Interviu cu autoarea Laura Nureldin

Interviu cu autoarea Laura Nureldin – Ce ai făcut în ultimii 4 ani?

Interviu cu autoarea Laura Nureldin autori români.

În 2016 am demarat campania promovăm autori români – recenzii și interviuri. Să vedem astăzi, după 4 ani ce au mai scris scriitorii noștri. O nouă rubrică pe Literatura pe tocuri. 

  În 2016 când ne-am cunoscut și am stat la povești erai după primele cărţi publicate. Acum, 4 ani mai târziu (deși eu te-am urmărit) vreau să le spunem cititorilor ce ai făcut în acest timp.

Azi, Laura Nureldin.

Arci: Ce planuri în plan personal sau profesional ţi s-au împlinit (cărți traduse, concursuri, publicat afară, premii, înființare de editură)

   Laura: Wow, parcă a trecut o viață de atunci. Am scris, am tradus, am publicat în limba engleză (pe amazon.com), am adaptat cărți pentru ecran… Ba chiar am luat și un premiu – mă rog, nu eu; “Regii timpului” au luat premiul RomCon 2016 pentru cel mai bun roman de debut. Coronița le aparține Morei și lui Xerxes. Dar nu, editură nu am înființat și mă uit cu uimire și respect la oamenii care pot duce așa ceva, cu toată bucuria și bătaia de cap aferente.

Arci: Ce cărți ai mai publicat?

   Laura: În 2017 a apărut volumul II din “Regii timpului – Eroare”. Tot în 2017, niște “Demoni” au ieșit să se plimbe în voie prin lume. Nu, nu știam că “Demoni” va deveni o serie, chiar dacă Alex Voicescu (Herg Benet) a intuit asta de la bun început. În primăvara anului următor, au apărut „verișorii” demonilor, vampirii din “Revertis”. Tot vampirii m-au „împins” să scriu și “V “apărută în toamna lui 2018. Apoi, demonii au cerut să le fie continuată povestea, așa că în 2019 a apărut “Demoni II – Foc”. “Demoni III – Aer” este gata să își întâmpine cititorii și o va face (sperăm) la sfârșitul acestei veri. La “Demoni IV – Pământ” am început deja să lucrez.

Interviu cu Laura Nureldin
Autori romani Literaturapetocuri.ro

Arci: Spune-ne câteva cuvinte despre ele.

   Laura: Toate cărțile pe care le-am scris până acum aparțin genului fantasy. Teoretic, ele sunt pentru adolescenți. Practic, există o vârstă de la care este interzis să mai iubim poveștile? Asta sunt ele – povești pentru copii mari.

  Povestea unei femei din Los Angeles-ul zilelor noastre, aruncată de soartă și de un aparat defect mai întâi în Persia antică (Regii timpului, vol. 1), apoi în Louisiana secolului al XIX-lea (Regii timpului – Eroare). Povestea regelui Xerxes după ce o întâlnește pe Ea. Poveștile altora, ale căror vieți sunt atinse de acea eroare de la care pornește totul, ca un tăvălug ce modelează sau schimbă destine.

   Apoi, povestea unei fete de șaisprezece ani care se pomenește înzestrată cu o putere uriașă și cu un „îndrumător” care a iubit-o de la începutul timpului (seria Demoni); fata este Arma, cea mai puternică vrăjitoare din Univers și singura care poate înfrânge Răul, bătălie cu bătălie.

  Și vampirii merită să le fie spusă și re-spusă povestea (Revertis, V). Unii ar putea crede că ideea vieții veșnice în această formă este un loc comun; dar oare nu la fel este și iubirea? Și suferința? Și războiul? Oare nu se scrie și re-scrie despre ele în nenumărate feluri? „Prea multă lume scrie despre vampiri”. O, să vedeți câtă lume scrie despre oameni!

Arci: Cum au fost primite de către cititori noile cărți?

  Laura: Unii mi-au spus că i-am făcut să-nceapă să citească fantasy; alții mă întreabă când apare următoarea, pentru că așteaptă cu nerăbdare continuarea unei povești sau a alteia. Câțiva îmi spun că, dimpotrivă, nu le place una ori cealaltă. Cineva mi-a mărturisit că una dintre cărțile mele i-a făcut poftă să se îndrăgostească din nou. Oamenii sunt diferiți, la fel și gusturile lor. Și e foarte bine așa.

Arci: În ultimii patru ani s-a schimbat ceva pe/în piața de carte? În bine, în mai puțin bine?

  Laura: Chiar nu știu să răspund la asta. Încă sunt sub influența ultimelor patru luni, când a trebuit să uităm tot ce știam despre felul în care funcționează lucrurile.

Arci: Ce urmează? Ce povești? Ce planuri? Ce vise/visuri?

  Laura: Urmează în curând volumul III al seriei “Demoni” – la sfârșit de august sau început de septembrie. După el, desigur, volumul IV la care, așa cum spuneam, lucrez deja. Dacă în III avem un demon al furtunii captiv într-o piatră prețioasă, în IV s-ar părea că dăm nas în nas cu un criminal în serie. Dar nu știu mai mult; nici Lisa nu s-a dumirit încă pe deplin.

Arci: Câteva cuvinte pentru cititorii și echipa Literatura pe tocuri.

  Laura: Vă mulțumesc mult! Pentru că existați, pentru că iubiți cărțile și pentru că vorbiți despre ele. Oamenii care citesc poartă în ei universuri întregi; sunteți orice, dar nu banali. Să nu uitați asta!

Arci: Mulțumim Laura și mult succes în tot ce ți-ai propus!

Cărțile Laurei Nureldin le găsiți aici

Recenzii cărți Laura Nureldin

Interviuri autori români

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.