Fiica diavolului de Lisa Kleypas

Fiica diavolului, de Lisa Kleypas – Editura Miron – recenzie

Fiica diavolului

Devil’s Daughter

Lisa Kleypas

Editura Miron 

Traducere: Cornelia Cernetchi Pascu

Număr pagini: 366

Seria Ravenels: 1. Frumos și cu inima de gheață –Cold-Hearted Rake, 2. Vreau să fiu soția ta -Marrying Winterborne, 3. Diavolul în primăvară – Devil în Spring, 4. Un străin frumos -Hello Stranger, 5. Fiica diavolului -Devil’s Daughter, 6. Pentru dragostea-Chasing Cassandra

Citiți despre cărțile din Seria The Ravenels – Lisa Kleypas – pasiune, indecizii și romantism

  Fiica diavolului de Lisa Kleypas cărți de dragoste.

   ,,Autoare de romane celebre, Lisa Kleypas ne oferă de această dată o poveste sclipitoare despre o tînără și frumoasă văduvă, care și-a găsit pasiunea alături de un bărbat nepotrivit… Deși Phoebe, Lady Clare, frumoasa și tînăra văduvă nu l-a cunoscut niciodată pe West Ravenel, ea știe cu siguranță un lucru: că este un bărbat agresiv, răutăcios și trivial. Pe vremea cînd învăța la internat, el a făcut un calvar din viața răposatului ei soț, iar ea nu-l va putea ierta niciodată pentru asta. Dar, cînd Phoebe participă la o nuntă de familie, ea cunoște un străin fermecător și extrem de incitant, care îi trimite în inimă săgeata iubirii fulgerătoare… evident, el nu este nimeni altul decît West Ravenel. West este bărbatul cu un trecut pătat. Fără scuze, fără păreri de rău. Totuși din momentul în care o cunoaște pe Phoebe, West va fi măcinat de o dorință irezistibilă… dar în acelși timp este conștient de faptul că o femeie că ea este foarte greu de cucerit. West nu se îndoiește nici o clipă că Phoebe este o lady puritană și aristocrată. Ea este fiica unei femei puternice și ambițioase, care a fugit cu Sebastian, Lordul St. Vincent – cel mai păcătos și necruțător crai din Anglia. Nu trece mult și ei se îndrăgostesc fulgerător unul de altul. Oare pasiunea lor copleșitoare va fi suficientă că să treacă peste obstacolele din trecut? Numai fiica diavolului știe acest amănunt...,,
    O descriere nu prea favorabilă pentru West. Oare chiar așa dezirabil este ca și persoană? Cert este că această poveste merită descoperită. O rachiună ținută ani de zile pentru cineva care a fost de tânăr la o școală cu internat. Phoebe, prietenă din copilărie cu Henry, este părtașă la suferința tânărului când va fi șicanat de nimeni altul decât West Ravenel. Anii au trecut și după o scurtă căsătorie în urma căreia a rămas cu doi copii mici, Phoebe rămâne văduvă. A fost conștientă tot timpul de starea precară a soțului ei, dar nu i-a păsat. A vrut să petreacă alături de el atât cât s-a putut. Acum, după doi ani de doliu, tânăra văduva va veni la nunta fratelui său Gabriel cu Pandora. Dacă e seria Ravenels, clar știm despre toate cuplurile formate și poveștile lor de dragoste.
   M-am bucurat și de această dată să aflu noutăți despre fiecare, iar de această dată în centru acțiunii se află nimeni altul decât fostul libertin și băutor notoriu West. Va reuși Phoebe să treacă peste rachiuna sa și să se bucure de revederea cu membrii familiei sale și cu rudele viitoarei sale cumnate?
 

 

,,În sfârșit Phoebe îl va cunoaște pe bărbatul care i-a făcut lui Henry un coșmar din anii de școală. Era imposibil să îl evite.
  West locuia acolo, fără îndoială făcându-și de lucru și risipind moștenirea fratelui sau mai mare. Phoebe își amintea descrierea făcută de Henry: și-l imagina pe West că fiind un grăsan bețiv și puturos, care ținea calea servitoarelor, în timp ce ele făceau curat în urma lui.”

 
   Când va ajunge pe domeniul Eversby Priory, Justin, fiul său de patru ani va fi de nestăpânit printre membrii familiei, iar Phoebe va alerga după el în casă, unde va da peste un bărbat dând instrucțiuni servitorilor, cu lejeritate, despre repartiția camerelor. Ce i-a atras atenția a fost înălțimea sa impresionantă, alura atletică, păr șaten, radiind o forță masculină deosebită. Atracția ciudată la vederea acestui bărbat este dublată de spontaneietatea cu care Justin va face cunoștință cu el.
 

,,Avea ochii albaștri, iar nuanța lor puternică era potențată de bronzul pielii; în complectarea lor, zâmbetul alb, strălucitor îl făcea extrem de frumos, în ciuda trăsăturilor puternice și regulate. Părea o persoană foarte volubilă, însă ascundea o oarecare șiretenie, combinată cu duritatea dată de o vastă experiență într-ale lumii, iar asta îl făcea și mai atrăgător.

 
   Bănuiala că s-ar putea să fie persoana care i-a făcut rău în copilărie lui Henry, îi va da târcoale lui Phoebe. Se poate că acest bărbat șarmant și fermecător cu fiul său, acest bărbat foarte lăudat de membrii familiei pentru excelente sale activități administrative să fie una cu ticălosul din copilăria lui Henry?
   West în schimb va fi foarte fermecat de lady Clare. Înfățișarea sa frapantă, postura elegantă, tristețea din ochi…dar oare de ce această răceală bruscă față de el? El e doar administrator, o persoană care a experimentat viciul la greu, normal ca nobilimea să îl ignore.
 

 

,,Avea senzația că, dacă va întinde mînă să o atingă, și-ar retrage mînă, cu degetele arse. Părul ei roșcat, ascuns sub boneta simplă…nu mai văzuse ceva asemănător. Un roșu-aprins, ca penajul păsării-paradis, în contrast cu pielea de nuanță fildeșului și cîțiva pistrui presărați pe nas care îi dădeau o elegantă aparte.
Avea aerul unei femei educate, îmbrăcâtă cu gust; o persoană care toată viața a fost ocrotită prin iubire. O umbră îi întunecă privirea…faptul că de anumite lucruri nu te proteja nimeni.
  Doamne, ochii aceia…albastru-deschis, cu striații fine, strălucitori.
   Când i-a zâmbit, West a simțit în piept un fulger plăcut, dar imediat ce el s-a prezentat, căldura de pe fața ei s-a stins, de parcă s-ar fi trezit dintr-un vis plăcut, la o realitate extrem de neplăcută.”

   Deși vor fi extrem de atrași unul de altul, principiile nu îi vor lasă să meargă mai departe. Pentru el, un copil sărac, crescut în bătăi de tată mai apoi de unchii lui, mediul violent din care provine, îl va face să dea înapoi din față orcărui angajament. Teama lui West este aceea de a nu deveni la rândul său o persoană la fel de violentă și care ar putea să își rănească familia.
   Phoebe la rândul său se va teme de orice angajament care iar putea aduce fericirea. Promisiunea făcută soțului pe patul de moarte, aceea de a lasă pe vărul Larson să aibă grijă de ea și copii, ar fi un aranjament și atât. Emoțiile și dorința pe care o simte față de West i se par interzise.
 
   Lucrul bun din întâlnirea celor doi va fi că Phoebe va fi îndrumată de către West să se intereseze personal de domeniul pe care îl va moșteni micul Justin. Problemele încep să apară atunci când Larson va ,,uita” să aducă registrele domeniului pentru a fi verificate de Phoebe. La fel tânăra va fi presată de fosta sa soacră să se căsătorească cu vărul soțului.
   Chemat pe domeniul, West va încerca să o ajute să descifreze ce ascunde Larson și de ce nu a vrut să îi prezinte situația contabilă.
   Cu nereguli destul de grave, cu o pasiune pe care o consumă, dar nu se poate legaliza, cu principii peste care nu vrei să treci, oare care va fi deznodământul acestei povești?
 
   Ce pot să spun despre această carte? Cei care adoră poveștile de dragoste, cartea este foarte relaxantă. Poate că m-aș fi așteptat la ceva mai multă acțiune, dar această serie a Lisei nu e una prea alertă, în schimb limbajul comic, buna dispoziție, personaje feminine cu un caracter puternic, îmblânzirea crailor notorii, modernizarea și progresul în plin avânt al epocii respective, compensează lipsurile. Recomand cu căldură această carte, ca de altfel întreaga serie.

Carte disponibilă pe site-ul Editura Miron

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți de dragoste

Fiica diavolului de Lisa Kleypas recenzie.

 
 

7 COMMENTS

  1. O carte de Lisa e oricând bine venită 🙂 felicitări pentru recenzie draga mea :*

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.