În vârtejul iubirii - Kat Martin - Editura Miron
Literaturapetocuri.ro

În vârtejul iubirii, de Kat Martin – Editura Miron – recenzie

Titlul: În vârtejul iubirii

Titlul original: Into the Whirlwind

Kat Martin

Editura Miron

Nr. pagini: 367

Traducerea: Cornelia Cernețchi-Pascu

   În vârtejul iubirii – Kat Martin – cărţi de dragoste

   Kathleen Kelly s-a născut la data de 14 iulie 1947, în Valea Centrală din California, SUA. A obținut o diplomă în antropologie și a studiat, de asemenea, istoria la Universitatea din California din Santa Barbara. Ea a fost broker imobiliar când și-a întâlnit viitorul soț, Larry Jay Martin. La scurt timp după ce cei doi s-au cunoscut, Larry a rugat-o să-i citească un manuscris nepublicat al unui western istoric pe care îl scrisese. Kat s-a îndrăgostit atât de carte cât și de autor! După ce a făcut ceva editare pentru el, a decis să încerce să scrie şi ea. Publicată din 1988, și-a semnat cărțile cu numele ei, Kat Martin, dar a folosit și două pseudonime: Kathy Lawrence pentru o carte în colaborare cu soțul ei Larry Jay Martin și Kasey Mars pentru primele ei povestiri contemporane.

  Eram foarte curioasă în privința acestei autoare noi sau cel puțin eu nu am mai citit nimic tradus de ea. Descrierea de pe copertă nu mi-a format o părere, dar din prima filă a cărții i-am dat credit maxim și nu m-am înșelat până la ultima filă. Avem parte de tot ce ți-ai dori într-o carte: suspans, drama unei mame când își vede cel mai negru coșmar împlinit, sentimentele unei mame și durerea tot mai mare, în funcție de orele tot mai lungi și dureroase de la dispariție. O poveste de dragoste încheiată înainte de a i se acorda vreo șansă, și mai ales trădări în cel mai dureros mod posibil, pericolul care pândește de unde te aștepți mai puțin, multe momente tensionate și acțiune în contratimp. O carte pe care nu poți să o lași din mână până la final, iar după aceea vei dori să o recitești din nou.

,,-Doamna Megan, slavă cerului că ați ajuns acasă! Este …e vorba de Charlie. Nu-l găsesc nicăieri pe micuțul Charlie!
Meg simți că i se oprește inima în piept imediat ce intră în casă și aproape se ciocni cu Rose Wills, menajera ei.
-Poate că s-a trezit și s-a ascuns.Trebuie să fie pe aici, pe undeva.Totuși, pe măsură ce vorbea, o gâtuia îngrijorarea. Meg începu să urce scările și își spuse că nu trebuia să se panicheze.
-Acum o oră l-am așezat în pat, să doarmă, zise Rose, urcând grăbită alături de ea. Când am trecut pe la el, ca să văd ce mai face, el dispăruse.
-Știi bine că-i place să se ascundă. O fi găsit o nouă ascunzătoare.Totuși, teama îi accelera pulsul și i se strângea stomacul. Când ajunse la etaj, alergă spre dormitorul puștiului de trei ani, însoțită de menajeră.
Charlie nu se afla în pătuțul lui alb, modern.
-Charlie! Mama e acasă. Charlie! Unde ești, iubirea mea? întreba Meg alergând spre dulap, apoi deschise ușa și răscoli printre jucăriile de pluş și jocurile care umpleau raftul de jos, dar nici urmă de fiul ei.”

   Biletul de răscumpărare găsit în pătuțul copilului îi va confirma cele mai negre temeri – Charlie a fost răpit pentru bani, iar suma este una deloc neglijabilă – 10 milioane de dolari.
,,Fără poliție”- ultimele două cuvinte sunt dintre cele mai dure pentru Meg. Nu va ști sigur dacă copilașul ei va fi eliberat după răscumpărare. Suma, deși imensă, poate fi strânsă de către tatăl lui Meg, un om de afaceri bogat. Ea deși a fost un model de lenjerie, de talie internațională și foarte bine plătită, nu ar reuși să strângă atâția bani. Întrebarea care o frământă este: va fi eliberat Charlie? Ce poate să facă fără poliție? Răspunsul îi vine sub forma lui Dirk Reynolds, un bodyguard implicat în prinderea unui criminalul care a ucis un manechin de la firma unde lucra Meg. Oare va vrea să o ajute?

   Între Meg și Dirk,pe parcursul timpului petrecut în protejarea manechinelor de criminalul aflat în libertate, s-a înfiripat o puternică legătură cu simțăminte de ambele părți. Meg a renunțat la această relație pentru o viață liniștită alături de Charlie. A crezut că Dirk nu poate fi un tată responsabil, părinții ei nu vor accepta un bărbat tatuat, un bărbat căruia îi place să conducă o mașină puternică, o șalupă puternică şi o motocicletă.
Singura soluție este să îi ceară iertare pentru felul în care s-a purtat cu Dirk și să îl roage să o ajute în căutarea fiului său.
Dirk, în ciuda inimii frânte și a sentimentelor pentru Meg, nu poate refuza să îi caute pe răpitorii lui Charlie. Faptul că Meg este la fel de frumoasă nu îi va face sarcina ușoară. Pe lângă timpul scurt în găsirea răpitorilor, atracția le va da de furcă în continuare.

,,Dintotdeauna el nu s-a simțit deloc în largul lui în casa ei, fiindcă era prea sălbatic și nu putea fi domesticit. Dacă ar fi rămas, ar fi fost ca și când ai fi încercat să transformi o panteră într-o pisică de casă. Meg îl privi acum și îi resimți energia debordantă, cu tristețe recunoscând că nu se schimbase deloc.
Cu toate acestea, se simțea foarte atrasă de el. Parcă un fir invizibil o trăgea, făcând-o să tânjească după el, exact cum s-a întâmplat din clipa când l-a văzut prima dată.”

   Bona care avea grijă de copil din când în când se pare că este implicată în răpire. Răpitorii le știu fiecare mișcare, fapt dovedit la găsirea casei părăsite de foarte curând și mutarea copilului în altă parte, la biletul lăsat și șuviță din părul micuțului. Casa lui Meg a fost împânzită cu microfoane, de aici aflarea informațiilor. Oare cine sunt cei care sunt implicați în răpirea lui Charlie? Pare a fi extrem de bine organizați – sunt mai mulți, iar unele informați sunt îngrijorătoare. Va reuși să îl salveze pe micuț? Din experiența lui Dirk șansele sunt minime. Când răpitorii vor fi încolțiți, unii vor fi uciși, iar cel mai crud dintre ei va încerca să fugă cu Charlie și Meg drept ostateci. Totul se poate sfârși cum nu se poate mai tragic…Meg luată ostatecă și legată la mâini va fi aruncată în lac împreună cu micuțul Charlie.

,,Apa o înghiți imediat pe Meg, iar ea încremeni, străpunsă parcă de un pumnal. Avea mâinile legate la spate și reușise doar să ia puțin aer în piept, dar se scufundă. Își pierdu mințile pentru o clipă. Doamne, unde o fi Charlie?
Lovi apa cu picioarele și se propulsă la suprafață, chinuindu-se să se răsucească în toate direcțiile,în căutarea băiețelului. Îl auzi cum strigă disperat după mama lui, îl văzu cum se duce la fund, apoi îi văzu capul la suprafață, unde a ieșit să respire.
Ochii lui îngroziți i-au întâlnit pe ai ei, iar după o clipă se cufundă iar Meg porni spre el, condusă de teroare și hotărâre. Dirk venea și el. Trebuia să-l ridice pe copil cu propriul trup, până ce va ajunge și el.
Charlie se ducea la fund. Meg se lansă iar după el, îl împinse cumva în sus, dar nu mai putea să ajungă la suprafață acum. Ghetele o trăgeau în jos, iar mușchii picioarelor erau epuizați de efort. Simțea că nu mai are nici aer în plămâni.”

    Printr-o voință uriașă Dirk nu va asculta de cuvintele lui Meg de a îl salva doar pe Charlie, și va reuși ajutat de colegul său să îi resusciteze amândoi.
Cu copilul salvat, pericolul încă planează. Dirk, fidel instinctului său va încerca să descopere cine sunt persoanele implicate. Meg își va da seama că este hotărâtă să îi ceară o a doua șansă lui Dirk, dar acesta nu ar mai vrea să treacă iar printr-o relație dezastruoasă.
Răpirea are la bază o sumă imensă datorată. Cum răpirea lui Charlie a eșuat, cel care are datorie, va fi forțat să aranjeze o altă răpire – cea a lui Meg. De data aceasta nu există recompensă.
Viața lui Meg în schimbul a șase milioane de dolari!
Va reuși Dirk și colegii lui să dea de urma lui Meg? Ce va face când FBI le va interzice implicarea în eliberarea lui Meg, pe motiv de incident cu Interpol? Aceștia se pare că desfășoară o acțiune amplă sub acoperire a principalului răpitor.
Vor reuși Meg și Dirk să își mai acorde încă o șansă?
Nota mea pentru carte este 10.
PS: Știu ce final au cărțile de la editura Miron, dar de această dată am ,,furat finalul”.

Cartea În vârtejul iubirii – Kat Martin o găsiţi pe site-ul Editura Miron

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărţi Editura Miron

Recenzii cărţi

10 COMMENTS

  1. Am citit cartea si mi-a placut. Aduce putin cu L.Howard. Pacat ca editura a tradus direct volumul 2. In fine, nu conteaza, atata timp cat se vor publica toate cele 3 volume din seria BOOS. Sper sa se intample acest lucru! Nu de alta, dar Luke Brodie m-a cucerit. Exista si o serie cu ceilalti Brodie din neam.. cei din Alaska 😀

    • Sa stii ca aceiasi parere am avut si eu,aduce foarte mult cu Linda,doar csa,de data aceasta mi-a placut mai mult cartea de Kat!

  2. Este vol. al 2-lea al seriei Boss, e si nou-nout aparu in 2016, acum 2-3 ani. Nu stiam ca s-a tradus, e o autoare foarte apreciata de fani.

  3. Mi-a atrat atentia pasajul cu barbatul cu tatuaje care nu ar fi fost acceptat de parinti. Aceasta e o dilema veche si care probabil se va mai perpetua pana cand prejudecatile se vor diminua.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.