Supă cremă de ciuperci – Piept de curcan la cuptor – Banane...

Supă cremă de ciuperci – Piept de curcan la cuptor – Banane prăjite

by -
0
Supă cremă de ciuperci - Piept de curcan la cuptor - Banane prăjite

Supă cremă de ciuperci – Piept de curcan la cuptor – Banane prăjite

1.Aperitiv: Chec aperitiv cu măsline, șuncă presată, ardei și telemea (Iliuţa)

  • amestecăm un pliculeț praf de copt cu 150 g făină de grâu.
  • mixăm 6 ouă cu puțină sare, piper și busuioc verde.
  • 100 g unt topit adăugăm peste ouă treptat.
  • procedăm la fel cu făina cernută în prealabil.
  • punem în compoziție 100 g măsline tăiate feliuțe, 2 ardei de culori diferite tăiați feliuțe, 150 g șuncă presată tocată cubulețe și 150 g telemea tăiată, de asemenea, cubulețe.
  • într-o tavă tapetată cu hârtie de copt punem amestecul obținut.
  • în cuptorul preîncălzit în prealabil la 180 grade lăsăm checul pentru  45-50 minute, până capătă o culoare maroniu auriu

2. Supă cremă de ciuperci:

  • 1/2 kg de ciuperci le curățăm, le spălăm, le dăm câteva clocote în apă cu sare și le scurgem bine
  • punem în oală 2 morcovi, un păstârnac,1 pătrunjel și 1 -2 cartofi, curățați și tăiați bucăți mari +apă și punem oala la fiert
  • adăugăm și ciupercile scurse și sare
  • când legumele sunt fierte strecurăm zeama separat
  • legumele le dăm prin blender
  • punem compoziția într-o oală și turnăm atâta zeamă cât de groasă vrem să fie supa
  • punem la foc, potrivim de sare, piper, chimen, cury și  dăm câteva clocote
  • dregem cu iaurt sau smântână frecate cu gălbenuș de ou
  • dacă vă place puteți presăra verdeață când serviți

3. Piept de curcan la cuptor (Vero)

  • se taie pieptul de curcan felii, se condimentează cu vegeta, piper și boia( dulce sau iute) . -se pune puțin ulei de măsline întâi apoi carnea în  grill, se acoperă și se lasă la prăjit cu focul mic aproximativ 15/ 20 min.
  • se poate servi cu cartofi piure, copţi sau natur

4.Banane prăjite:

  • se folosesc bananele verzi
  • se taie bananele felii (cam de grosimea unui jumătate de deget), se prăjesc în unt sau ulei pe ambele părţi
  • se scot pe un platou şi se presară imediat pe ele zahăr brun
  • se pot mânca aşa sau cu iaurt,smântână , îngheţată(mie imi plac cu iaurt sau îngheţată)
  • în Jamaica (dacă tot am fost vă mai spun câte ceva) se mănâncă prăjite sau fierte ca garnitură la  carne
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.