Cărţi clasice pentru adolescenţi
Cărţi clasice pentru adolescenţi Literaturapetocuri.ro

Mândrie şi prejudecată de Jane Austen-Cele mai frumoase romane de dragoste

     Marţi, 12.07.2016, apare cartea Mândrie şi prejudecată de Jane Austen în colecţia ,,Cele mai frumoase romane de dragoste. Cartea poate fi achiziţionată de la chioşcurile de ziare la preţul de 14.99 lei

      Elizabeth Bennet este întruchiparea perfectă a eroinei tipice pentru Jane Austen: inteligentă, generoasă, sensibilă, incapabilă de gelozie sau de orice alt păcat major. Am putea crede că asta o face o mironosiță insuportabilă, dar adevărul e că Lizzy este o tânără modernă și sofisticată, care, la nevoie, știe să dea o replică spirituală și politicoasă, însă mustind de sarcasm. Ocazia i se ivește din plin când îl cunoaște pe arogantul, dar onestul burlac Fitzwilliam Darcy, prototipul eroului romantic distant și intens masculin, care o tratează inițial cu superioritate și chiar cu grosolănie. Căci, fără îndoială, miza romanului, întrebarea care a făcut și face generații de cititori să întoarcă filă după filă până în ziua de azi este: vor ajunge Elizabeth și domnul Darcy, în ciuda diferențelor care îi fac aparent incompatibili, să fie împreună? Descoperiți răspunsul în această carte devenită clasică, savurând o poveste de dragoste scrisă după toate regulile artei și lăsându-vă fermecați de personajele ei memorabile!

Sursa> Cărţi Romantice

6 COMMENTS

  1. Aceasta este cartea mea de suflet. Nimic nu a detronat-o pana acum 🙂
    In vara aceasta mi-am propus sa o recitesc. Ecranizarile le-am vazut si revazut dar preferata ramane cea cu Colin Firth.

  2. si mie mi-a placut foarte mult si e una din cartile mele preferate,oricum cine n-o are in biblioteca merita sa si-o cumpere.
    mersi iasmy!

  3. Cum am spus si in comentariul de pe fb, cartile din aceasta colectie au un format atat de frumos incat doar simpla vedere a copertii atrage cititorul.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.