Iubito, te-am jucat la Poker! Revanșa – Delia Mitroi - recenzie

Iubito, te-am jucat la Poker! Revanșa – Delia Mitroi – Editura Petale Scrise

An apariție: 2022

Nr. de pagini: 298

Gen:  romantic thriller, romance, thriller

  După succesul romanului „Iubito, te-am jucat la Poker!”, volumul doi al seriei, „Iubito, te-am jucat la Poker! Revanșa”, vine să o încheie spectaculos, oferind cititorilor noi surprize și noi aventuri pline de suspans.

Împărțită între București și Napoli, acțiunea se intensifică printre povești de iubire zbuciumate, răzbunări sângeroase, trădări și pericole iminente care pândesc la tot pasul personajele.

Lumea Mafiei reunește la un loc români si italieni, capi vicleni și executanți dintre cei mai fioroși, care își adună forțele pentru a pune stăpânire pe putere, pe bani și pe teritorii.

În acest context periculos, dragostea devine o slăbiciune ușor de exploatat, folosită ca monedă de schimb sau ca unealtă de șantaj…

  Explozivul triunghi amoros format din gangsterul Tony Salamandra, Clara si Gabriel Pavel revine în atenția unor jocuri de culise aparent uitate, iar relația lui Gabriel cu senzuala șefă a Mafiei Calabreze, Rebecca Di Maio, complică intriga romanului dincolo de orice așteptări.

    Mi-a plăcut mult ,,Iubito, te-am jucat la Poker!”, așa că am așteptat cu nerăbdare să apară continuarea, dornică să descopăr prin ce peripeții vor mai trece cuplurile de îndrăgostiți, să asist  la noi confruntări între cele două familii rivale, Toma și Pavel, să aflu mai multe amănunte despre Lumea Mafiei, și, nu în ultimul rând, să observ dinamica fostului trighiunghi amoros format din Clara, Gabriel Pavel și mafiotul Tony Salamadra. Având în vedere că am mai citit și alte cărți scrise de autoarea Delia Mitroi, presimțeam că voi fi încântată, și de această dată, de scriitură, intrigă și personaje, dar nicio clipă nu m-am așteptat să iau parte la un adevărat joc al manipulării și seducției, și nici să găsesc atât de multă profunzime, emoție și dramatism. În plus, se vede cu ochiul liber că autoarea a evoluat foarte mult din punct de vedere al scrierii.

  Spre deosebire de prima parte, în ,,Iubito, te-am jucat la Poker! Revanșa”, acțiunea este mult mai alertă, intriga mult mai captivantă, povestea abundă de tensiune, reușind să mă țină într-o permanentă stare de surescitare, neștiind în mod cert cine va supraviețui până la final. De altfel, atât elementele de suspans, cât și cele romantice, m-au îndemnat să parcurg în mare viteză fiecare capitol. Mi s-a întâmplat de câteva ori să mă trezesc că-mi rod unghiile din cauza nerăbdării și a stării tensionate în care mă aflam. Îmi era atât de teamă că ceva rău se va întâmpla, încât îmi venea să trișez, să trec peste anumite pasaje. Cu greu mi-am înfrânat pornirile “sălbatice”.

  Romanul este o combinație de thriller, romantism și umor. Momente tensionate, descoperiri șocante, scene romantice, comploturi puse la cale de clanurile mafiote, rivalități, violență, lupte pe viață și pe moarte, crime, afaceri ilegale, jocuri de culise, trafic de arme şi de droguri, amenințări și tentative de asasinat, reproșuri, îndoieli, jigniri, scandaluri, suferință, gelozie, dezamăgiri, trădare în dragoste, sânge, durere, moarte, ură, dispreț și gânduri de răzbunare – toate acestea sunt ingredientele de bază ale cărții, menite să te facă să nu mai lași cartea din mână.

  Un alt lucru care mi-a atras atenția a fost caracterul improbabil al personajelor, imperfecțiunea ființei umane fiind foarte clar evidențiată. De altfel, toate personajele mi-au incitat interesul tocmai datorită naturii lor duale și a intrigilor urzite de ele.

  ,,Însă Tony Salamandra ştie că e nebun şi sălbatic, pasional, crud și infidel. Ştie că e un escroc sentimental și un bun jucător de viață şi de poker. Și adoră să fie aşa.“

  Au trecut luni bune de la debutul relației dintre Clara și Antonio Toma, cunoscut în lumea interlopă drept Tony Salamandra, şeful declarat al grupărilor de crimă organizată Arizzi din Italia şi Salamandra din România. Cu toate că a câștigat-o la poker, bărbatul i-a oferit toată dragostea și nu i-a ascuns nicio secundă că este un temut lider de clan mafiot. Din contră, a fost sincer cu ea și i-a arătat încă de la început latura lui dură, intens controversată. Dar, cu trecerea timpului, Clara a devenit tot mai distantă, ,,ca și cum toată dragostea ei pentru el ar fi ars intens ca o lumânare şi s-ar fi consumat pe nerăsuflate“, fapt care îl îngrijorează pe Tony.

  Până nu demult, era convins că logodnica sa l-a uitat de mult pe Gabriel, fostul ei bărbat, şi acum îi aparține complet numai lui, însă atunci când descoperă că adorata lui iubită ,,studiază tacticos, cu precizie de cercetătoare, pozele fostului ei soț de pe rețelele de socializare”, începe să-și pună tot felul de întrebări și își propune să afle adevărul.

   ,,Clara încă îl mai dorește pe trogloditul de Gabriel! Atâtea eforturi a făcut el să-i despartă, atâta pasiune i-a dăruit în ultimele luni, și tot nu a reușit să-i șteargă din minte trista amintire a unui bărbat care s-a însurat deja cu altă femeie!”

  Însă, în momentul în care iese furios din vilă pentru a porni în căutarea Clarei, pentru a clarifica situația, Tony este împușcat în spate, fiind la un pas de a fi ucis.

   Emanuel Toma este disperat şi refuză să înțeleagă cum s-a putut produce o asemenea tragedie. Clanul Salamandra și, în special fratele său, au mulți inamici, printre care se numără și Tiberiu Melencu, liderul clanului Acvila, cel mai aprig duşman al lui Tony Salamandra, care este doar de câteva zile eliberat din penitenciar. Bărbatul are un alibi, dar asta nu-l exonerează de tentativa de asasinare. Poate cel care l-a împușcat pe Tony a fost unul dintre interlopii clanului Acvila și ar fi făcut-o la comanda lui Melencu. Însă, pentru Emanuel lucrurile sunt cât se poate de clare, el bănuind un alt făptaș. De când s-a însurat cu ticăloasa de Rebecca Di Maio, cunoscută ca ,,regina Mafiei din Vest”, şi ,,a primit acces la puterea și la conturile Mafiei napoletane, Gabriel Pavel a luat-o razna. Numai el ar fi avut curajul nebun ca, sub pretextul că îşi vizita fiica, să intre nederanjat în vila familiei Toma și să atenteze la viața celui care a fost, doar în urmă cu câteva luni, amantul consoartei sale”.

  Orbit de furie, convins fiind că fratele lui mai mare a fost împușcat la ordinul lui Gabriel, Emanuel îl ia prizonier pe fratele mai mic al ,,bărbatului pe care-l bănuiește de crimele ce au înecat în sânge reşedinţa familiei Toma într-o singură noapte”, cu gândul să-l ademenească pe Gabriel, să-l determine să vină cât mai urgent în Romania. Vrea, cu orice preț, să se răzbune și să îi plătească cu aceeași monedă.

  În ceea ce îl privește pe Gabriel Pavel, fostul soț al Clarei, se știe foarte bine că îl urăște pe Tony Salamadra pentru că i le-a luat pe Clara și pe Sonia, fetița lor, și îi dorește moartea. Există posibilitatea ca el să fi asmuțit împotriva lui vreunul dintre câinii săi de pază plătiți de Mafia napoletană. Nici faptul că s-a căsătorit cu asociata lui Tony, senzuala șefă a Mafiei Calabreze, Rebecca Di Maio, nu îl ajută să uite de fosta lui soție și de faptul că a jucat-o la poker.

 ,,Îl cuprinde disperarea când îşi aminteşte prin ce viclenii a reuşit acel bărbat odios să pună stăpânire pe familia lui.

 La rândul său, din răzbunare şi din ciudă, s-a căsătorit rapid cu Rebecca Di Maio. A vrut să-i demonstreze Clarei că încă mai era dorit de alte femei. Şi, nu în ultimul rând, a făcut asta pentru a-l sfida pe Antonio Toma. Şi dacă a comis greşeala vieții lui? Dacă mariajul lui cu ,,regina Mafiei din Vest” avea să-l ducă la pieire? De viața lui nici măcar nu-i mai pasă.”

 Cine a încercat să-l omoare pe Tony? Va reuși cel mai vestit comisar anti-mafia să găsească dovezi împotriva clanului Salamandra? Cum decurge căsnicia lui Gabriel cu Rebecca? Se va căsători Tony cu Clara? Pe cine iubește Clara? Ce secret teribil ascunde ea? Citiți cartea și veți primi toate răspunsurile!

  ,,Am fost victimele orgoliilor, ale greşelilor, ale necazurilor, ale sărăciei, ale viciilor, ale trădării. Sau, mai bine zis, am fost victimele destinului.”

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

 

Iubito, te-am jucat la Poker! Revanșa – Delia Mitroi – recenzie

 

 

 

 

 

 

 

***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

6 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.