Meniu: salată de crudități, ciorbă de fasole cu tăiței, chec cu fructe de pădure
1.Aperitiv: salată de crudități;
-2 roșii curățate de coajă și tăiate bucăți se pun într-un bol
-2 castraveți tăiați felii subțiri sau dați pe răzătoarea mare
-1 legătură ceapă verde tăiată mărunt
-1 legătură mărar tăiată mărunt
-potrivim de sare, piper, lămâie (sau oțet)
-adăugăm 2-3 ouă fierte tari și tăiate felii subțiri sau bucăți, amestecăm
-presăram cașcaval sau brânză telemea date pe răzătoare și punem bolul la rece 1 oră
2.Ciorbă de fasole cu tăiței:
-fierbem boabe de fasole mari până se moaie
-într-o oală călim o ceapă tăiată mărunt în puțin ulei, adăugăm zeamă de la fasole și 2 polonice de boabe, punem sare și piper, boia dulce, și lăsăm să fiarbă ceapa, apoi adăugăm tăiței
-se poate servi așa sau cu smântână
3.Mâncare de fasole boabe
-tăiem 2 cepe peștișor, călim puțin cu ulei, adăugăm boabele de fasole și felii de cârnați, apă și lăsăm să fiarbă
-potrivim de sare, piper multicolor, curry, boia dulce și cimbru
-servim cu murătură
4.Chec cu fructe de pădure (Vero)
– 8 albușuri de ou + o cană zahăr se bat spumă
– se adaugă 4 linguri de ulei,1 praf de copt stins cu lămâie, se adaugă gălbenușurile, apoi 1 cană și jumătate de făină, 7 linguri apă fierbinte.
– fructele de pădure se pun cu zahăr înainte cu 15 minute, când e gata bătut blatul se adaugă deasupra apăsându-le ușor să fie la nivel cu blatul.
Poftă Bună!
Reţete culinare-Meniuri
Reţete internaţionale
ce de bunatati !!!!
multumim pentru retete Arci
Vreau și eu o felie de chec 😀
E reteta lui Vero deci …
Toate rețetele sunt super, iar eu mă bucur foarte mult că ne ajutați cu idei! Mulțumim, Arci! Mulțumim, fetelor!
Cu drag si va astept si pe voi cu poze si retete si combinam meniul