Impresii-Lansarea cărţii „Taina, început de poveste”-Cristina Mihaela Barbu

Vineri, 12.02.2016 a avut loc lansarea romanului de debut „Taina, început de poveste” al autoarei Cristina Mihaela Barbu. Sensibilitatea, eleganţa şi gingăşia pe care d-na Cristina Mihaela Barbu o transpune în paginile cărţii, le regăsim şi la autoare. Grija şi atenţia cu care am fost întâmpinaţi a adus o notă în plus acestei minunate lansări!Lansare carte Taina inceput de poveste de Cristina

Printre invitaţi a fost şi un grup de personalităţi ai lumii literare care ne-au prezentat opiniile lor referitoare la acest roman de debut. Prezentarea scriitoarei Cristina Mihaela Barbu a fost emoţionantă, primind în repetate rânduri ropote de aplauze! Unul dintre invitaţi, domnul Nicu Cojocaru, în discursul pe care l-a susţinut a făcut o precizare pe care doresc să o împărtăşesc cu d-voastră: „am citit săptămâna trecută într-o revistă sau pe un site denumit Literatură pe tocuri un interviu al doamnei Cristina Mihaela Barbu din care am aflat multe lucruri interesante.” Autoarea a ţinut să precizeze că este vorba despre site-ul nostru, Literatură pe tocuri!

Mi-a plăcut foarte mult şi ceea ce a spus unul dintre invitaţi: „Mâna care oferă un trandafir rămâne cu o urmă de parfum”. Foarte frumos!

Pentru cititorii site-ului, scriitoarea a avut amabilitatea de a răspunde la două întrebări:Lansare carte Taina inceput de poveste de Cristina Mihaela Barbu1. Ce reprezintă „Taina, început de poveste” pentru d-na Cristina Mihaela Barbu ?
Ce reprezintă „Taina”, pentru mine? Este o întrebare pe care mi-am pus-o şi eu. Este o întregire. Se spune că suntem oameni pe de-a întregul dacă facem un copil, dacă plantăm un copac, dacă facem o casă şi dacă scriem o carte! Le făcusem pe toate, într-un fel sau altul, casa nu am ridicat-o eu cu mâna mea, dar am cumpărat o casă, copaci am plantat de când sunt mică, iar copiii vor continua să fie cea mai mare realizare a mea. Doar cartea n-o scrisesem, deşi dacă mă uit la ea, este şi această carte un copil, un copac plantat în inimile celor care o vor citi şi le va plăcea, este o casă ridicată cărămidă cu cărămidă, de mâna mea. Cărămizile sunt cuvintele.

2. Este un început de poveste, să înţelegem că va fi un sfârşit clasic, sau unul care va duce către altă carte?
Început de poveste, pentru că va fi şi o continuare, un al doilea volum, dar este un început de poveste, pentru că orice poveste de dragoste, împărtăşită sau nu, este un început. Este un drum drept sau sinuos, este cu urcuşuri şi căderi, este legală, sau este vinovată. Cred în orice fel de dragoste, şi cred că dragostea este o poveste.
Mulţumesc mult, Iliuţa, mulţumesc mult echipei Literatură pe tocuri!

La final autoarea Cristina Mihaela Barbu a dorit să transmită mulţumiri administratorilor site-ul, Iasmy şi Mili, de asemenea tuturor cititorilor Literatură pe tocuri pentru suportul acordat !

Mulţumim şi noi autoarei Cristina Mihaela Barbu şi Iliuţa Raduţi, cea care a reprezentat site-ul Literatură pe tocuri! Vă dorim succes pe viitor! Echipa Literatură pe tocuri!

17 COMMENTS

 1. „Mana care ofera un trandafir ramane cu o urma de parfum” … intr-adevar superbe cuvinte. Felicitari pt lansare.

 2. Vă mulțumesc mult, tuturor! Mulțumesc, Iliuța, mulțumesc Arci, mulțumesc întregii echipe Literatura pe tocuri. Este singurul grup care promovează începătorii, și, credeți-mă, avem nevoie și noi să fim promovați, să fim citiți, să fim apreciați! Chiar criticați, dar avem nevoie să existăm. Echipa Literatura pe tocuri ne face să existăm, pe mine m-a făcut să mă simt specială. Vă mulțumesc!

  • Va multumim si noi pentru cuvintele frumoase! In urma cu un an am lansat acest proiect de-a incepe promovarea autorilor romani. Totul a pornit din ceea ce Mili si Iasmy au trait la inceput. Eram niste neica nimeni pe strada virtuala, niste bobocute, si inevitabil , oricat de interesant am fi scris noi, ne loveam de multe lucruri tehnice si diverse strategii de care habar nu aveam. Intrebam si noi pe cei care erau mai cu vechime si mai consacrati ce sa facem? Raspuns: Cautati pe Google. Nimeni, nu ne-a intins o mana pe atunci. Dar am reusit, dupa ce am coborat , am urcat, am fost lovite cu critici,cu priviri de superioritate, sa razbatem. Atunci ne-am spus ca, acesti autori sunt la fel cum am fost noi, si am hotarat sa le oferim noi acel umar de care sa se sprijine. acel umar pe care noi nu l-am avut. Fara sa ne oblige cineva, fara sa cerem ceva, ci pur si simplu sa ajutam.Daca am reusit sa ajutam cumva, este cea mai mare bucurie a noastra.O vom face si pe viitor, si dorim succes tuturor! Va multumim din suflet D-na Cristina, suntem onorati toti din echipa de cuvintele dvs.

 3. noi multumim cristina,este minunat sa cunosti oameni sensibili si talentati.
  ne bucuram daca putem sa va promovam cite putin,mai ales ca noi citim cu placere autorii romani.
  succes in continuare si asteptam volumul 2.

 4. Va multumim d-na Cristina Mihaela Barbu pentru amabilitatea d-voastra, pentru cuvintele frumoase si mai ales pentru sansa pe care ne-ati oferit-o de a citi un roman minunat ! Cuvintele invitatului d-voastra va personifica “Mâna care oferă un trandafir rămâne cu o urmă de parfum”!

 5. Intradevar o lansare cu o autoare care imi merge la suflet,felicitări pentru carte d-na Cristina,felicitări pentru participare și articol iliuta.

 6. mult succes autoarei de care noi cititorii Romani trebuie sa fim mandri. respect!
  felicitari echipei literatura pe tocuri si Iliuta

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.