Soția dorită de Tony Parsons - Editura Rao - recenzie

Soția dorită, de Tony Parsons – Editura Rao – recenzie

Soția dorită

Autor:Tony Parsons

Editura Rao Distribuție, 2021/ ediția 2022

YOUR NEIGHBOUR’S WIFE

Traducere din limba engleză Roxana-Cristina Gheorghe prin LINGUA CONNEXION

Pagini – 345

Despre autor

  „Tony Parsons s-a născut în 1955 în Essex. Deși la vârsta de șaptesprezece ani scrisese deja un roman, a lucrat la distileria Gordon din Londra până în vara lui 1976, când s-a angajat la NME( New Musical Expres) ca jurnalist specializat în muzica punk, ceea ce l-a îndemnat să pornească în turnee cu trupe precum The Sex Pistols. În prezent are o rubrică permanentă în The Mirror și participă la programul artistic al BBC, Newsnigth Review. De asemenea, a scris printre alte publicații , pentru The Face, Marie Claire, The Daily Mail, Arena, The Guardian, Elle, The Daily Telegraph, The Spectator, The Sunday Times, GQ și Red,. La  Editura Rao a apărut tradus cu titlurile: Trusa criminalistică, Soția mea favorită, Copil și bărbat.”

  Când am început să citesc Soția dorită parcurgeam pagină după pagină și aveam impresia că nu prea duce către genul thriller, mai mult spre cel realistic. Un tablou de familie în care se întâmplă anumite lucruri, ne sunt prezentate anumite personaje din jurul lor și anumite tipologii umane. Chiar dacă nu părea un thriller, romanul părea interesant și pe măsură ce citeam mă intriga personajele și acțiunile lor.

  Tara și Christian –  un cuplu care se iubesc. Din dragostea lor s-a născut Marlon, care are acum cinci ani. Cei doi sunt jurnaliști, iar în branșă nu se prea găsește de lucru de când totul este ușor de găsit pe internet. Tehnologia avansată are avantaje, poți găsi orice informație cu o căutare pe internet și are dezavantajul că nu mai poți să-ți câștigi pâinea din asta pentru că nimeni nu mai plătește când are la dispoziție informația gratis.

  Tara e nevoită să caute soluții pentru a-și întreține familia și creează o aplicație de întâlniri aranjate, iar Christian este nevoit să rămână acasă cu fiul lor.

  Acțiunea începe să fie mai interesantă când Tara este invitată la Tokio la un eveniment ce promovează femeile de afaceri. Acolo întâlnește un bărbat cu care are o aventură de o noapte. Regretă încă din prima dimineață ți-l evită, problema este că începe să o sâcâie și îi trimite poze cu ea goală în patul de hotel. Tara îți dă seama că îi va face probleme și începe să-și facă griji. Se gândește cum să-l înlăture din viața ei, iar când lucrurile se complică și bărbatul îi face o vizită lui Christian acasă, aceasta se hotărăște să-l ucidă.  Între timp și afacerea o ia în jos în urma unor postări care discreditează site-ul și relatează o serie de întâlniri dezamăgitoare și chiar violente apărute între clienții lor.

  Tatăl Tarei este un bărbat care și-a construit o afacere în construcții prin propriile puteri și care nu prea agreează faptul că ginerele lui nu are un loc de muncă. Tara și mama ei nu s-au înțeles niciodată prea bine, aceasta având o relație mai apropiată de tatăl ei.

  Lucrurile o iau razna atunci când James Caine, amantul, este ucis în camera de hotel unde era cazat. Principalii suspecți sunt Christian și Tara, dar apoi este închis tatăl Tarei pentru crimă. Se descoperă mai multe lucruri șocante și te întrebi cine este cu adevărat vinovatul.

  Finalul trebuie să-l descoperiți singuri și sper să nu vă dezamăgească. E oarecum imprevizibil, dar pe lângă toate aceste întâmplări dragoste învinge, într-o oarecare măsură.

  Soția dorită este un thriller psihologic care te ține cu sufletul la gură și te face să-ți pui întrebarea: ce ai fi în stare să faci atunci când îți simți familia în pericol? Cât de mult riști pentru a scăpa de persoanele care îți amenință liniștea și câte sacrificii ai face pentru cei pe care îi iubești?

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

 

 

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

6 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.