Interviu altfel cu autoarea Adina Speteanu

1.Povesteşte-ne o amintire din copilărie care te-a emoţionat sau te-a marcat în vreun fel.

Adina Speteanu: Au fost multe momente care au lăsat o amintire în sufletul meu, bună sau rea, fericită sau tristă. Una dintre ele a fost ziua în care am văzut marea pentru prima oară. Mi se părea interminabilă, infinită şi minunată. Mai ales că ajunsesem acolo într-o zi cu soare şi strălucea precum diamantele.

2. Cum te-ai integrat ca adolescent în liceu, cum a fost prima întâlnire, dar primul sărut?

Adina Speteanu: Nu m-am integrat în colectiv la începutul liceului. Din acest motiv am şi început să scriu, pentru că nu îmi găseam locul în lume. La prima întâlnire am vorbit doar eu, pentru că eram foarte agitată. Mereu mi s-au părut ciudate primele întâlniri, până cunosti omul şi îți dai seama ce se întâmplă. Mai alses că nu prea ştii cum să te porți mai bine. Primul sărut a fost ciudat. Următoarele au devenit interesante.

3. Ce visuri aveai ca adolescent şi dacă s-au împlinit sau nu?

Adina Speteanu: În adolescență în fiecare zi voiam să devin altceva. Bucătar, astronaut, pilot de curse, medic, actriță, avocată. Nu prea s-au îndeplinit, dsr scrisul îmi dă ocazia să fiu câte puțin din toate, prin intermediul personajelor mele.

4. Cum vezi viaţa alături de un partener şi ce-ţi doreşti de la o relaţie?

Adina Speteanu: Loialitate, răbdare şi înțelegere. Vreau susținere şi complicitate în toate. Partenerul meu aş vrea să îmi fie prieten bun înainte de orice şi să priceapă că am momente în care mintea îmi stă doar la romanul la care lucrez.

5. Ce crezi că ar trebui să ştie un adolescent când porneşte în viaţă? Ce relaţie ar trebui să fie între un adolescent şi părinţii lui?

Adina Speteanu: Oricâte sfaturi i-ai da unui adolescent, va învăța doar după ce va trăi lucrurile pe pielea lui. Sfaturi ne dă toată lumea, însă nu le ascultăm mereu. Ar trebui să fie conştient că viața e foarte şmecheră şi înşelătoare uneori şi schimbă lucrurile într-o secundă, când te aştepți mai puțin. Cât despre relația cu părinții, ar trebui să fie una bazată pe încredere şi comunicare. Dacă nici părinților tăi nu poți să le spui ce ți se întâmplă, străinii nu te pot ajuta.

6. Ce alte pasiuni, în afară de scris mai ai?

Adina Speteanu: Să citesc şi să călătoresc. Mai nou am căpătat curaj în a deveni pricepută la gătit.

Mulţumim, Adina că ai acceptat să ne răspunzi la câteva întrebări …mai altfel!

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

6 COMMENTS

  1. Felicitari pentru acest interviu. Mi-au placut enorm si intrebarile, si raspunsurile. Multa bafta in continuare.

  2. Felicitari pentru interviu! locco_smiley_10
    Felicitari si autoarei si succes pe mai departe! 😀

  3. Felicitari Arci pentru interviu 🙂 ! Recunosc insa ca nu stiu cine este doamna. Ii doresc succes in continuare si cine stie, poate ajung sa citesc ceva de dansa .

  4. Frumos interviul. Frumoasa autoarea. Am ajuns intr-o dimineata de vizita capitalista, exact in locul unde a fost facuta poza si am hranit pescarusii (n-am inteles cum au ajuns acolo), azvarlind in sus bucatele de croissant pe care le prindeau din zbor. Ratustele, saracele, erau mai toante. Trebuia sa le arunci fix in fata ciocului, pe lac, ca sa infulece si ele ceva. La mausoleu sunt doi soldati care pazesc continuu focul sacru nestins, sau ce pazesc ei acolo. Cei doi din rondul meu topaiau pe loc din cauza frigului. locco_smiley_43 Poveste turistica pentru nebucuresteni. :p

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.