Magnolie violet de Cristina Mariana Bălășoiu

Magnolie violet, de Cristina Mariana Bălășoiu

Cronică și critică literară – Colecția ,,Literatura la noi acasă’’, nr 12

   Cristina Mariana Bălășoiu este președinte fondator al Cenaclului ,,Literatura la noi acasă’’. Autor a peste șapte volume de poeme, coautor în mai multe antologii. Scrie poeme, epigrame, satiră, pamflete. O activitate interesantă!

   În volumul ,,Magnolie violet” ne este prezentată activitatea doamnei Bălășoiu, cronici ale operelor sale, dar și cronici scrise de Cristina Bălășoiu pentru diferite opere ale altor autori. Cronici profunde și analitice.

O activitate impresionantă și prolifică în literatură! 

  Referințele sale critice sunt foarte bune, venite de la personalități în domeniu.

  De asemenea Cristina Bălășoiu a apărut și în reviste culturale, dar și în apariții la TV și prezentări la Radio.

  Activități anterioare: membră a Cafenelei Literare ,,Cetatea Băniei’’, coordonator Daniela Tiger, activitate literară în Clubul Scriitorilor Macedoneni și membru titular al Societății Scriitorilor Olteni.

  Actualmente: membră a Cenaclului Epigramistilor Olteni, membră activă în Cenaclul ,,Petale’’ – Rm. Vâlcea, membră în Cenaclul ,,Sunetul Muzicii” –  Alba Iulia.

  Cronica literară este studiul, discuția, evaluare și interpretarea formală a textelor literare…Cuprinde informații, de regulă, în partea introductivă, cu privire la autor, titlul lucrării, editura, date tehnice ale realizării lucrării….” Astfel de cronici ne sunt prezentate în acest volum.

  Despre activitatea Cristinei ne scrie mai multe, în primele pagini, doamna Daniela Tiger, scriitor, editor. După această introducere, din care aflăm despre volumul ,,Izvoarele’’, poezii, ne sunt prezentate cronici atât despre volumele Cristinei (prefață, postfață). Nu pot reproduce ceea ce este scris, dar se simte că totul vine din suflet și așa cum Cristina este profundă în scrierile ei, și cronicile sunt la fel de măiestre, pentru că i se dă ,,Cezarului ce-i al Cezarului.

  Această antologie/colecție este un proiect interesant și bine venit pentru cei care doresc să afle cât mai multe despre activitatea Cristinei Bălășoiu, mai ales că, după cum scrie Nana Ileana Filip -,,Antologia  coordonată și îngrijită de poeta Cristina Bălășoiu cuprinde operele mai mutor persoane cu nevoi speciale, cu diferite grade de handicap fizic, dar care ne încântă prin operele lor literare de o valoare direct proporțională cu suferința la care sunt supuși în fiecare zi.”

Da, ne sunt prezentați și autorii care scriu în proiectul lansat de Cristina –  Literatura la noi acasă.

  La final, Cristina este cea care scrie cronici și ne prezintă frumos și profund operele altor autori.

   Frumoasă și prolifică activitate, ceea ce dovedește că avem în persoana Cristinei, un om cu suflet frumos, o femeie puternică care întinde un umăr de sprijin tuturor, un om al literaturii. Un om cu mult talent, perseverență, altruism si inima mare.O inimă unde își au loc toți cei care au nevoie de ajutorul și alinarea ei. Felicitări!

Succes, Cristina!

Cristina Bălășoiu

Autori români

#Cronicășicriticăliterară

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.