salată boeuf

Meniu:(salată boeuf, friptură de curcan, prăjitură cu fructe caramelizate)

1.Aperitiv:salată boeuf

-fierbem 4-5 cartofi și-i tăiem mărunt

-tăiem mărunt zarzavatul: morcovi, pătrunjel, păstârnac, țelină și carnea fierte în supă

-punem într-un castron cartofii, zarzavatul, carnea, un borcan de țelină murată (scurs), o mână de mazăre boabe fiartă

-omogenizăm, adăugăm 2 lingurițe de muștar potrivim de sare și piper și amestecăm cu maioneză (cu cartof)

-amestecăm bine și punem în caserolă la rece până servim

2.Supă de curcan:

-strecurăm zeamă de pe carne și zarzavat și fierbem tăiței sau tăşcute, sau facem găluște de gris

3.Friptură de curcan:

-pulpele de curcan le condimentam cu amestecul de condimente care ne place (eu folosesc sare, piper multicolor, pimento, chimen praf, lemon gras praf, curry, coriandru, cimbru și oregano) și lăsăm la rece câteva ore

-punem carnea în tavă la cuptor cu apă cât să acopere bine carnea

-pe lângă carne putem pune și cartofi tăiați în două

-când scade apa și încep să se coacă întoarcem pe ambele părți și carnea și cartofii

-serviți cu salată de crudități

4.Prăjitură cu fructe caramelizate:

-punem în tavă o cană de zahăr și o caramelizăm, apoi învârtim tava astfel încât să avem caramel și pe pereții tăvii

-punem bucăți de fructe pe fundul tăvii și lăsăm puțin la cuptor să se caramelizeze

-pregătim un blat de pișcot obișnuit din 5-6 ouă (tavă A4)

-scoatem tava și turnăm pişcotul și punem la copt

-când este copt, trebuie lăsat puțin să se răcească și abia apoi scos (răsturnată tava)

–dacă vreți mai înmuiat blatul faceți un pic de sirop caramel și însiropați

-se poate servi așa, cu frișcă sau înghețată

Poftă Bună!

Reţete culinare

Chec cu zahăr ars

Prăjitură Congoleză

Fasole frecată

– fasolea o mixăm bine -într-o cratiţă punem puţin ulei, ceapa tăiată mărunt, bucăţele de costiţă şi cârnat, le călim puţin, punem puţină apă şi condimente (sare, vegeta, boia, piper, curry) şi lăsăm să dea câteva clocote să fiarbă puţin costiţa şi cârnatul
-când tocăniţă e fiartă punem fasolea mixată, amestecăm şi lăsăm să dea câteva clocote
-în mod clasic se face o prăjeală cu ceapă multă, costiţă şi cârnat care se pune peste fasolea frecată, dar familiei mele i-a plăcut mereu mai mult aşa.

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.