Meniu:(Salata de varza dulce cu ton,supa crema cu tascute,salam cu nuca)

Meniu:(Salata de varza dulce cu ton,supa crema cu tascute,salam cu nuca)

by -
6

Meniu:(Salată de varză dulce cu ton,supă cremă cu tăşcuţe,salam cu nucă)

1.Aperitiv: Salată de varză dulce cu ton

-o căpăţână de varză dulce (mărime mare sau medie) o dăm pe răzătoarea fină, o amestecăm cu sare şi 2 linguri de zahăr şi o lăsăm să stea cam ½ ora, apoi o stoarcem şi o punem într-un castron
-adăugăm o cutie de ton mărunţit în ulei şi zeamă de lămâie după gust
-potrivim de sare, piper şi adăugăm mărar tăiat ff. mărunt
-punem caserola la rece cam 1 oră

2.Supă cremă cu tăşcuţe

-1 pulpă întreagă de pui o punem la fiert cu 2 morcovi, 2 cartofi, 1 pătrunjel, 1 păstârnac, o bucată de ţelină şi sare
-când totul e fiert, le dăm prin blender
-punem mixtură în oală, adăugăm zeama în care au fiert, sare, piper, cury, praf de chimen, şi amestecul de verdeaţă şi lăsăm să dea câteva clocote
-separat fierbem tăşcuţe (paste din aluat de tăiţei tăiate pătrăţele) le scurgem, le adăugăm în supă cremă şi dregem cu smântână
-puteţi opta pentru crutoane în loc de tăşcuţe

3.Friptură de pui cu cartofi

-3-4 pulpe de pui condimentate (sare, piper multicolor, cury, chimen praf, praf de coriandru, praf de lemon gras, boia dulce sau picantă) de azi pe mâine
-5-6 cartofi de mărime medie curăţaţi şi tăiaţi în două
-punem în tavă carnea, cartofii, 1 crenguţa de cimbru (sau dacă vă place rozmarin) şi apă cât acoperă
-băgăm tavă la cuptor şi lăsăm până ce scade apă şi se rumenesc şi carnea şi cartofii
-servim cu murături

4.Salam cu nucă:

-250 gr nuca măcinată +250 gr zahăr praf +2 linguri cacao +2 linguri esenţă de rom +1 albuş de ou bătut =se amestecă şi se întinde compoziţia pe un celofan ca o foaie (celofanul trebuie umezit în prealabil)
-crema: 1 pachet de unt se freacă cu 120 gr zahăr praf, se adaugă 3 gălbenuşe (ouăle fierte ţări şi răzuite pe răzătoarea fină-numai gălbenuşul) şi lămâie după gust
-crema se întinde peste foaia cu nucă, se rulează ca un salam şi se pune la rece.
-când îl tăiaţi, tăiaţi felia cu tot cu celofan şi apoi scoateţi celofanul

Poftă Bună!chef

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

6 COMMENTS

  1. Ce tentant e salamul cu nuca. Eu tot imi propun sa fac salam de biscuiti, dar inca nu am apucat.

  2. Multumesc pentru retete. Friptura o fac . Celelalte nu 😀 desi ma tenteaza sa incerc salamul cu nuca. Noi de regula facem salam de biscuiti 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.