Interviu cu autoarea Corina Cîndea

Interviu cu autoarea Corina Cîndea – Ce ai făcut în ultimii 4 ani?

Interviu cu autoarea Corina Cîndea autori români.

În 2016 am demarat campania promovăm autori români – recenzii și interviuri. Să vedem astăzi, după 4 ani ce au mai scris scriitorii noștri. O nouă rubrică pe Literatura pe tocuri. 

Azi, autoarea Corina Cîndea.

  În 2016 când ne-am cunoscut și am stat la povești erai după primele cărţi publicate. Acum, 4 ani mai târziu (deși eu te-am urmărit) vreau să le spunem cititorilor ce ai făcut în acest timp.

Arci: Ce planuri în plan personal sau profesional ţi s-au împlinit?

  Corina: Au trecut deja patru ani? Ce repede trece timpul! Pot însă să spun că au fost patru ani buni pentru mine, ca autor. Toate cărțile pe care le-am scris au văzut lumina tiparului, am participat la târguri de cărți, am avut lansări și întâlniri cu cititorii. Lucruri minunate, la care în urmă cu câțiva ani nici măcar nu visam. Dar n-am visat nici să ajung să scriu și uite că totuși o fac.

Arci: Ce cărți ai mai publicat?

  Corina: Dacă îmi amintesc bine, când mi-ați luat primul interviu erau publicate doar primele două volume din „Triplu H”. Între timp au apărut „Micuța balerină”, „Măști și secrete”, „Rebelă”, seria Salem – cu „Dragoste și mătase albă”, „Pasiune și satin roșu” și „Iubire și catifea albastră” – „Destine împletite” și „Triplu H” volumul 3 cu două părți.

Arci:  Spune-ne câteva cuvinte despre ele.

  Corina: Pentru că sunt o romantică și cred în puterea iubirii, toate sunt povești de dragoste. Dar cum sunt și glumeață din fire, în fiecare carte de-a mea există și umor. În unele mai mult, în altele mai puțîn, depinde de poveste, căci toate sunt diferite.

Arci: Cum au fost primite de către cititori noile cărți?

   Corina: Foarte bine, dacă mă iau după mesajele primite. Aprecierile cititorilor m-au emoționat și continuă să o facă și, datorită lor, găsesc puterea să continui. Am primit mesaje de la persoane cu care nu m-am întâlnit sau cu care nu am vorbit niciodată, nici măcar în mediul virtual, dar au simțit nevoia să îmi transmită cât de mult le-a plăcut o carte sau alta și le mulțumesc din suflet pentru asta.

Arci: În ultimii patru ani s-a schimbat ceva pe/în piața de carte? În bine, în mai puțin bine?

  Corina: Piața de carte e într-o continuă mișcare, ca majoritatea domeniilor în zilele noastre. Se traduc mai multe cărți și apar tot timpul noi autori români. Aș spune că asta e bine. Dacă mult înseamnă și bine, asta vor hotărî cititorii, căci ei sunt cei mai sinceri critici.

Arci: Ce urmează? Ce povești? Ce planuri? Ce vise/visuri?

  Corina: Continui să scriu, deși nu o mai fac în același ritm ca în urmă cu câțiva ani pentru că timpul liber nu mi-o mai permite. Cartea la care lucrez acum nu are încă un titlu, cu toate că sunt deja pe la jumătatea ei. Sper să îmi vină o idee până va fi publicată. În ce privește viitorul meu scriitoricesc, nu-mi fac planuri pe timp îndelungat. Pași mici și siguri, în funcție de inspirație.

Arci: Câteva cuvinte pentru cititorii și echipa Literatură pe tocuri.

  Corina: Vă mulțumesc pentru susținere și că citiți, că dați o șansă și scriitorilor români și îi încurajați.

Arci: Mulțumim Corina și mult succes!

Cărțile Corinei Cîndea le găsiți pe site-ul Editura Hathor

Recenzii cărți Corina Cîndea

Interviuri autori români

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

5 COMMENTS

  1. Un interviu frumos, două doamne minunate pe care stimez și admir mult! Felicitări! Mult succes în continuare !

  2. Autoarea sufletului meu! La cartile ei apelez de fiecare data cand problemele de zi cu zi ma acapareaza.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.