Supă cremă de dovleac – Chiftele cu legume la cuptor – Pișcot cu cremă de brânză – Meniu
Supă cremă de dovleac – Chiftele cu legume la cuptor – Pișcot cu cremă de brânză – Meniu
Pișcot cu cremă de brânză – un deliciu
1. Aperitiv: pastă de dovlecel
-2 dovlecei curățați, tăiați bucăți, fierți în apă cu sare și scurși bine
-zdrobim dovlecelul și-l punem într-un castron
-adăugăm 1 cățel de usturoi dat pe răzătoarea fină, piper, sare, maioneză (cu cartof) și amestecăm să fie ca o pastă
-opțional puteți adaugă mărar tăiat fff mărunt
-se servește pe felii de pâine proaspătă sau prăjită
2. Supă crema de dovleac:
-folosim dovleacul pentru copt
-punem la fiert dovleac tăiat bucăți,1 morcov,1 păstârnac,1 pătrunjel, o bucată de țelină,1 cartof
-adăugăm sare și când legumele sunt fierte le scoatem și le lăsăm să se răcească apoi le dăm prin blender
-punem masa de legume în oală și adăugăm din apa în care au fiert legumele cât este necesar
-potrivim de sare, piper multicolor, lemon gras, coriandru praf, curry și lăsăm să dea câteva clocote
-opțional putem adaugă un amestec de verdeață și dregem cu smântână
-servim cu crutoane
3. Chiftele cu legume la cuptor:
- pentru chiftele: mixăm 750 gr carne măcinată de curcan +1 cutie de fasole boabe scursă +3 linguri făină de ovăz +sare, piper = formăm chiftelele potrivit de mari
- în cratiță călim în puțin ulei legumele: ceapa tăiată mărunt, ardei tăiați mărunt și 1-2 căței de usturoi mărunțiți, apoi adăugăm apa și punem să dea câteva clocote
- adăugăm chiftelele și mai lăsăm să fiarbă puțin
- mutăm cratița în cuptor și avem grijă să întoarcem chiftelele să se facă pe ambele părți și mai adăugăm câte un pic de apă
- când chiftelele sunt gata adăugăm puțină smântână pentru sos și mai lăsăm puțin
4. Pișcot cu cremă de brânză:
Blatul: 4 gălbenușuri de ou se freacă cu 200gr zahăr până se face spumă, adăugăm 100 ml ulei +100 ml lapte +1 linguriță de bicarbonat stins = și mixăm bine. Batem spumă cele 4 albușuri cu 100 gr zahăr, apoi amestecăm cele 2 compoziții și adăugăm punând pe rând 250-300 gr făină (să aibă consistentă unui pișcot). Punem la copt în tava unsă și tapetată. Când pișcotul s-a răcit se taie în 2 părți
Crema: 700 gr brânză dulce fină se mixează cu 200 gr unt +200 gr zahăr praf +zahăr vanilinat +coajă de la o lămâie. După preferințe putem adaugă în cremă stafide sau bucățele de fructe confiate. Punem crema între cele 2 părți de pișcot și dăm prăjitură la rece
-înainte de-a tăia prăjitură presăram deasupra zahăr praf vanilinat
Poftă Bună!
Mulțumim pentru rețete, Arci
Meniul acesta a venit la fix! Chiar eram în pană de idei!
Mulțumim, Arci!
Desertul sună bine 🙂
cum de nu m-am gandit niciodata la chiftele cu legume la cuptor??? asta e urmatorul fel de mancare pe care-l fac! o idee minunata!