Meniul nr. 32: Salată, Supă, Aripi de pui picante, Cremă de zahăr ars

1.Aperitiv: salată (Iliuţa)aperitiv
-300 gr carne de vită (preferabil viţel că fierbe mai repede) le punem la fiert cu 4 morcovi, sare, piper, vegeta după gust (fierbem la foc mai mic adăugând câte puţină apă rece ca să putem folosi zeama) putem pune câteva fire verzi de ţelină şi pătrunjel: când au fiert strecurăm zeama, iar carnea şi morcovii îi tăiem cubuleţe
-4 cartofi de mărime potrivită îi fierbem separat cu sare, şi-i tăiem şi pe ei cubuleţe
-6 castraveţi (sau gogoşari) muraţi îi tocăm şi-i scurgem de zeamă
-3 ouă fierte tari, curăţate şi tăiate bucăţele
-într-un castron amestecăm toate ingredientele, 1-2 linguriţe de muştar (după gust) şi maioneză (după gust)

2. Supă:
-în zeama în care am fiert carnea de vită punem tăiţei sau găluşte de griş
-după preferinţe când mâncaţi puteţi pune puţină smântână

3. Aripi de pui picante:
-4-8 aripi de pui foarte bine condimentate de azi pe mâine (sare, piper negru şi alb, curry, vegeta, chimen praf, oregano, cimbru) în caserolă în frigider
-se pun aripile în cratiţă, câteva feliuţe de lămâie, un pic de pastă picantă de ardei sau roşii şi apă cât să le acopere, le lăsăm să fiarbă la foc mic, până sunt moi şi rămâne atâta sos cât dorim
-se pot servi cu piure de cartofi, cartofi natur, orez sau cus cus după preferinţe

4. Cremă de zahăr ars:13412920_701602129978165_5617216495284312551_n
-într-o cratiţă de 2 l se ard 16 linguri de zahăr, se tapetează roată pereţii şi se lasă să se răcească
-alegeţi aşa ca să aveţi o cratiţă mai mare în care veţi pune apă apoi cratiţa asta şi aşa vom pune la fiert
-pentru cremă batem 8 ouă întregi cu 8 linguri de zahăr, 2 zahăr vanilat şi 1 l lapte
-compoziţia astfel obţinută o punem în cratiţa cu zahăr ars şi o punem pe foc (atenţie în cratiţă cu apă)
-punem un capac deasupra şi o lăsăm să fiarbă la foc mic
-din când în când adăugăm apă în cratiţa cu apă (o fierbem la foc mic să nu se brânzească crema
-cam după o ora ar tebui să fie gata, o lăsăm în cratiţă să se răcească şi apoi o punem până mâine în frigider
-a doua zi o răsturnăm uşor într-un castron, dacă mai rămâne zahăr ars pe cratiţă punem puţină apă şi mai fierbem puţin sirop pe care-l adăugăm în castron
-puteţi servi simplu sau cu frişcă

Poftă Bună!chef

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

16 COMMENTS

  1. Wow, totul arata atat de gustos! Ne faceti pofta cu asemenea poze. In special crema de zahar ars ma atrage…

  2. Crema de zahar ars este desertul meu preferat. Nu imi iese dar … jur ca mananc cat cinci daca imi face altcineva!

  3. Atat de multe preparate foarte gustoase. Salata imi aminteste de salata boeuf facuta de mama. Crema de zahar ars nu am mancat niciodata.

  4. Pffff, abia ce am aterizat de la serviciu. Salata și crema de zahăr… totul e minunat!!!!!! Sunteți adevărate surse de inspirație pentru mine!

  5. Arată foarte bine, Arci !
    Mulțumim mult pentru rețetă, pentru toate indicațiile tale părintești. 🙂 locco_smiley_46 locco_smiley_46 locco_smiley_46

  6. Multumim pentru retete Arci ! Sunt delicioase ! Abia astept sa incerc crema de zahar ars, arata super ! 🙂

  7. Si uite asa Arci cum ne ispitesti tu cu multe bunatati 🙂
    Crema de zahar ars este pe gustul sotului meu 🙂
    Mersi de recomandari.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.