humus, supă cremă de ciuperci,paste carbonara, prăjitură cu lămâie

Meniu:( humus, supă cremă de ciuperci,paste carbonara, prăjitură cu lămâie)

1.Aperitiv:humus

-cutie de năut +o cutie de fasole albă boabe (eu folosesc conservele, scurse, merge mai repede) mixate bine

-adăugăm sare, piper, curry, susan măcinat alb și negru, lămâie după gust

-adăugăm ulei ca la maioneză și amestecăm să fie ca o pastă

-opțional puteți pune și usturoi tocat fff mărunt

-serviți pe feliuțe de pâine prăjită

2.Supă cremă de ciuperci

-punem la fiert 1 morcov,1 cartof,1/2 kg ciuperci,1 ceapă (opțional) sau 1-2 căței de usturoi (opțional)

-când legumele sunt fierte, le scoatem, lăsăm puțin să se răcească și le blenduim bine

-punem pasta în oală, turnam din apa în care am fiert legumele în funcție de cât de groasă vrem supa și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, praf de chimen, curry, și verdeață tocată fff mărunt

-lăsăm să dea câteva clocote, se poate servi așa sau cu smântână

3.Paste carbonara (Vero)

-1 kg paste, 200 gr kaiser, 200 gr smântână grasă, 1 borcan sos quatro formaggi din market, un plic condimente pentru paste Carbonara de la Maggi, un ou. Se fierb pastele cu sare și se spală cu apă rece. Sosul -Se prăjește în puțin ulei kaiserul și se adaugă o cană de apă. Când fierbe se pune plicul cu condimente. Oul se bate cu smântână și se adaugă în vasul de pe foc. Se pune sosul quatro formaggi. Se mai fierbe un minut și se adaugă peste paste. Se lasă acoperite 10 minute şi se pot servi.

4.Prăjitură cu lămâie:

-300 gr făină +100 gr unt +1 ou întreg +3 linguri de zahăr +1 lingură cacao +1 praf de copt =frământate cu puțină apă, coacem 3 foi pe dosul tăvi i(tavă A4)

Crema:

-amestecăm într-o cratiță ½ lapte+250 gr zahăr+3 linguri de făină, până se omogenizează, o fierbem pe foc amestecând continuu până se îngroașă, apoi lăsăm să se răcească

-frecăm spumă 200 gr unt, punem pe rând câte o lingură din amestec și lămâie: zeamă și coajă de lămâie (dacă vreți mai acră puneți zeamă de lămâie după gust)

-împărțim crema în 2, umplem foile: foaie+crema+foaie+crema+foaie

-deasupra fie presăram zahăr praf fie punem o glazură de lămâie pe care presăram bobițe colorate

-o lăsăm la rece până servim

Poftă Bună!

Reţete de toamnă în cămara bunicii

humus, supă cremă de ciuperci,paste carbonara, prăjitură cu lămâie

Arcidalia Ghenof (Arci)-Redactor/Admin grup Fb-Literatura pe tocuri/// Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

8 COMMENTS

  1. Supă cremă de ciuperci n-am făcut de multă vreme! O voi prepara din nou în weekend! Rețeta de humus îmi pică foarte bine! Chiar voiam să fac și eu, dar îmi era frică să încerc după sfaturile de pe site-urile culinare.
    Mulțumim din suflet pentru idei!

    • Sincer am incercat tot felul de retete dar nu mi-au placut si atunci am luat elementele de baza si mi-am facut combinatia dupa gustul meu

  2. mama, ce de bunatati! pastele carbonara sunt foarte satioase, daca mananc din ele, nu mai incape nimic :))

  3. as face niste paste! aseara am bagat repede pui cu ananas, dar niste paste carbonara merg oricand! mi-ai facut pofta. sa nu mai zic de alba ca zapada, pentru ca prajitura cam acolo e… 😀

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.