Dublă tentație de Tessa Dare

Titlul original: Twice Tempted By A Rogue
Seria Stub Club: 1. Un dans cu un duce (One Dance With A Duke-2010), 2. Dublă tentație (Twice Tempted By A Rogue-2010), 3. Three Nights With A Scoundrel (2010)
Cotaţie Goodreads: 3.63

DETALII CARTE

Cât timp ar putea să-i reziste?

Norocul este o sabie cu două tăişuri pentru eroul de război Rhys St. Maur, Lord Ashworth. Dorinţa lui de a-şi găsi moartea a rămas fără răspuns pe câmpul de luptă, în timp ce soarta a permis uciderea prietenului său din societatea de elită tacită cunoscută sub numele de Stud Club. A sfidat moartea, şi nimeni nu ştie cu exactitate ce s-a petrecut în trecutul lui de a fost afectat. Din motive neînţelese, Rhys se întoarce la casa sa strămoşească din Devonshire. Nethermoor Hall, casa familiei a fost distrusă într-un incendiu cu ani în urmă pe când era un adolescent, şi din acel moment, atât el cât şi tatăl lui au întors spatele locurilor natale. În absenţa lui Rhays, micuţa comunitate a fost devastată din punct de vedere economic. Nu mai exista senior, protector care să îi ajute să înflorească. Singura activitate a orăşelului este hanul Three Hounds, acolo unde localnicii îşi satisfac nevoile unei băuturi bune. Proprietarul acestui han este frumoasa, Meredith Maddox, care doreşte o reală îmbunătăţire, atât a hanului, dar şi a vieţii micuţei comunităţi. Ea vrea să facă din han o locaţie civilizată atât pentru localnici, dar şi pentru călătorii străini cu rang înalt. Dar pentru toate astea are nevoie de bani, de care nu prea dispune. Din această cauza este nevoită să între într-un parteneriat cu un contrabandist care îi asigură aprovizionarea de care avea nevoie pentru a oferi servicii bune.

Prima oprire a lui Rhys este la han, în mijlocul unei lupte. Lordul este năucit de frumuseţea hangiţei, dar şi de curajul ei, atunci când intervine în lupta dintre localnicii furioşi şi ameţiţi, şi îi pune cu botul pe labe.
Este şi mai surprins atunci când îi află identitatea.
Merry Lane, fiica fostului antrenor de cai de la Nethermoor Hall, proprietatea lui, omul care îi salvase viaţa din incendiu. Şi-o aducea aminte pe fetiţa aceea ştearsă, şi era uimit de ceea ce devenise. Cea mai frumoasă femeie pe care el o văzuse. Până în acel moment nu dăduse importantă femeilor. Avusese aventuri, dar nu fusese niciodată năucit ca acum. Mai ales că viaţa lui era moartea.
Micuţa Merry sau Meredith, trecuse nu prea uşor prin viaţă. Tatăl ei a fost rănit în incendiu, după ce îl salvase pe Rhys, şi din acel moment a fost în imposibilitatea de-a mai sprijini familia. Protectorul senior al comunităţii nu exista şi economia localităţii şi-a început declinul. Merry a fost nevoită să se căsătorească cu proprietarul hanului, un bărbat cu mult mai în vârstă, şi după moartea acestuia a rămas stăpână. Toată viaţa ei a avut o mare iubire-Rhys. Era copila pe atunci, dar inima fragedă a fost subjugată de tânărul lord. Anii au trecut, iar credinţă ei în iubire s-a spulberat.

Meredith Maddox crede în muncă grea, nu în soarta, iar romantismul nu face parte din planul ei. Dar când Rhys se întoarce, plin de cicatrici, obosit de lume, şi mai periculos de atractiv decât oricând, văduva este sfâşiată între determinare şi dorinţă.
Şi Rhys la rândul lui se crede responsabil pentru ceea ce a trăit ea, pentru viaţa locuitorilor, şi este dispus să reconstruiască totul şi să se căsătorească cu Meredith. Dar, aceasta refuză! Este convinsă că lordul nu se va stabili niciodată acolo, iar hanul este viaţa ei. Nu îl mai crede, deşi ştie că vrea să redea prospeţimea de odinioară, dar aştepta parcă în fiecare minut ca el să îşi ia zborul. Să o convingă de seriozitatea intenţiilor sale, Rhys merge până într-acolo, încât construieşte o cabană cu mâinile goale, îi face curte deşi nu ştie cum, şi cu toate că intenţiile sunt bune, el face lucrurile greşit. Omul îşi dorise moartea, nu satătuse prin saloane. Şi acum sufletul lui era încă negru, dar cauta ceva care să îl lumineze.
Are o mulţime de cicatrici, dar cele mai adânci sunt cele din inima lui. Răni pe care poate nimeni nu va reuşi să le vindece. Oare cât îi va rezista Meredith? Vor reuşi cei doi să se dezvăluie unul în faţa celuilalt? Vor reuşi să capete încredere? Pentru că, niciunul nu avea deplină încredere în nimic.
Rănile sufletelor se vor vindeca? Tentaţia către viaţă, linişte sufletească, dragoste, va învinge?

Cartea Dublă tentaţie de Tessa Dare, apare în colecţia „Iubiri de poveste”-Libertatea, în data de 04.07.2015.

Autor: Iasmy

11 COMMENTS

  1. Și uite așa ne corupe Iasmy să cumpărăm cartea de sâmbătă :)) O cumpăr cu siguranță…sper să o și citesc în acest weekend 😀

  2. Mi-a placut cartea! Nu stiu de ce, dar cum a fost prezentat Rhys in prima carte, sporadic adevarat, dar ca un tip dur tare, nu ma asteptam la un personaj atat de ,,sensibil” 🙂
    Iar eroina, foarte diferita, ii place ,,berica”, 🙂 oricum mi-a placut abordarea autoarei si stilul ei.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.