Rubrica-Colţul misoginului

Femeile care nu știu să primească un compliment

   ”Bărbații oferă complimente rar și cu scop”. Este fraza care m-a făcut să îmi schimb subiectul articolului de săptămâna asta. Inițial doream să scriu despre puterea celor fără de putere. O să scriu săptămâna viitoare. Acum mă interesează femeile care nu știu să primească un compliment. Care se uită la tine cu suspiciune dacă te oferi să le ajuți, sau dacă le spui că sunt frumoase, că au ochi luminoși, sau că în dimineața respectivă radiază bucurie.

   Am întâlnit uneori astfel de femei și, coincidență sau nu, toate fac parte din categoria femeilor care se definesc puternice și independente. Femei care au succes în plan financiar și social, și care (pentru a parafraza o celebră butadă) știu exact prețul fiecărui lucru, fără a ști valoarea vreunuia. Femei care se uită încruntate la cei care le zâmbesc și care își fac calcule căutând planurile malefice ascunse de aceste zâmbete.

   Este o planetă ciudată pe care locuiesc ele. O planetă unde se vorbește mereu despre faptul că femeile sunt mai ….sau mai… decât bărbații. O planetă unde curtoazia este considerată hărțuire, și unde egalitatea în fața legii este confundată cu egalitatea în fața normelor sociale.

   Desigur, sunt mulți bărbați care consideră că orice femeie este o posibilă pradă, dar chiar și așa nu înseamnă că o vorbă frumoasă înseamnă o invitație directă.

   Egalitatea pe care femeile o clamează fără a o înțelege de cele mai multe ori, nu ar trebui să însemne eliminarea jocului și a flirtului dintre ele și bărbați. Pentru că ce se câștigă la nivel de să îi spunem justiție socială, se pierde la nivel de plăcere a interacțiunii.

  Jocul curtoaziei este una dintre cele mai captivante capitole ale disputei femei-bărbați, pe care dacă îl pierdem devenim mai triști și mai posaci.

 

SIMILAR ARTICLES

7

7

10 COMMENTS

  1. Frumos articolul. Bine punctat. Daca suntem atat de reticente este tot din cauza voastra a barbatilor 😛 😛
    Si noua ne place flirtul dar daca voi intelegeti altceva 😛 😀 . Na ca sunt rea acu’ 😉 Cum zice sotul meu: off, cine sa va mai inteleaga pe voi femeile ??? locco_smiley_4

  2. Daca vrea cineva sa ma ajute nu ma uit cu suspiciune :)))) Atat ii trebuie, sa nu ma ajute :))))

  3. Interesant si extrem de partinitor articolul d-voastra ! In timp ce voi, barbati nu ne intelegeti deloc, noi femeile va ” citim” usor ! Oare de ce? locco_smiley_14

    • Nu. Cred că ține de disponibilitatea ta de a zâmbi și de a intra într-un joc, de altfel nevinovat.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.