm bine și le tăiem fâșii (fideluță);
-2-3 morcovi se dau pe răzătoarea fină, 1 ceapă mică se taie mărunt;
-se pune ceapa cu morcovii în puțin ulei și se călesc;
-se adaugă pleurotus, apa și condimentele care ne plac și se lasă să fiarbă;
-când ingredientele sunt fierte se drege ciorba cu smântână frecată cu gălbenuș de ou.
3. Ficat de pui la cuptor cu ouă fierte și cașcaval (Iliuţa):
-600 g ficat de pui îl lăsăm pentru 15 minute în lapte rece;
-ulterior îl fierbem pentru zece minute, adăugăm în apă puțină sare și rozmarin;
-se lasă la răcit într-o strecurătoare, timp în care pregătim restul ingredientelor;
-fierbem pentru 6 minute 5 ouă, le lăsăm la răcit câteva minute, după care le tocăm cubulețe și le așezăm într-o tavă pentru cuptor tapetată cu puțin unt;
-răzuim 150 g cașcaval, tăiem feliuțe 100 g bacon și 4-5 cepe verzi;
-punem ingredientele în vasul pregătit, adăugăm și ficatul de pui tocat, de asemenea, cubulețe, presăram sare, piper și verdeață tocată, după gust, amestecăm bine totul;
-la final punem 50 g unt distribuit uniform;
-se lasă pentru 15 minute la cuptor la 180 grade Celsius;
-după acest interval de timp, punem 4 căței de usturoi răzuiți, amestecăm bine totul, presăram 50 g cașcaval ras și le mai lăsăm pentru 10 minute până obținem o crustă ușor maronie.
4. Diplomat cu portocale, ananas și kiwi (Iliuţa):
-pentru început vom hidrata 20 g de gelatină în 50 ml apă caldă;
-pentru crema de vanilie avem nevoie de 500 ml lapte, 4 gălbenușuri de ou, 80 g zahăr pudra vanilat, 2 linguri amidon de porumb și o păstaie de vanilie;
-încorporăm ingredientele și le lăsăm la foc mic până obținem consistenţa dorită și crema este fiartă;
-o lăsăm pentru 10 minute la răcit, la temperatura camerei, și adăugăm treptat gelatina;
-tăiem cubulețe 3 kiwi, 2 portocale și ananasul dintr-o conservă;
-le stoarcem bine pentru a le putea încorpora în cremă;
-mixăm 500 ml frișcă lichidă;
-încorporăm ulterior crema de vanilie cu grijă, puțin câte puțin;
-400 g de pișcoturi le înmuiem în sucul din conserva de ananas și le așezăm într-o tavă cu pereți detașabili;
-punem pișcoturile în partea de jos a tăvii și pe pereții interiori ai acesteia;
-adăugăm primul strat de cremă, o parte din fructe, următorul strat de cremă urmat de un strat de fructe, repetăm procedeul până terminăm ingredientele;
-la final ornăm cu ce fructe dorim și lăsăm prăjitura pentru minim 6 ore la frigider înainte de a o servi.
Un meniu delicios !