Măsura omului de Marco Malvaldi
Noutati editoriale Editura Trei Literaturapetocuri.ro

Măsura omului, de Marco Malvaldi – Editura Trei – prezentare

Măsura omului

Marco Malvaldi

Titlul original: Lamisura dell’uomo

Limba originală: italiană

Traducere de: Beatrice Cristina Baciu

Număr pagini: 280

Anul apariţiei: 2019

   Măsura omului de Marco Malvaldi literatură universală.

   Un caiet secret. O moarte inexplicabilă. Un geniu care, la o distanță de cinci secole, ne face complici la elucidarea unor mistere.
Octombrie, 1493. Florenţa încă deplânge moartea lui Lorenzo Magnificul. Corăbiile lui Columb tocmai au ajuns în Lumea Nouă. Iar Milano trece printr-un proces de renaștere sub conducerea lui Ludovic Maurul.

   Prin împrejurimile Castelului din Milano, poate fi zărit adesea un bărbat ciudat, în jur de 40 de ani, îmbrăcat în haine lungi de culoare roz, cu un chip liniștit, aidoma cuiva adâncit în propriile gânduri. Nu se atinge de carne și scrie de la dreapta la stânga. Se numește Leonardo da Vinci. Faima sa se întinde dincolo de Alpi, până la curtea regelui Carol al VIII-lea, ai cărui trimiși au fost însărcinaţi cu o misiune secretă, care îl privește pe Leonardo însuși.
Când un bărbat este găsit mort în curtea Castelului, Ludovic Maurul îi cere ajutorul lui Leonardo da Vinci. Deși cadavrul nu prezintă urme de violenţă, moartea bărbatului este mai mult decât suspectă: zvonurile despre o boală nemaiîntâlnită sau explicaţiile superstiţioase trebuie risipite fără întârziere.

  Un roman extraordinar, foarte bine documentat, străbătut de umor şi ironie, alcătuind portretul unui om care a explorat mai mult decât oricine fiecare domeniu al creativităţii. O călătorie prin care descoperim – astăzi, la fel de mult ca atunci – măsura fiecăruia dintre noi.

   Marco Malvaldi s-a născut și locuiește în Pisa, unde și-a luat doctoratul în chimie la Scuola Normale Superiore. Este autorul romanelor din seria BarLume și a unor cărţi de popularizare
a știinţei. Pentru romanele sale crime a fost recompensat cu Premiul Isola d’Elba și Premiul Castiglioncello.
La cinci sute de ani de la moartea lui Leonardo da Vinci, Marco Malvaldi îmbină literatura, știinţa, istoria și intriga poliţistă pentru a readuce la viaţă figura uneia dintre marile personalităţi ale Renașterii.
Aflați mai multe despre autor la www.marcomalvaldi.it

Editura TREI

Noutăţi editoriale

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.