Cașcaval pane, Supă cremă de dovleac cu busuioc și parmesan, Păstrăv cu...

Cașcaval pane, Supă cremă de dovleac cu busuioc și parmesan, Păstrăv cu cartofi la cuptor, Tort cu nucă 

by -
2
retete culinare

Cașcaval pane, Supă cremă de dovleac cu busuioc și parmesan, Păstrăv cu cartofi la cuptor, Tort cu nucă

1. Aperitiv: cașcaval pane

-caşcavalul se taie felii cam de grosimea unui deget;
-pregătim în farfurii făina, ouăle bătute şi pesmetul;
– se dau feliile de caşcaval prin făină, ou, pesmet şi se pun în tigaia cu ulei la prăjit;
-scoatem feliile pe prosoape de hârtie;
-se pot servi simple sau cu salată de crudităţi.

2. Supă cremă de dovleac cu busuioc și parmesan (Iliuţa):

-un dovleac plăcintar ( 800 – 900 g ) se curăţă de coajă, se taie cubulețe și se sotează pentru 4-5- minute în puțin unt sărat;
-adăugăm 1.5 l apă, sare, piper și frunze de busuioc;
-se lasă pentru 20 minute să fiarbă la foc mic;
-la final adăugăm 100 g parmezan răzuit și 100 g smântână cu 20% grăsime;

-mixăm conținutul până obținem o pastă fină;
-se servește cu crutoane date prin usturoi, rumenite în cuptor.

3. Păstrăv cu cartofi la cuptor (Iliuţa):

-500 g cartofi se curăţă de coajă, se taie în felii mai groase pe care le lăsăm 10 minute în apă rece pentru a elimina amidonul, punându-le ulterior într-o tavă pentru cuptor, tapetată cu hârtie de copt;
-presărăm sare după gust, boia dulce, piper și busuioc;
-adăugăm 50 g unt topit;
-amestecăm bine și le lăsăm pentru 15 minute la cuptorul preîncălzit la 200 grade;

-curățăm păstrăvul și îl condimentăm cu sare, rozmarin, adăugăm căței de usturoi (îi punem întregi în interior) și feliuțe de lămâie;
-așezăm păstrăvul peste cartofi și le mai lăsăm pentru 20-25 minute la cuptor;
-se servește cu sos de usturoi și salată verde.

4. Tort cu nucă (Vero):

blat
– 8 ouă, 12 linguri zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 praf de copt, lămâie, 250 gr nucă măcinată.
-se coace la foc mic, se lasă la răcit;

cremă
-3 plicuri de praf de cremă pentru prăjituri de la Dr. Oetker cu gust de vanilie (sau ce gusturi vă plac);
-se pune 500 mi lapte rece într un vas, se adaugă 6 linguri zahăr pudră și praful peste lapte;
-se amestecă aproximativ 5 minute cu mixerul;
-se taie blatul în 3 foi/două umpluturi;
-se pune crema, se formează si se păstrează la frigider până la servire.

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.