Bruschete – Ciorbă de mazăre – Friptură de curcan – Cremă rapidă – Meniu
Bruschete – Ciorbă de mazăre – Friptură de curcan – Cremă rapidă – Meniu
1. Aperitiv: bruschete (Vero)
-3 roșii, 2 căței de usturoi, sare și piper
-Se toacă mărunt sau se dau prin blender roșiile, se pune sare și piper, se adaugă usturoiul pisat.
-Se servește cu pâine prăjită
-Eu am făcut din salată de roșii rămasă cu o zi înainte.
-Am adăugat usturoi și am mâncat cu pâine prăjită
2. Ciorbă de mazăre
-1 ceapă o tăiem mărunt și o punem cu puțin ulei într-o oală și o călim puțin
-adăugăm în oală 1 morcov +1 pătrunjel = date pe răzătoarea fină și mazărea și punem cu apă la fiert
-potrivim de sare, piper după gust, dacă vreți și alte condimente
-până fierb legumele pregătim un ou bătut cu 2-3 linguri de făină pentru compoziția de gălușcuțe
-când legumele sunt pe jumătate fierte adăugăm gălușcuțele (eu pun cu lingurița mică de cafea) și lăsăm să fiarbă
-când ciorba e aproape gata adăugăm amestecul de legume care ne place și mai lăsăm câteva clocote
-se poate servi simplă sau cu smântână sau iaurt
3. Friptură de curcan
-condimentăm din timp pulpele de curcan cu amestecul de condimente care ne place
-punem pulpele în tavă, adăugăm 2-3 crenguțe de cimbru,1 păhărel de alcool și apă cât acoperă și punem la cuptor
-când pulpele sunt coapte, scoateți tava din cuptor turnați deasupra un mujdei de usturoi
-acoperiți tava și lăsăți un pic să se pătrundă (nu mai puneți tava în cuptor)
-serviți cu cartofi piure
4. Cremă rapidă
-1 cutie de cremă pentru cremșnit preparată cum scrie pe cutie
-când e preparată o mixăm cu 1 cutie de mascarpone
-punem în boluri pișcoturi și peste ele un strat de fructe tăiate bucăți
-turnăm crema și ornăm cu fructe
-dăm bolurile la rece
-dacă vă place când serviți puteți pune frișcă sau o cupă de înghețată
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Multumim de rețete Arci
Mulțumesc pentru delicioasele rețete! Astept cu drag ideile tale pentru weekend!
Dragă Arci, rețetele postate de tine aici sunt adevărate surse de inspirație pentru mine. Mulțumesc mult!