Librex la Timisoara

Librex la Timișoara

   Când e vorba despre cărți și oamenii care le scriu, încerc să particip la cât de multe evenimente îmi permite timpul.

   Am aflat de evenimentul Editurii Librex cu o zi înainte, cu agenda încărcată și mereu în întârziere pe undeva, după o vânătoare de locuri de parcare, am ajuns într-un final la Biblioteca Județeană – galeria de artă de lângă Bastion.

   Echipa Librex, formată din Ionuț Radu, Monica Ramirez și Oana Arion erau în mijlocul unei discuții captivante cu publicul. Pe lângă adulții sosiți, sala era plină de tineri/adolescenți.

    O prezență caldă la eveniment a fost și autoarea, Lina Moacă.

   O interacțiune fenomenală între autoare și tinerii cititori formată din întrebări și răspunsuri pertinente. Tinerii erau foarte curioși și interesați de viața ca scriitor, de modul de a scrie cărți, de percepțiile publicului la literatura contemporană.

    Știam că tinerii din Timișoara citesc, ceea ce m-a surprins a fost interesul lor față de „culisele” vieții unui scriitor.

    Câteva întrebări:

    Ce genuri de carte preferă fiecare?

    Cum devii un scriitor bun?

    Cum se simte un autor când își văd ideile în alte publicații?

   Foarte bune întrebările tinerilor, care așteptau răspunsul entuziasmați și erau cu mâinile pe sus, așteptându-și rândul de a pune o întrebare.

    Foarte bună inițiativa editurii de a promova literatura în rândul elevilor. Ei sunt viitorul și prin ei se poate schimba piața de carte din România. Poate datorită lor nu vom fi pe ultimul loc la achiziția cărților din Europa.

Felicit Echipa Librex

Felicitări

Ionuț Radu

Oana Arion

Monica Ramirez

Timișoara vă mai așteaptă!

 

Sursă imagini: Ionuț Radu

10 COMMENTS

  1. Ma bucur ca ai reusit sa ajungi.Chiar e un lucru minunat intetesul tinerilor pentru carti si scriitori.Felicitari Librex pentru initiativa!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.