Interviu cu autorul Marius Albert Neguț

Interviu cu autorul Marius Albert Neguț – Ce ai făcut în ultimii 4 ani?

Interviu cu autorul Marius Albert Neguț autori români.

În 2016 am demarat campania ,,promovăm autori români,, – recenzii și interviuri. Să vedem astăzi, după 4 ani ce au mai scris scriitorii noștri. O nouă rubrică pe Literatura pe tocuri. 

Aşa că am adresat câteva întrebări prietenilor noștri.

    Azi, Marius Albert Neguț.

   În 2016 când ne-am cunoscut și am stat la povești erai după primele cărţi publicate. Acum, 4 ani mai târziu (deși eu te-am urmărit) vreau să le spunem cititorilor ce ai făcut în acest timp.

Arci: Ce planuri în plan personal sau profesional ţi s-au împlinit (carți traduse, concursuri, publicat afară, premii, înființare de editură)?

  Marius: Voi începe prin a vă saluta, atât pe voi, doamnele de la Literatura pe Tocuri, cât și pe cititori. Într-adevăr, ultima noastră conversație a fost pricinuită de lansarea romanului meu de debut „Îngeri Rătăciți, roman distins cu premiul special al concursului național Vasile Voiculescu. Ulterior, în 2017, am publicat un al doilea roman – „Inocența Păcatului”, la aceeași editură – Libris. În 2018, am publicat romanul „Din altă Viață – Jurnal de Copil”, roman urmat în 2019 de „Din altă Viață – C.V. de Golan”.

  În 2020, la editura Polirom, am avut onoarea de a-mi vedea tipărit romanul “Cerberus.

Arci: Spune-ne câteva cuvinte despre ele…

   Marius: „Inocența Pãcatului” este o incursiune în închisorile patriei, poate, mai puțin periculoase decât cele pe care singuri le construim în propriile suflete. Tratează dependențele de tot felul… Cele două volume „Din Altă Viață” sunt autobiografice. Primul este romanul unei copilării irepetabile, al doilea, cel al unei adolescențe din care inocența dispare treptat. Pentru a vă prezenta „Cerberus”, ultimul roman pe care l-am publicat la Polirom, voi apela la Oliviu Crâznic, cel care m-a onorat cu o cronică publicată în revista Apostrof: „O carte necruțătoare despre pericolele care le pândesc pe adolescentele din România de astăzi și pe părinții lor, despre viața de cartier și traficul de persoane, despre Rahova și Turcia, despre imprudențe grave comise din dragoste și despre răzbunare teribilă pornită din același sentiment.”

Arci: Cum au fost primite de către cititori noile cărți?

  Marius: Cu bucurie vă spun că romanele au fost primite cu căldură, iar recenziile și opiniile postate pe diverse siteuri sunt în covârșitoare majoritate laudative, fapt care mă onorează și obligă totodată.

Arci: Sincer, mărturisesc că nu m-ai dezamăgit cu niciun roman, așa că meriți aprecierile primite.

Arci: În ultimii patru ani s-a schimbat ceva pe/în piața de carte? În bine, în mai puțin bine?

   Marius: Din păcate, nu… Editurile mici (cele mai multe) publică în continuare maculatură contra cost, iar cele mari vând relativ puțin, mai ales acum, în contextul pandemiei de care nu reușim să scăpăm. Piața de carte este tot mică, iar scriitorii, chiar și cei mari, sunt forțați să desfășoare și alte activități pentru a-și asigura existența.

Arci: Ce urmează? Ce povești? Ce planuri? Ce vise/visuri?

   Marius: Urmează volumul 3 al seriei „Din Altă Viață”, numit (probabil) „Pribeag”. Acesta, mai mult ca sigur, va apărea tot la editura Libris, editură cu care conlucrez excepțional. În decursul anului viitor, nu știu încă unde, voi publica un roman de ficțiune, ce are ca temă o poveste de dragoste autohtonă, care se desfășoară pe fundalul Războiului de Independență din 1877.

Arci: Câteva cuvinte pentru  cititorii și echipa Literatura pe tocuri.

  Marius: Vă asigur de întreaga mea prețuire. Pentru voi scriu și reacțiile voastre mă mulțumesc sufletește. Am mai spus-o: Noi, oamenii, trăim doar o singură viață, citind, însă, putem trăi nenumărate…

Arci: Mulțumim Marius abia aștept să citesc noile romane. Mult succes în continuare!

Cărțile lui Marius Albert Neguț le găsiți pe Libris.ro Marius Albert NeguțInterviu cu autorul Marius Albert NeguțInterviu cu autorul Marius Albert Neguț

Interviuri autori români

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

  1. Mulțumesc, Literatura pe Tocuri, pentru interviu și multe, multe alte asemenea gesturi!

  2. Felicitări ! Un interviu frumos ! Un autor pe care il stimez și îl admir mult ! Mult succes în continuare !

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.