Dragă copilă de Romi Hausmann - Editura Lebăda Neagră - recenzie

Dragă copilă, de Romi Hausmann – Editura Lebăda Neagră – recenzie

Dragă copilă

Liebes Kind

Autor – ROMI HAUSMANN

Editura LEBĂDA NEAGRĂ,2021

Colecția black spot

THRILLER

Pagini – 427

Traducere din limba germană de Mădălina Tvardochlib

Despre autoare

  “Romy Hausmann (n.1981) este o scriitoare din fosta Republică Democrată Germană.A activat ca jurnalist de televiziune și consultant media.

În anul 2014, Editura Heyne din Munchen i-a publicat volumul intitulat Lisa  se  numește acum Lola și locuiește în oraș.

  Dragă copilă este thrillerul si de debut, și a fost editat în 2019 de Eitura DTV, Munchen. Tradus în peste 15 țări, s-a bucurat de succes imediat după apariție și a devenit bestsellerul anului. Pentru acest roman, autoarea a primit Premiul Crime Cologne 2019.

În 2020 i-a fost publicat romanul Marta doarme, la Editura DTV,Munchen.”

    Atunci când citești multe cărți din genuri diferite și ajungi la o carte care se pliază perfect pe gusturile tale, începi să citești și nu te oprești decât la ultima pagină. Așa am făcut eu cu acest roman, l-am început duminica după ora 15 și l-am terminat puțin după miezul nopții, dezamăgită doar de faptul că s-a terminat. Cele peste 400 de pagini m-au captivat total până la final.

  Subiectul acestui roman l-am mai urmărit în filmele polițiste, dar felul în care e scris nu se încadrează la clișeu. Romanul începe cu dispariția unei fete de 23 de ani, Lena. Apoi ne trezim într-o cabană unde locuiesc doi copii, Hannah (13 ani) și Johnathan (11ani), împreună cu mama lor Lena, care nu e Lena, ci Jasmin, și papa (doar papa). Ușa este încuiată, ferestrele acoperite cu scânduri, iar ei sunt prizonieri. Doar papa iese să meargă la muncă, copiii nu au văzut niciodată lumina zile, iar femeia este prea speriată să se poată împotrivi bărbatului. E captivă de patru luni și încă nu a găsit soluții pentru a evada. În tot acest timp copiii citesc cărți informative, dicționarul fiind una din lecturile cele mai uzuale, iar ei au memorat o bună parte din cuvinte cu tot cu definiție. Bătută, înfometată, obligată să joace rolul de soție și de mamă a unor copii care nu sunt ai ei. Într-o zi aparatul de aerisire s-a stricat și în timp ce se sufocau Jasmin și-a permis să se apropie mai tare de copii. Bucuros Johnathan îi face cadou globul lui cu zăpadă. Realizând că e singura ei armă, aceasta se hotărăște să evadeze împreună cu copiii. La scurt timp Jamin ajunge la spital însoțită doar de fată. Băiatul fiind recuperat de la cabană, de lângă un cadavru. Sunt multe lucruri care nu se potrivesc și polițiștii încearcă să construiască un puzzle din care lipsesc multe piese. Sosesc și părinții tinerei dispărute cu 14 ani în urmă crezând că e fiica lor. Când descoperă că nu e Lena sunt aduși într-o confuzie mai mare, pentru că fetița îi seamănă la indigo.

Au loc o serie de întâmplări ciudate și toată lumea e speriată.

  Deși acțiunea este complexă „Dragă copilă” este un roman psihologic excelent care scoate în evidență traumele unei persoane răpite, modul în care reușește sau nu să accepte perioada aceea întunecată, fricile cu care se confruntă victima după ce supraviețuiește fizic unei astfel de monstruozități și cum reușește să te schimbe această tristă perioadă pentru totdeauna.

  Reușesc victimele din această poveste să se elibereze de trecut sau trecutul îi urmărește creându-le noi traume?

  Dragă copilă este un thriller psihologic reușit, o poveste care îți stârnește interesul cu fiecare pagină citită ținându-te într-un continuu suspans și surprize neprevăzute. Recomand cu  și sinceritate, garantez că nu o să vă pară rău.

Carte disponibilă pe site-ul Lebăda Neagră.

Verifică disponibilitatea cărții în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

 

 

 

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.