Infinit - vol.1 de Ana Maria G. - Editura Stylished

Infinit, vol.1, de Ana Maria G. – Editura Stylished – recenzie

Infinit

Ana Maria G.

Editura: Stylished

Anul apariţiei: 2019

Număr pagini: 192

Gen: romantic erotic

   Infinit – vol.1 de Ana Maria G. roman erotic.

,,Atunci când trăiești înconjurată de minciuni, secrete și prieteni falși, iar tot ceea ce-ți dorești este să dispari, când simți că nu mai ai putere să te ridici și să mergi mai departe, destinul îți oferă șansa de a continua. Îți scoate în cale o provocare mai mare decât ți-ai fi putut imagina vreodată. Iubirea. O iubire infinită. Mintea va duce o luptă crâncenă cu inima. Oare cine va câștiga? Va avea ea curajul să-și înfrunte demonii? Să lupte pentru iubirea lui? Dar el? El ce decizie va lua? Va fi destul de puternic să-i dărâme zidurile ridicate în jurul inimii ei? Iubirea poate porni războaie, dar tot iubirea poate aduce și pacea în lume. Să dăruiești totul, să sacrifici totul fără speranță de răsplată: asta înseamnă iubire.”

     Sunt o fire romantică, o visătoare care crede că dragostea învinge totul, o cititoare avidă de povești cu final fericit. Inima mea vibrează de bucurie de fiecare dată când la editura Stylished apar titluri noi, pentru că știu că mare parte dintre ele îmi vor oferi exact ce îmi doresc. De altfel, multe dintre cărțile publicate la ei au reușit să-mi descrețească fruntea, să-mi ofere alinare și să-mi redea încrederea în iubire. Firește că am așteptat cu nerăbdare să pun mâna și pe Infinitul Anei Maria G., convinsă fiind că voi avea parte de o lectură lejeră, incitantă (văzusem pe copertă mențiunea +18). În schimb, am descoperi un roman mult mai profund decât am bănuit.

     ,,Infinit” este o poveste minunat de senzuală și deosebit de vibrantă, plină de suișuri și coborâșuri, cu o narațiune uneori amuzantă, alteori tristă, poante istețe, dialoguri amuzante, momente înduioșătoare, scene fierbinți și personaje cu care ne putem identifica foarte ușor. O carte perfectă pentru toate persoanele care adoră finalurile fericite. 

     Nu știu care sunt preferințele voastre în materie de lectură romantică, dar pentru mine contează foarte mult ca o poveste să fie presărată cu un strop de umor, și mă bucur că autoarea s-a folosit din plin de el în romanul său. Pe parcursul lecturii, m-am trezit de multe ori zâmbind datorită dialogului efervescent dintre Sara și Alex (scorpia și idiotul, acesta fiind felul lor de a se alinta).

 

,,- Tu eşti idiot?Tu ai dat peste mine, eu acum m-am ridicat. Şi dacă îmi mai spui o singură dată păpușă, pumnul meu o să facă contact cu fața ta, păpuşel!“

  ,,- Hei, mă răneşti! Parcă eram idiot și arogant, tu cumva scuipi venin?

   -Eşti cel mai nesuferit, arogant, idiot și imbecil om pe care l-am cunoscut! am spus și mi-am ridicat mâinile în aer nervoasă la maxim.“

 

     Povestea mi s-a părut puțin clişeică, dar am rămas plăcut surprinsă de esența ei, de morala sau îndemnul ce se ascunde printre toate glumele făcute de adolescenți. Iar finalul mi-a transmis o stare de bine și de optimism.

 

,,Viața e grea. Dură. Distruge vise.

Dar dacă ești îndeajuns de puternic încât să lupți pentru ceea ce îți dorești, vei vedea că nimic nu este imposibil. Îndrăznește. Visează. Luptă.

Iubirea doare. Sfâșie inimi. Distruge suflete. Pornește războaie.

Dar totodată, iubirea poate alina. Poate vindeca suflete. Poate pansa inimi. Poate aduce pacea în lume.

Trebuie doar să ai încredere. Atunci când crezi, orice este posibil… încrederea e totul.”

 

     Umorul debordant, replicile acide și scenele picante de la început, m-au determinat să cred că sub ochii mei se desfășoară o poveste dulce și incitantă, însă lucrurile au evoluat, iar povestea a suferit o imensă transformare, reușind să mă răscolească sufletește și să-mi ofere o lecție de viață. Fără a avea o scriitură foarte elaborată, autoarea a reușit, prin intermediul romanului ei, să-mi dovedească că doar dragostea vindecă un suflet rănit.

 

,,Acum realizez că nu există nimic pe lume mai puternic decât iubirea. lubirea adevărată. O iubire atât de puternică și frumoasă încât ai fi în stare să muți și munții din loc, doar pentru a ajunge înapoi la cel ce ți-a furat inima. Cel ce ți-a dat viața peste cap.

Asta am pățit și eu. Oricât de distrusă aş fi, atunci când sunt în brațele lui mă liniștesc. El mă calmează. Pe mine și pe demonii mei. Imi pansează rănile și mă ajută să mă vindec.

Iubirea. Cel mai bun medicament. Elixirul vieții și al frumuseții. Atunci când iubești, eşti mai frumos. Radiezi fericire. Radiezi viață. Știu că nu va fi uşor, că vom avea de trecut peste multe și va trebui să fim mai uniți și mai puternici ca oricând, dar am speranța că vom reuși.”

     Faptul că povestea este spusă din perspectiva ambilor protagoniști – doi tineri bântuiți de fantomele trecutului, m-a ajutat să-mi fac o părere despre caracterul lor. Încă de la început se simte tensiunea sexuală dintre ei, cu toate că amândoi încercă să-și ascundă frustrarea într-un joc de-a șoarecele și pisica. Ies scântei de fiecare dată când se întâlnesc – începând cu prima lor întâlnirea, cea de la petrecere, apoi la următoarea, cea de pe pistă, unde concurează unul împotriva celuilalt. Se văd, se doresc, dar Sara nu-și permite să aibă încredere un el. Știe că Alex doar se distrează cu fetele și ea nu are de gând să fie jucăria lui. Preferă să fugă de el pentru că știe că o să îi rupă inima și o va călca în picioare.

 

,,Dă să plece, dar dintr-un impuls o prind și îmi izbesc buzele de ale ei, într-un sărut sălbatic. Îi apuc buza între dinți și trag uşor, iar ea geme în gura mea şi deschide buzele, iar eu îmi adâncesc limba în gura ei și o gust în voie. Ïi bag o mână în păr și trag cu suficientă forță cât să lase capul pe spate și să îmi dea acces la gâtul ei subțire. Mă aplec şi o sărut pe gât, în timp ce îi cuprind în mână un sân, dar îşi pune mâinile pe pieptul meu și mă împinge, apoi îmi lipeşte o palmă pe obrazul stâng, de văd stele verzi! “

     Totuși, ea îi cedează într-un moment de slăbiciune. După ce câștigă la curse, ea fuge fără să spună cuiva unde se duce, iar Alex este intrigat, așa că o descoase pe cea mai bună prietenă a ei, și astfel află că Sara a plecat la cimitir. Când ajunge acolo, scena care are loc în fața lui îi rupe sufletul. Vrea să o consoleze, să-i fie aproape, iar asta îl determină să o aducă acasă la el. Durerea întunecă gândirea Sarei, așa că îl roagă să se culce cu ea. Însă, după momentele de intimidate, ea îi spune că ce s-a întâmplat între ei a fost o greșeală și nu se va repeta. S-au culcat, el a obținut ceea ce a vrut de la bun început, așa că acum speră să o lase în pace. Sara vrea mai multe de la viață. Vrea iubire, vrea sinceritate și fidelitate, vrea pe cineva care să fie doar al ei și el nu îi poate oferi aceste lucruri.

      Din nefericire, Alex nu știe că Sara este încă marcată sufletește de moartea surorii sale gemene, Alessia. Nu știe că Sara a luat decizia să se culce cu el tocmai în ziua când se împlineau doi ani de la moartea surorii ei. Ea încă se mai simte îndurerată și rănită că Alessia a ales calea cea mai ușoară, să se sinucidă, și odată cu ea i-a luat dreptul la fericire. Sora ei nu a avut curajul să se ridice și să meargă mai departe.  Nu a vrut să fie ajutată.

     Sara a aflat mult prea târziu care a fost cauza care a împins-o pe Alessia să își pună capăt zilelor. Se pare că sora ei se îndrăgostise de un tânăr care profitase de naivitatea ei, iar ea l-a crezut când i-a spus că și el o iubește. El filmase partida lor de sex, apoi se distrase pe seama ei cu prietenii lui. Tânăra ,,a încercat să uite rușinea și durerea prin calea cea mai ușoară. Petreceri, droguri și alcool. De atât a fost nevoie. O petrecere. Puțin alcool. O supradoză. Și a scăpat de tot”. Sara a jurat că nu va face aceeași greșeală. Nu va iubi pană nu va fi destul de matură să înțeleagă în ce se bagă.

 

,,Blestem soarta, blestem viața asta nenorocită și blestem iubirea. O blestem pentru că iubirea mi-a răpit sora. Ştiu că va veni și ziua când mă voi îndrăgosti, când voi iubi, și mai ştiu că nu va fi uşor, dar voi fi gata să lupt pentru ceea ce voi iubi. Sau măcar voi încerca. Dar acum nu sunt pregătită… mi-e frică să iubesc.”

     Alex este dat peste cap de comportarea Sarei. Practic, a avut parte de cea mai fierbinte noapte din viața lui, cu cea mai senzuală femeie din lume, și ea l-a lăsat ca pe un prost. Nu își poate lua gândul de la ea. Tânăra are ceva ce îl atrage, dar totodată îl face să vrea să fugă. Îi amintește de el, așa cum era înainte, când credea în iubire, înainte să iubească și să rămână cu inima frântă, în urma iubirii singurei fete în fața căreia își deschisese sufletul. Ce s-a întâmplat atunci l-a făcut să nu mai aibă încredere în femei și să își închidă inima în fața iubirii. Femeile au acum un singur rol în viața sa, acela de a-i încălzi patul, până găsea alta mai bună.

     Amândoi se luptă cu armata de demoni ce le înconjoară inima. Însă adevăratele necazuri încep să apară din momentul în care își dau seama că trecutul pare să revină în viața lor. Atât fosta lui iubită, cât și tânărul vinovat de moartea Alessiei, își fac apariția în oraș, și le creează necazuri. Vor reușit Alex și Sara să aibă încredere unul în celălalt? Ce va avea de spus Alex atunci când Sara îl surprinde într-o situație extrem de compromițătoare, în compania unei persoane dragi ei? Își va duce Sara răzbunarea până la capăt? Citiți cartea și veți primi toate răspunsurile!

,,Nu vă mulțumiți cu puțin, când puteți avea totul. Iubiți, dar iubiți atât cu inima, cât și cu capul. Nu purtați o iubire obsesivă, ci una caldă, din suflet, și astfel veți avea parte de iubirea voastră infinită, așa cum am avut și eu.”

,,Asta sunt eu acum. Distrusă. Nu mai am încredere. Nu mai am nimic de oferit. E mai bine să stea departe de mine și demonii ce se hrănesc din sufletul meu.

Dacă îl mai iubesc?

Da.

Până la infinit și dincolo de el.”

Carte disponibilă pe Cartepedia.ro

Autori români

Cărţi erotice

#carţierotice

#autoriromâni

#recenziicărţi

Infinit – vol.1 de Ana Maria G. – Editura Stylished

 

10 COMMENTS

  1. Ce frumoasa recenzie, Alina! 🙂 Ar fi bine daca autoarele femei ar realiza ca trebuie sa se tina cat pot de departe de perspectiva masculina in romanul erotic, asa cum isi dau seama autorii barbati ca trebuie sa se tina departe de cea feminina. Nu poate scrie o femeie credibil scene erotice din punctul de vedere al unui mascul, cum nici invers nu iese. Dar na, oamenii iubesc provocarile, ori de cate ori ar da cu fundul de gheata. 😀

    • Multumesc, Marius! Da, e mai greu sa stii precis ce este in mintea sexului opus. Dar… stii ca ma bucur ca vad si o perspectiva masculina? Credibil sau nu, imi place sa vad si ce gandeste barbatul 😀

  2. Frumoasa recenzie!Un subiect interesant pe care fiecare autor il poate dezvolta altfel.
    Multumim pentru recomandare

  3. Minunată recenzie, Alina! Îmi plac foarte mult citatele alese… se vede că este o carte vibrantă.
    Felicitări!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.