Lansare Hotelul amintirilor – Adrian Christescu – la Timișoara

   Lansare Hotelul amintirilor – Adrian Christescu – la Timișoara

   Vineri, 16 noiembrie 2018 am participat la un eveniment găzduit de librăria Cărturești-Merci, Timișoara.

  Bucuroasă să fac cunoștință cu autorul Adrian Christescu, să obțin un autograf oferit cu prietenie la un  pahar de vorbă. Bineînțeles un pahar cu ceaiul delicios oferit de librărie.

  Lansarea la avut ca invitat pe autorul Cosmin Leucuța. Acesta ne-a vorbit puțin despre HOTELUL AMINTIRILOR și a pus câteva întrebări domnului Adrian Christescu. M-am bucurat să aflu că cele zece povestiri sunt inspirate din viața reală, unele fiind ale autorului, iar altele ale unor persoane pe care acesta le-a cunoscut în drumul său.

   „ Nici eu nu sunt altfel decât semenii mei. Am trăit lucruri extraordinare, ciudate sau interesante, cred eu. Am cunoscut oameni cu povești minunate pe care le-am luat în păstrare. Am făcut parte dintr-o generație care a avut șansa ca la 20 de ani să treacă dintr-un cataclism social și o rearanjare a rosturilor lucrurilor de-o manieră pe care doar puține generații au avut șansa să le trăiască în istoria recentă a acestor meleaguri. „

   Adrian Christescu are un bagaj de cunoștințe și de întâmplări care sigur vor mai ajunge între coperțile unor viitoare cărți. Mi-a plăcut să aud că scrierile sale are la bază o documentare. Un lucru esențial care necesită răbdare și care face o carte valoroasă. Sper ca tinerii autori să se inspire din atitudinea generației mai în etate și să acorde aceeași atenție documentării.

   Acum câțiva ani am plănuit să particip la lansarea romanului Destinul lupului singuratic, scris de același autor, dar nu am ajuns. Cu ocazia asta am reușit să mă revanșez participând la acest eveniment.

Felicit autorul și aștept următoarea carte.

Recenzie Hotelul amintirilor, de Adrian Christescu

Facebook Hotelul amintirilor

Interviu altfel cu Adrian Christescu

   Autori români: Adrian Christescu s‑a născut în 1968 în Târgu Mureș. A absolvit Liceul „Alexandru Papiu Ilarian” (1986), a urmat cursurile Facultății de Hidrotehnică din Iași (1988‑1993) și pe cele ale Facultății de Drept din cadrul Universității „Mihail Kogălniceanu” (2004‑2008). Din 1992, a lucrat în vânzări pentru diverse societăți comerciale, iar în prezent este managerul propriilor sale companii. Volumul său Trofeul (povestiri, 2011) a primit premiul pentru debut în proză la Salonul Internațional de Carte din Iași.

 

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

8 COMMENTS

  1. Este foarte buna cartea .Eu abia astept continuarea la „Destinul lupului singuratic” un roman deosebit.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.