Cartea pentru copii – sămânța speranței de mâine

Maia și păpușica, O zi cu mami - Katja Reider și Rebecca Harry

Micii curioși – Maia și păpușica, O zi cu mami – Katja Reider și Rebecca Harry – Editura Didactica Publishing House – DPH – recenzii

Cartea pentru copii – sămânța speranței de mâine

Micii curioși – Maia și păpușica

O zi cu mami, de Katja Reider și Rebecca Harry

Editura Didactica Publishing House – DPH

Maia și păpușica, O zi cu mami – Katja Reider și Rebecca Harry cărți pentru copii.

  Cu toții ne dorim un viitor mai bun pentru această lume, iar acest lucru nu se poate realiza decât prin conștientizarea faptului că prin copii și prin modul cum alegem să îi educăm, punem bazele lumii de mâine.

   O lume feerică, în care oamenii să trăiască această existență cu fericire și împlinire, este o lume care apreciază cartea și cuvântul.

  Editura Didactica Publishing House este una dintre editurile cu o amplă oferă de carte pentru copii, indiferent de vârstă și de gusturi. De la cărți pliante, pentru cei mici care abia au sosit în existența aceasta, până la romane pentru adolescenți, de la jocuri simple, până la jocuri complexe în care  este antrenată întreaga familie, la această editură găsim, fără îndoială, tot ceea ce ne dorim pentru copiii noștri.

   Prima carte pe care o voi prezenta astăzi este „Maia și păpușica”, din colecția „Micii curioși”. Este o carte cartonată, cu filele suficient d egroase încât cei mici să nu le poată deteriora. Cartea are alura unei bijuterii fine, e plină de culoare și transmite o plăcută stare de veselie.

  Maia este un personaj pe care, fără îndoială, fetițele îl vor adora. Ea are o păpușică pe care o plimbă peste tot și de care are mare grijă. Maia poate fi un model de blândețe, de comportament față de ceilalți, de bunătate, dar și de responsabilitate.

   Cu siguranță, media de vârstă pentru care este adresată cărticica aceasta este una destul de mică, de aceea, rolul părintelui va fi esențial aici. Să nu uităm de studiile pe care psihologii le-au făcut despre influența lecturii în dezvoltarea copilului. Pe lângă faptul că legătura dintre părinte și copil capătă nuanțe de sublim, lectura îi va crea copilului bazele unei imaginații din care va înflori, mai târziu, creativitatea.

  Maia va fi privită de către copii cu admirație, iar exemplul ei de responsabilitate și blândețe față de păpușică va fi urmat. Din aceeași colecție mai fac parte și următoarele titluri: „Ana este prințesă”, „Alice așteaptă Crăciunul” și „Sofia este doctoriță”. Toate aceste cărticele au menirea de a modela caracterul copilului, de a-i stimula curiozitatea către lectură și de a-i cultiva bune obiceiuri. Imaginile sunt viu colorate, foarte plăcute și ușor de înțeles de către copii, iar aproape de final există și câteva întrebări pe care le putem folosi pentru a interacționa cu copilul și a-i dezvolta capacitatea de gândire și imaginația.

  Dacă prima carte se adresează fetițelor, a doua va avea, cu siguranță, mare succes și la băieței. „O zi cu mami” este o carte sensibilă, despre familie și mai ales despre iubire. Personajul principal este o veveriță, iar povestea sa este în versuri, astfel că părintele care îi citește copilului va exersa neapărat intonația și se va bucura de clipe minunate alături de cel mic. Mica veveriță vorbește despre mama sa și despre cât de minunat este să ai o mamă care să îți acorde nu numai cea mai mare parte din timpul său, dar și cea mai importantă bucată de suflet. Copilul va învăța cât de important este să te bucuri de prezența mamei și de blândețea sa.

  Rolul ambelor cărți este mult mai amplu decât ceea ce se vede la suprafață. Aceste cărți nu sunt simple lecturi, nici simple file colorate care să le distragă atenția celor mici… ele sunt punți esențiale de legătură dintre copil și părinte, sunt baze ale caracterului unui viitor adult cu dragoste pentru carte și pentru tot ceea ce este frumos.

  Recomand cărțile acestea tuturor cunoscuților mei care au copii mici, iar celorlalți le spun că indiferent de vârstă, pot găsi cărți minunate și jocuri foarte interesante la editura Didactica Publishing House.

Carte disponibilă pe site-ul Didactica Publishing House – DHP

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

Cărți pentru copii

 

 

***Rodica Pușcașu***Sunt o visătoare și așa am de gând să rămân. Cititul e un privilegiu pe care l-am descoperit pentru a evada în alte lumi, pentru a descoperi poveștile unor oameni pe care nu i-ai cunoscut niciodată. Cărțile sunt lumi fascinante, care te fac să râzi, să plângi, să trăiești. Nu-mi imaginez lumea fără cărți... pentru că nu ar exista. În viața reală sunt un om simplu, care se bucură de aroma cafelei în diminețile de vară, sunt o mamă preocupată (uneori excesiv) de copilul meu și o soție iubită care mai arde din când în când mâncarea... pentru că timpul de preparare nu coincide cu timpul poveștii pe care o citesc. Vedeți voi, în cazul meu, totul se reduce iremediabil la citit... O altă pasiune de-a mea este scrisul. Scriu și ajung să-mi iubesc personajele atât de mult, încât mi le consider prieteni. În 2010 am publicat cartea de povești pentru copii „Maria și fulgii de nea”, iar în 2016 a ieșit de sub tiparul editurii PIM, cartea „Povestea secretă a Cezarei”... și nu mă voi opri aici.

8 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.