Meniu: (salată crudităţi,felii de carne cu ceapă,cupe cu fructe şi cremă)

1.Aperitiv: salată crudităţi

– o ridiche neagră (mai maricică) o dăm pe răzătoarea fină şi o lăsăm să stea cu puţină sare
-un morcov mai mare îl dăm pe răzătoarea fină şi presăram cu puţin zahăr, dacă e nevoie
-un măr mai mare dat pe răzătoare îl punem într-un castron
-adăugăm ridichea stoarsă puţin, morcovul (nestors), pătrunjel verde sau mărar tăiat foarte mărunt
-potrivim de sare, piper şi puţină zeamă de lămâie (după gust)
-s-o faceţi măcar cu o ora înainte să se poată îmbină aromele

2.Ciorbă de conopidă

-un morcov mare dat pe răzătoarea fină îl călim în puţin ulei, adăugăm apă şi punem la fiert
-când apa fierbe adăugaţi conopidă congelată (dacă alegeţi proaspătă o curăţaţi şi o daţi într-un clocot în apă cu sare, apoi o adăugaţi în apă)
-eu deobicei pun şi 1-2 cartofi tăiaţi fff mărunt
-când ingredientele sunt fierte, potrivim de sare, piper, praf de chimen, cury, adăugăm amestecul de verdeaţă şi mai lăsăm câteva clocote
-dregem cu smântână, sau smântână şi ou (după preferinţe)

3.Felii de carne cu ceapă:

-feliile de carne le tăiem de grosimea unui deget, le condimentăm (cu amestecul de condimente care ne place) şi le lăsăm măcar o ora la rece
-curăţăm2-3 cepe mai mari, le tăiem fin şi le călim cu puţin ulei şi apă până se moaie puţin
-punem în tavă (de cuptor) ceapa
-feliile de carne le dăm prin făină şi le aşezăm peste ceapă
-punem apă cât acoperă carnea, foi de dafin şi un păhărel de alcool (coniac, gin, vodka) şi punem tava în cuptor
-lăsăm până carnea se rumeneşte pe ambele părţi, dacă e nevoie mai adăugăm apă că să avem cât sos e nevoie
-se poate servi cu cartofi piure, cartofi natur, orez sau mămăligă

4.Cupe cu fructe şi cremă:

-două crème reci de cremşnit le batem cum scrie pe cutie cu lapte
-adăugăm o cutie de mascarpone să facem crema mai fluidă şi mai puţin dulce
-fructe cât mai colorate, fie congelate-de pădure, fie portocale, kiwi, banane tăiate mărunt (bananele le stropiţi cu puţină zeamă de lămâie să nu se oxideze
-în cupe mai largi sau în boluri puneţi câteva pişcoturi, un rând de cremă, unul de fructe şi le puneţi la rece
-când serviţi puteţi pune deasupra frişcă şi ciocolată rasă
-faceţi orice combinaţii vă place este un desert uşor şi rapid

Poftă Bună!chef

13 COMMENTS

  1. Ca de obicei, salatele si desertul ma atrag. 😀 Oricum, tot ceea ce prezinti tu e bun, Arci! Mereu astept noi meniuri!

  2. Multumesc Arci!! Ca de obicei ne incanti cu retete minunate. Felii de carne cu ceapa am sa o fac si eu 😉

  3. Delicios meniul, Arci. Simt ca imi ploua in gura, doar cand ma gandesc la ce bunatati ne-ai prezentat aici.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.