Drako de Kiera Aslog - Bookzone

Drako, de Kiera Aslog – Bookzone – recenzie

Autor: Kiera Aslog

Titlu: Drako

Pagini: 331

Editura BOOKZONE

   Se spune că destinul ni-l facem noi. Însă ce te faci când destinul decide pentru tine? Drako este cel mai în măsură să vă dovedească adevărul despre destin. Al lui a fost greu încercat. Moşia familiei Scovil este locul preferat al celor ce adoră animalele şi compania cailor, iar pentru pasionaţii de echitaţie este visul devenit realitate. Moșia familiei este aproape de poalele munţilor Bitterroot. Drumul șerpuit și cărările înguste te duc în locul unde natura se împreună cu omul, cu spiritul celor mai frumoase animale, caii. Drako este unul dintre privilegiații societății, provenind dintr-o familie ce-i oferă totul. Însă, ce se întâmplă când destinul decide să-ți schimbe soarta? Un cumplit incendiu ucide întreaga familie Scovil, la ferma pe care o deţine din generaţe, în generaţie. Odată cu incendiul, o întreagă istorie şi generaţie este pierdută pentru totdeauna, tot ceea ce a mai rămas este cenuşa peste întreaga istorie a familiei Scovil.

  De-a lungul timpului familia Scovil a fost centru multor bârfe reale sau nu. Unele dintre ele spuneau că animalele familiei nu erau îngrijite şi că noaptea se auzeau zgomote ciudate de-ţi îngheţa sângele în vene. Drako a dispărut mult timp din familia Scovil, până când într-o zi apariția lui la fermă va da drumul altor bârfe şi va schimba soarta unei tinere, pe care a cunoscut-o în copilărie. Relația celor doi nu este una normală, deoarece prima întâlnirea a celor doi nu a fost una fericită, ci din contră. Cu toate că el a scăpat din incendiu, nimeni nu ştie cum sau unde a fost până acum.

   Joanna este copilul văzut de societate ca un copil cuminte şi cu o educație aleasă, în special pentru că bunicul Joannei este Preotul comunității. Acesta i-a insuflat blândețea sufletului şi iubirea pentru Dumnezeu și cuvântul său. Joanna iubește atât de mult cuvântul lui Dumnezeu încât îi spune bunicului că ar dori să se călugărească, însă bunicul o sfătuiește să mai aștepte. O astfel de decizie se ia în timp și abia atunci când ești cu adevărat pregătit pentru o astfel de viață. La zece ani de la prima ei întâlnire cu Drako, Joanna are șansa de a -l întâlni pentru a doua oară. Nu în niște circumstanțe tocmai propice pentru a avea o bună comunicare. Într-o dimineața, Johanna este rugată de bunicul ei să o ajute pe o bătrânică din comunitate. Ajutorul era ca Johanna să ajute un tânăr ce se afla în momentele lui cele mai grele. Johanna nici nu-și imaginează că băiatul este nimeni altul decât Drako. Prima lor întâlnire nu are așteptările scontate. Drako devine vulcanic, arțăgos, încât Johanna începe să-și piardă răbdarea. Acesta nu se opreşte aici, Drako începe un joc periculos şi plin de mister cu Joanna, el devine misteriosul cu mască. Joanna începe să se îndrăgostească de băiatul misterios, primul lor sărut o lasă cu mintea ameţită şi gândurile vraiște. Ce reacție va avea Joanna când va afla cine este cel din spatele măștii? Acesta este începutul unei relații cu multe urcușuri și coborâșuri, o relație ce va deveni centrul plăcerii tale de a continua.

Îi simt mâna stângă apăsându-mi coapsa, iar pielea îmi arde sub strânsoarea sa. inima îmi bubuie disperată în ureche, luându-mi respiraţia, iar faptul că sunt incapabilă să văd ceva îmi face gândurile să mi se învârtă nebunește prin cap, ameţindu-mă. Brusc, îmi aud vag vocea cum este strigată de undeva din depărtare şi tresar, încercând să-mi mut capul în direcţia de unde provine. Cel de lângă mine se încordează şi-l aud înjurând din nou printre dinţi. Dă să se îndepărteze de mine, aşa că-l apuc de braţ în timp ce-şi ia palma de la ochii mei, şi-l opresc exact când îşi duce masca la faţă . Totul se pare că se întâmplă cu încetinitorul, cu strigătele ce-mi răsună agonizant în ureche pe fundal, iar, în faţa mea, cu chipul demascat pe jumătate al celui cu care mă sărutasem acum câteva secunde”

Drako este primul volum dintr-o trilogie, aventura și provocările celor două personaje vor continua în volumul doi şi trei. La început nu prea am fost așa de prinsă de poveste. Mi s-a părut că autoarea prea tărăgăna introducerea, cu toate că erau informații ce își aveau rostul și importanța în poveste. Probabil că nu am fost eu într-o pasă tocmai bună. Însă, pe parcurs chiar m-a prins acțiunea. Probabil că unii cititori vor spune că este o un roman clişeic. Aceeași poveste, băiatul rău, traumatizat şi fata bună, cea care se îndrăgostește de tânărul distrus de trecut, şi ea este personajul feminin ce devine stânca lui, cea care îl ajută să depășească toate durerile şi traumele… Nici că ar fi departe de adevăr… cu toate astea fiecare poveste este diferită, fiecare are stilul ei, în ritmul şi profunzimea specifică fiecărui autor.

    Volumele Drako au devenit „Cartea anului” pe Wattpad. Kiera a ajuns de-a lungul timpului la peste un milion de cititori. Volumele sunt scrise la persoana întâi, din perspectiva personajului principal Joanna. Poveste nu se axează doar pe cele două personaje, ci o să aveți parte de o diversitate de personaje, de la adolescenți, până la adulți. Acțiunea este plasată în diferite locații, cu diferite implicații atât emoționale cât şi din punct de vedere a acțiunii. Autoarea a plasat şi iubirea pentru Dumnezeu, prin prisma bunicului ei, a plăcerii ei cu care merge la slujbă etc. Un mod nou pentru mine. Cu toate că am mai avut parte de cărți unde partea religioasă este foarte prezentă, de obicei am găsit-o în cărțile unde personajele sunt adulte, ce implică o anumită acțiune, dramă, diferită de cea a unor adolescenţi. Cu toate astea, cartea nu a fost mai puţin plăcută sau să schimbe într-un fel acţiunea de bază, se contopesc chiar foarte bine. Împreună fac un duet atrăgător şi ar plasa – cel puţin primul volum – cartea în categoria cărţilor care pot fi citite atât de adolescenți cât și de adulți.

Carte disponibilă pe Bookzone.ro

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

6 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.