Iubire regasita de Mary Jo Putney-Colectia “Carti Romantice”

Iubire regasita de Mary Jo Putney-Colectia “Carti Romantice”

Iubire regasita

Iubire regasita de Mary Jo Putney

Titlul original: Not Quite A WifeIubire regasita
Seria Lost Lords- volumul 6
Cotatie: Goodreads: 3.4

Volumul 6 din seria Lost Lords este povestea lui Kirkland, spionul enigmatic, magnatul unei linii de transport maritim, prieten loial, si, după cum se pare, sotul instrainat prea multa vreme.
James Kirkland, detine o flota de transport maritim, o jumatate dintr-o casa de jocuri de noroc la Londra, si este un spion fara mila si foarte eficace. El este rareori indulgent cu sine … cu exceptia cazului cand vine vorba de frumusetea blanda, indaratnica care a fost odata sotia lui.
Laurel Herbert si-a daruit inima lui James asa cum numai o tanara inocenta o poate face, dar este socata atunci cand vede un act de violenta din partea sotului ei. In acea noapte ea isi paraseste sotul, care este mult mai mult decat un gentleman si a lasa sa plece, fara un cuvant de protest.
Zece ani mai tarziu, are loc o intalnire intamplatoare apoi pasionala, cu consecinte care nu pot fi ignorate. Dar, asa cum incearca sa reconstruiasca ceea ce a fost distrus intre ei tot in acelasi timp trebuie sa se confrunte cu dusmani comuni si o dragoste foarte neobisnuita ….
James Kirkland si Laurel Herbet s-au casatorit de tineri din dragoste si foarte repede. Credeau ca totul este frumos, dar lucrurile iau o intorsatura neasteptata atunci cand la prima lor aniversare are loc un eveniment care v-a avea urmari. In acea noapte Laurel vede cum sotul ei ucide cu maine goale un barbat. Atunci isi da sema ca nu isi cunoaste sotul, ca nu stie cine este barbatul cu care s-a casatorit. Pleaca fara sa intrebe, fara sa auda ce are de spus James, crezandu-l un criminal. Ce nu stie Laurel este ca: omul pe care l-a ucis intr-adevar James era un asasin platit si foarte cunoscut. El si-a protejat viata si familia.
Laurel vrea sa ingroape totul, sa nu mai stii nimic atat de sotul ei cat si despre parintii ei si se muta impreuna cu fratele ei. Din banii care ii avea de la James isi deschide un adapost pentru femei, si o mica clinica, un fel de spital intr-un cartier sarac din Bristol. Timp de zece ani ea munceste cot la cot cu fratele ei, incercand sa uite ca are un sot. Toti o cunosc ca si domnisoara Herbert, nimeni nu stie ca este casatorita cu un aristocrat.

Dar soarta ii aduce impreuna dupa 10 ani.
James se afla in cartierul Bristol cu afaceri. Distrus de pe urma malariei, se simtea inca slabit, puterea lui diminuandu-se considerabil. Inca mai resimtea ravagiile facute de boala. Este atacat de o banda de hoti, batut, plin de sange si inconstient. Este gasit si dus la micutul spital sa i se dea ingrijiri. Ati ghicit- ajunge la clinica lui Lauren.
Lauren, il recunoaste, il ingrijeste, iar o atingere accidentala ii arunca intr-o scena fierbinte si plina de pasiune. In inconstienta lui, James crede ca are halucinatii, dar simturile aprinse chiar si in aceasta stare sunt de fapt reale. A doua zi el pare sa nu isi aminteasca nimic, crezand ca nu a fost decat un vis. Lauren persista in parerile ei fata de James, chiar si atunci cand acesta salveaza o mama si pe copilul acesteia, ea tot crede ca este un criminal.
Kirkland se vede nevoit sa se intoarca, dar atunci cand primeste vestea ca, Lauren este insarcinata, vrea sa fie alaturi de copilul lui. Lauren in ciuda tuturor aversitatilor considera ca James trebuia sa afle despre copil.
Cei doi vor incerca sa isi ingroape sentimentele, secretele, neantelegerile si incearca sa formeze o familie. Chiar daca in sufletul lor exista dorinte secrete si bine definite nu fac abuz de a le etala.
Se pare ca povestea incepe ca isi urmeze un curs frumos si lin, dar linistea le este spulberata cand Lauren este atacata iarasi de dusmanul care pandeste din umbra. James este nevoit sa apeleze la prietenii lui pentru a-si salva sotia, femeia pe care o iubeste in secret de atatia ani de zile.

Vor reusi oare cei doi sa isi arate adevaratele sentimente? Vor reusi sa fie fericiti si sa formeze cu adevarat o familie care are la baza dragostea? Cine este dusmanul nemilos?
Acum sa incerc sa va spun de ce o cotatie de 3,4. Din parerile exprimate asupra cartii au reesit urmatoarele: defecte de povestire ale autoarei, personaje pasive, Laurel prea religioasa si motivele ei de despartire destul de subtiri, fara un prea mare temei, fara explicatii, Kirkland prea inchis.
Acum voi o sa decideti daca aceste pareri isi au vreun rol, temei, daca este asa sau nu, sau daca o sa percepeti altfel cartea.

Iubire regasita” de Mary Jo Putney, apare in colectia “Carti Romantice”-Libertatea pentru femei din data de 12.12.2014.

Autor: Iasmy

13 COMMENTS

  1. Mersi yasmy! O carte mult asteptata, pe care in mod sigur nu o voi rata.
    Abia astept sa aflu povestea celor doi.

  2. Off,e superba cartea dar eu aveam impresia ca o sa apara cea cu Nicholas Aberdare,Contele Tigan 🙁

  3. Am citit-o,a fost super!
    Off,batranetele astea,Tunete si trandafiri o am si am si citit-o,dar memoria… locco_smiley_41

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.