Lina Moacă - Listă cărţi

Lina Moacă – Listă cărţi

   Despre Lina Moacă:Un zori de zi la ţară, pe 25 mai 1980, la poalele Muntelui Sacru a lui Zalmoxe, în vechea vatră a Gugulaniei. O fire pasionată de logică şi ilogica faptelor, licenţiată în Teologie-Istorie, a încercat să aducă lumina de aici şi de dincolo… Şi, astfel, a început să scrie cam tot ce i s-a acumulat în minte.” Lina Moacă - Listă cărţi

1. Oameni, îngeri şi demoni – Editura Herg Benet –Vol 1 – recenzie

  Oameni, îngeri şi demoni reprezintă romanul de debut al autoarei. 

   Cartea este un cocon al realităţii peste care s-a aruncat o pânză fină din borangicul fantasy-ului. Nu ştiu cât de literară este această expresie, poate fi o mare prostie, dar cuvintele astea mi-au stăruit în minte pe tot parcursul cărţii. De unde au ieşit, habar nu am. Poate, pentru că am văzut realitatea îmbrăcată în altă haină, poate că acel fantasy a fost ca o boare suflată uşor de autoare peste tot ceea înseamnă viaţă, moarte, nemurire, iubire, credinţă.

   Cartea este împărţită în trei părţi.  Aceeaşi poveste, dar spusă din perspectiva a trei personaje diferite. Începută de Lilly, continuată de Alexandra şi încheiată de Ella.

   O ultima întrebare pe care eu am găsit-o în descrierea cărţi,  nu îmi aparţine, dar m-a făcut să mă gândesc la ea este: Oare iubirea, singură, poate schimba lumea? – Iasmy

   Gemenii Willy și Lilly, creaturi de-o frumusețe neobișnuită și având puteri supranaturale, sunt Fiii Luminii. Lilly își dorește să cunoască oamenii direct, trăind în mijlocul lor, și își convinge fratele să se mute în București. Aici, cei doi o întâlnesc pe Alexandra, fiica unui afacerist lipsit de scrupule. Deși la început Willy nu este de acord cu implicarea lor în problemele muritorilor, la insistențele lui Lilly acceptă o căsătorie de conveniență cu Alexandra, pentru a o scoate de sub tutela distructivă a tatălui.

   Crimele, fățărnicia, răutatea împânzesc orașul și restul provinciilor. Odată ce Lilly se angajează să-i pătrundă tainele, pentru ca dreptatea să triumfe, piramida întunecată se clatină. Însă, în străfundul pământului, de pe tronul întunecat, Willworf – sprijinit de Marele Iluminat – făurește planuri de atac, așteptând momentul potrivit să-și surprindă fratele și nepoții.

2. Valuri de viaţă – Editura Herg Benet – recenzie

   O poveste frumoasă despre viaţă, dragoste adevărată, minciuni, trădare. Nu m-am aşteptat să descopăr o autoare, o româncuţă de-a noastră care să se asemene ca şi stil cu Jennifer L. Armentrout şi Jasinda Wilder, fiind o combinaţie între cele două.
    Nu m-am aşteptat ca Lina Moacă să rupă bariele unei scriituri „cuminţi” şi să devină îndrăzneaţă într-un fel pozitiv şi de bun gust. Dacă până acum era reţinută şi lăsa la voia imaginaţiei scenele de amor, de data asta îndrăzneşte să atace, creând scene fierbinţi, dar păstrând stilul delicat, inocent, sensibil şi inconfundabil. Nu ştiu dacă am spus, dar această domniţă are o scriitură aparte, diferită atât prin descrierea detaliilor, dar şi prin expresiile pline de originalitate. Şi, credeţi-mă, scrie ca un adevărat Hemingway, nu se încurcă.
    Am să vă dau câteva detalii despre subiectul cărţii, dar vizionaţi şi prezentarea video ce reflectă foarte bine povestea. – Iasmy

3. Paşi în trecut – Editura Librex – recenzie

  ,,Dacă în Oameni, îngeri și demoni inima bate mai tare, iar în Valuri de viață emoțiile cuprinde întreaga ființă, în romanul Pași în trecut, autoarea surprinde cititorii cu o poveste cu iz de istorie. Pași în trecut este o iubire înflăcărată, trăită intens, ce va rămâne în istoria literaturii române contemporane.

   O poveste care te poartă prin fiecare încăpere a vieții, prin tinerețe, conflictul dintre generații, viața de la sat și modernismul, dar și prin iubirea cea mistuitoare, cea care te face să simți, să visezi cu ochii deschiși, să-ți dorești mai mult și mai repede, ce te ajuta să călătorești în timp.”

4. Coroana de spini și stele- Editura Librex – recenzie

     Romanul spune povestea Medeei Pop, o tânără de 22 de ani de o frumusețe răpitoare, care își face stagiatura la o firmă de avocatură, iar în timpul liber își hrănește marea pasiune, dansul, dând lecții unor copii ai străzii într-un centru înființat chiar de ea. Un contract de o lună cu o agenție de modelling din New York o poartă spre aventura vieții ei, cu speranța în suflet că la finalul experienței va avea destui bani să-și întrețină centrul de dans. Ajunsă în marele oraș, cu inima tresăltându-i de entuziasm, încredere și visuri, se instalează în apartamentul prietenului ei foarte bun, Ștefan. Însă nenorocul face să o cunoască pe Kristen Bloom, care are să-i schimbe destinul. Tânăra se recomandă o amică a lui Ștefan, model la rândul ei, care a profitat din plin de viața extravagantă, înțesată cu petreceri, bărbați, droguri și alcool, reușind să-și distrugă cariera chiar când era aproape de apogeu. Actualmente, încearcă din răsputeri să câștige custodia fetiței sale, însă are neapărat nevoie de bani. Când iubitul ei o desfigurează în bătaie și riscă să piardă șansa de a acumula ultimii bani necesari pentru plata onorariului avocatului, îi imploră ajutor Medeei. Inițial sceptică, aceasta nu reușește să reziste rugăminților și decide să o ajute, urmând să meargă în locul ei la o întâlnire misterioasă. -Roxana C

5. Zile dense, Nopţi imposibile. Seria Oameni, îngeri și demoni, Vol. 2 – Librex

   Loviturile primite de la viață o pun pe Alexandra Stănescu în defensivă și nu îndrăznește să lase garda jos, să se dezvăluie. Aparențele, cu măștile de vigoare, sunt cruciale pentru ea, rănește prima pentru a nu fi rănită. Totuși, odată ce Willy vrea să anuleze căsătoria lor de conveniență, iar prietena sa Ella este diagnosticată cu cancer, lumea ei de sticlă se zguduie.

  Când totul pare pierdut, într-o rătăcire fără direcție, Alexandrei i se înfățișează Willwolf, stăpânul demonilor de sub pământ, care îi propune un schimb: viața ei în schimbul vieții Ellei. Acceptă și se trezește într-un palat în mijlocul unor creaturi nepământene. Un singur înger o mai poate salva, Willy. Oare va lupta el pentru ea?

O poveste despre iubire, dezamăgire, speranță, dăruire și altruism.

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti, librex

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.