Flash Interview-Mihai Cotea-13 întrebări în 5 minute

1.Care a fost cartea ta de debut?Vremea tornadei coperta 1

Mihai Cotea: Romanul ”Vremea tornadei”, apărut anul trecut

2.Cine a fost primul cititor al scrierilor tale?

Mihai Cotea: Carmen, o bună prietenă și colegă de liceu și facultate. A rămas o cititoare fidelă și o amică de suflet.

3.Care dintre romanele tale este “cartea ta de suflet”?

Mihai Cotea: Toate au părticele din sufletul meu, dar cel la care scriu acum și care se numește ”Transtatalia”, recunosc, are un loc special în inima mea și mai e și Mia, dar acolo nu e vorba de un roman… e ceva mai special. Veți vedea.

4.Cu care dintre  personajele tale te identifici?

Mihai Cotea: Totalmente cu niciunul, că altfel n-ar mai fi vorba de ficțiune. Din ”Vremea tornadei”, cu Toni, cel mai mult, apoi puțin și cu Horațiu, dar cele două sunt personaje complementare, oricum. Din volumul de proze scurte, ”Eu și Mia”, cu multe trăiri ale Miei, iar din ce nu s-a publicat încă, nu cred că are rost să vorbesc deja.

5.Care romanul al tău ai vrea să fie ecranizat?

Mihai Cotea:  Toate, recunosc. 🙂

6.Ce actor ai vedea în rolul principal?

Mihai Cotea: Nu știu, nu am preferințe. Să fie credibil, asta e cel mai important.

7.Cât timp îţi ia scrierea unei cărţi?

Mihai Cotea: Depinde. La ”Vremea tornadei” am scris aproximativ un an, la volumul de proză scurtă, cam doi ani, iar la următoarele, ce nu au apărut, tot cam așa. Nu mă grăbesc de fel și nu prea mai am mult timp la dispoziție. Sunt genul de autor care preferă să doarmă noaptea 🙂

8.Cum treci de momentele de “blocaj ale scriitorului”?

Mihai Cotea: Fac pauză și îmi trăiesc viața. Inspirația de acolo vine, oricum.

9.Ce autor preferat ai?

Mihai Cotea: Încă nu am găsit unul anume și e cam greu s-o fac. Îmi place diversitatea, ar trebui să fie un autor care se reinventează mereu.

10.Când ai fost prima dată la un târg de carte şi la care?

Mihai Cotea: În facultate, la Gaudeamus de la Sibiu.

11.Cu ce edituri colaborezi?

Mihai Cotea: Până acum am colaborat cu editura Singur la volumele de autor și cu editurile Napoca Nova și Starpress, la antologii.

12.Ce gen de muzică preferi?Ai o piesă favorită?

Mihai Cotea: Îmi place rock-ul alternativ, jazz (bossa nova!), fado, electro… formația mea preferată e The Cranberries, și de fiecare dată când vreau să ascult ceva care să mă binedispună, aleg Just my imagination sau Tomorrow, din repertoriul lor.

13.Ai un motto după care te ghidezi în viaţă?

Mihai Cotea: Nu am unul anume. Încerc să fiu atent mereu la cine sunt și ce simt și analizez mult persoanele din viața mea, dar asta e o deformație de când m-am apucat de scris… Nu cred în rețete perfecte, iar un motto dictează, într-un fel sau altul, modul de trai al celui care-l adoptă. Un motto ar trebui să vină din noi, din propria noastră experiență.

Mulţumesc, Mihai! Arci!

Mulţumim şi noi, Mili şi Iasmy!

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

15 COMMENTS

 1. Nu stiu autorul dar uite asa mai aflu si eu 😉 . Este tanar si la inceput de drum. Ii doresc mult succes in continuare 🙂 .
  Felicitari pentru interviu !

 2. felicitari Mihai, ma bucur sa te cunosc ( mai bine), abia astept sa citesc Eu si Mia, sti ca Vremea tornedei a ramas in sufletelul meu.
  te îmbratisez!
  un autot tare drag mie, multumim Arci!

 3. Pana acum nu am auzit de autor, insa mi-a placut cum a raspuns la intrebarile din acest interviu. Felicitari si multa bafta! Mi se pare interesant titlul cartii sale, parca m-a facut cam curioasa… 😀

  • Mersi, Vero. Am deschis link-ul si ghici ce! Eu comentasem prima, deci am citit recenzia la momentul cand a aparut! Se pare ca uit cam repede, pentru varsta mea… Ups! locco_smiley_2

 4. Un interviu foarte frumos! Felicitari ! Mult succes autorului ! locco_smiley_10 locco_smiley_10

 5. Vă salut și vă îmbrățișez pe toți! Mulțumesc pentru toate cuvintele frumoase și pentru că ați ales să faceți cunoștință cu mine prin acest interviu! 😉

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.