Gata în 5 minute

Ea

   Nu înțeleg de ce atâta supărare că întârzii! Ține de pragmatică, până la urmă… . Am spus că sunt gata peste 5 minute. Ei, și? Dumnezeu nu m-a făcut o frumusețe, așa că este nevoie de timp pentru retușuri. Să luăm exemplul de azi…

   Suntem în mașină de vreo zece minute și încă nu ne vorbim. Lucian conduce bosumflat și se străduiește să fie cât mai evident faptul că iar l-am supărat. Îl privesc admirativ cu coada ochiului: îmbrăcat la jeans, cu o bluză de mascul rebel, cu părul aranjat și proaspăt ras, arată ca scos din cutie. Iar privirea încruntată îl face să fie impozant, un munte de seriozitate! Încerc să îi explic pentru a nu știu câta oară că nu e vina mea că am întârziat.

   –După cum spuneam…, încep eu monologul și-l observ cum deja pufnește și se foiește în scaun, m-am ținut de cuvânt și nu am depășit cele cinci minute în plus pe care le-am pretins… . Trebuia să nu adormi în fața televizorului așteptându-mă. Eu te-am lăsat să te odihnești. Și chiar dacă nu adormeai, tot mă încadram. Am spus că mai durează cinci minute, dar nu și că începând din momentul în care mă hotărăsc cu ce să mă îmbrac. Am dulapul plin cu bluze de damă frumoase, cumpărate de pe Answear.ro, pe care să le asortez pantalonilor șic de pe mine. Chiar ai fi vrut să mă fac de rușine în fața colegilor tăi?  Să mă îmbrac nu durează decât două minute, să mă hotărăsc e mai greu, când oferta e așa de mare… . Ce zici, facem pace?

   Tace în continuare, dar observ că ridul de expresie de pe frunte nu mai este atât de vizibil. În mod normal, m-ar scoate din sărite liniștea asta, însă nu vreau să-mi stric machiajul la care am muncit o oră (înainte de cele cinci minute-problemă). Drept răspuns, pornește radioul și-l dă tare. Băiatul ăsta mă  subestimează, nu știe încă ce hotărâtă pot fi!

   –…și dacă nu renunți la atitudinea asta de geniu pustiu, cobor acum!

El

   O aștept de mai bine de jumătate de oră să coboare. Am ațipit butonând telecomanda, m-am lăsat adulmecat de cățel, dar acum chiar nu-mi mai găsesc locul.

   –Hai odată! Ce tot faci? Suntem în întârziere! strig din capul scărilor, pe jumătate enervat, pe jumătate plictisit de atâta așteptare.

   –5 minute, iubi! răspunde o voce pițigăiată.

   –5 minute?! Așa ai zis și acum jumătate de oră! Ce Dumnezeu, devine enervant, pe bune!

   –Acum vezi și tu cum e! Cine stă cu orele, neștiind ce să aleagă din șifonierul plin? „N-am cu ce să mă îmbrac, nu mai merg!” – spune cu vocea intenționat îngroșată, imitându-mă. Știe că mă enervează…

   Că femeile stau mult în fața oglinzii nu e un mit! Eu sunt gata, îmbrăcat, aranjat și aștept. Nu nemurirea sufletului, ci pe ea să fie gata de plecare. Cred că e peste o oră de când o strig și primesc același răspuns frustrant:„ 5 minute! Doar 5 minute și mergem, iubi!

   În sfârșit coboară! Recunosc, e superbă de-mi vine să o iau în brațe, dar orgoliul masculin e mai puternic.

   –Uite cine vorbește! –îi răspund la fel de sarcastic – dar cine stă cu orele să aleagă pantofi de damă? Mai ziceți de noi că stăm uitați la shopping!

   –Îmi pare rău să-ți atrag atenția, însă asta se întâmpla înainte să apară Answear! Acum nu mai stau prin magazine, ci cu un simplu click îmi aleg ce vreau.

  –A menționat cineva cuvântul „magazine”? N-oi mai umbla prin magazine clasice, dar te văd eu cum stai mereu pe site-ul celor de Answear! Nu mai ții minte când ai stat atât de mult timp să te decizi, încât practic ți s-au luat cumpărăturile din coș? Dacă nu alegi repede, se epuizează, multă lume cumpără de acolo, la ce produse bune au! Că tot veni vorba de Answear, unde e bluza Guess Jeans de la ei, cea bleumarin? Trebuie să mă schimb, cea de pe mine e deja șifonată de când aștept.

   –La spălat, unde să fie? Credeai că o poți purta la nesfărșit?

   –Of! Dar eu vreau acea bluză!

   –E, va trebui să te obișnuiești cu asta!

   –Mă aștepți 5 minute? Mă schimb imediat…, îmi încerc norocul.

   –Nici să nu te gândești!

̽

   Suntem în drum spre club, eu – tăcut și îmbufnat, ea – vorbăreață și veselă. Știe că m-am supărat și încearcă să mă îmbuneze. Să o fac să tacă, pornesc în mod ostentativ muzica.

   Stai să vezi că își scoate ghearele! Vrea să coboare? Nici gând! Nu am așteptat mai bine de o oră ca să mă duc singur la petrecere. Trag pe dreapta și o surprind cu un sărut aproape brutal, ciufulindu-i părul și lăsând-o fără ruj. Asemenea momente ne fac pe amândoi să uităm de certuri.

   Ajunși la club, o luăm de la capăt.

   –Așteaptă-mă 5 minute, te rog, să-mi aranjez ținuta!

   :-)))))))) -Of…Doamne!!!!!!!

Articol scris pentru competitia SuperBlog 2017. Proba 25

Sursa foto>Answear.ro

12 COMMENTS

 1. Un articol formidabil!

  Doamne, cât ador articolele de vestimentație ale celor de la Answear!!! 😀

 2. Trebuie sa recunosc ca desi sunt femeie chestia cu 5 minute nu ma caractetizeaza si ma scoate din minti. Am o viteza la pregatit….cred ca trebuia sa fiu soldat.
  Si imi place teribil ideea cumparaturilor online…scutesc timp,nervi si mutre imbufnate.

 3. Hahahhaha 5 minute , niciodată suficiente.
  Super articolul. Imi place situl celor de la Answer

 4. Nici pe mine nu mă caracterizează faza cu 5 minute, eu spun clar de la început: nu mă deranja în următoarea oră!
  Pe Answear.ro, însă… regula nu mai e valabilă. Acolo când încep să răsfoiesc paginile, durează, cu siguranță, destul de muuult.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.