Imaginea din oglinda de Sandra Brown

Imaginea din oglindă de Sandra Brown-recenzie

Titlul original: Mirror Image
Traducere: Gicuţa Nistor Cobuz
Editura Miron
Anul apariţiei: 1993
Nr. de pagini: 436
Gen Romantic

Cărţi scrise de Sandra Brown

Ea trăia viața altei femei…și era îndrăgostită nebunește de soțul unei alte femei… O tînără reporteră TV capătă brusc identitatea altei femei și este obligată să trăiască în cu totul alt mediu pentru a-și salva atît propria viață cît și pe a bărbatului de care se îndrăgostește.

   Imaginea din oglindă este una din cărţile mele preferate. Autoarea a reuşit să surprindă esenţa lucrurilor, iar povestea s-a transformat cu uşurinţă în ceva credibil, bine pus la punct.

Imaginea din oglinda   La treizeci de secunde de la decolare, un avion se prăbuşeşte pe aeroportul Internaţional San Antonio, este o dramă, mai ales că supravieţuiesc doar 14 persoane.  Oamenii sunt bulversaţi, disperaţi, caută indicii despre victime şi speră să fie şanse de recuperare pentru cei în viaţă. Printre supravieţuitori se află şi Avery Daniels, reporter TV, numai că se produce o confuzie şi se consideră că este nimeni alta, decât Carole, soţia lui Tate Rutledge, candidat la postul de senator al SUA. Avery are multiple fracturi, faţa este arsă şi singura soluţie urgentă este reconstrucţie facială şi proteză dentară. Chiar dacă este sedată pentru a suporta mai uşor durerile, pe parcurs înţelege că ceva este în neregulă, dar nu poate să vorbească, semnalele din priviri, lacrimile nu o ajută să se exprime.

   Toţi cred că suferă din cauza transformării care se petrece şi este nemulţumită că ar putea rămâne cu urme toată viaţa. Carole, soţia lui Tate este o femeie foarte frumoasă, seducătoare, dar în acelaşi timp o fiinţă rece. Se urcase în avion cu fiica sa, Mandy, dar a murit imediat după impact, iar din instinct, Avery a luat-o în braţe pe fetiţa de 3 ani a acesteia şi toţi au crezut că ea este soţia lui Tate.

   Simpla lui prezenţă o linişteşte şi chiar dacă este doar un străin, reuşeşte să se îndrăgostească de căldura lui, deşi în mare parte a timpului părea distant, departe de a fi soţul iubitor. Vizita unui necunoscut în salonul său îi va confirma că nu este produsul unei halucinaţii, ci un bărbat care plănuieşte să îl omoare pe Tate de îndată ce va câştiga alegerile, iar Carole îi este aliată. Dezgustată de femeia care trebuie să îi preia chipul pentru totdeauna, dar şi viaţa, Avery se decide să rişte totul şi să facă orice pentru bărbatul misterios care fără să vrea îi era alături zi de zi.

   Chiar dacă îi este teamă că va fi descoperită mai ales că , daca cineva o priveste cu atentie, vede mici diferente de trasaturi care ar putea sa o dea de gol, dar toţi pun aceste inadvertenţe pe seama accidentului. Plănuieşte să descopere criminalul, să fie alături de Mandy pentru a o ajuta să depăşească traumele accidentului şi poate pe parcurs, Tate va vedea cine este această femei care a apărut fără să vrea în viaţa lui şi atunci va înţelege de ce a procedat aşa, iar când o va privi, nu va vedea soţia adulteră, ci pe ea, Avery, femeia care îl iubeşte.

   Din momentul în care ajunge în casa familiei Rutledge, începe cu adevărat lupta, mai ales că ea, Carole, era o femeie care îl înşela pe Tate la fiecare pas, iubea doar banii lui, poziţia socială şi nu era agreată de nimeni. Ştiau că este doar o problemă de timp până va divorţa, dar campania electorală îl determină să mai aştepte o perioadă. În schimb, Avery le arată o cu totul altă faţă, hainele decoltate şi extravagante sunt scoate din circuit, acordă o atenţie lui Mandy-fetiţa timidă care are nevoie de dragostea mamei, o încurajează la fiecare pas, şi încearcă să-i demonstreze lui Tate că s-a schimbat ajutându-l cu campania electorală.  Pe parcurs apar indicii care o compromit şi cu greu linişteşte spiritele, dar trebuie să fie puternică, inteligentă şi să joace cărţile de aşa natură încât să nu se descopere cine este cu adevărat, iar terenul câştigat să nu fie pierdut.

    Lupta este aprigă, dar Avery trebuie să ceară ajutor, tocmai de aceea apelează cu încredere la ajutorul prietenilor săi, Irish McCabe şi Van Loveroy. Le spune cine este, îi linişteşte şi chiar dacă riscă să fie judecată, trebuie să o sprijine în descoperirea celor care au pus la cale uciderea lui Tate. Acesta este prilejul ei pentru a face un reportaj reuşit, dar şi să îl salveze pe cel care va ajunge să îl iubească mai mult decât pe sine.

Personaje care apar pe parcurs:

Nelson Rutledge şi Zoe-părinţii lui Tate. Îi sunt alături în tot ceea ce face şi chiar dacă nu o suportă pe Carole, îi vor doar fericirea. O adoră pe Mandy şi petrec mult timp cu ea.

Eddy Paschal-director de campanie şi prietenul lui Tate. Un bărbat care obişnuieşte să dea ordine, iar anumite fapte ale lui vor fi puse sub semnul întrebării.

Jack-fratele lui Tate, ajutor de nădejde pentru cei din jur, dar fără prea multă autoritate în familia sa. În loc să îşi sprijine soţia alcoolică preferă să ignore cu desăvârşire problemele şi să se comporte de parcă totul este bine.

Dorothy Rae-soţia alcoolică a lui Jack, altă doamnă care o urăşte pe Carole şi o bănuie că a întreţinut relaţii intime cu soțul ei. În loc să renunţe la viciul său şi să îşi apropie familia, preferă să acuze pe cei din jur pentru neplăcerile sale.

Francine-fiica lui Jack şi Dorothy Rae. Este o tănără care se revoltă la fiecare pas, are un comportament care nu este pe placul tuturor, dar nici că-i pasă.

Irish McCabe şi Van Loveroy, prieteni foarte apropiaţi cu Avery şi singurii care îi mai are alături. Au suferit când au aflat că a dispărut pentru totdeauna din viaţa lor şi pe parcurs vor avea un aport considerabil la descoperirea celor care au pus la cale asasinarea lui Tate.

   Nu are rost să vă mai aduc alte argumente pentru a citi această cartea Imaginea din oglindă, cred că se simte cât de mult mi-a plăcut. Chiar dacă o parte dintre voi sunteţi saturaţi de această autoare, ei bine, eu vă contrazic, are cărţi bune care i-au adus notorietate. Îşi merită locul.

Cartea Imaginea din oglindă poate fi regasită și cu titlul de Dublura-Colecția Cărți Romantice

  Recenzii şi prezentări Sandra Brown

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia şi cărtureşti

 Imaginea din oglindă de Sandra Brown

3 COMMENTS

  1. Una dintre cele mai bune carti scrise de Sandra Brown. Mi-a placut foarte tare povestea, drept dovada o tin minte si acum, chiar daca au trecut niste ani de cand am citit-o. Se numara printre putinele carti pe care vreau sa le recitesc.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.