Meniu:(salată de zucchini, ciorbă de curcan, friptură de curcan, chec de albuș)

1. Aperitiv: salată de zucchini

-2 zucchini îi curățăm, îi dăm pe răzătoarea fină, adăugăm un praf de sare și-i lăsăm să stea puțin

-stoarcem zucchinii îi punem într-un castron, adăugăm mărar tăiat fff mărunt, 2-3 linguri de maioneză (cu cartof) și o lingură de smântână (opțional)

-potrivim de sare și piper, amestecăm și punem la rece

-servim cu feliuțe de pâine prăjită

2. Ciorbă de curcan:

-2 morcovi,1 pătrunjel,1 pastarnac date pe răzătoarea fină le punem să fiarbă

-adăugăm bucățelele de carne (eu folosesc carne în lucru ), potrivim de sare, piper, cury,

-când carnea e fiartă adăugăm amestecul de smântână cu gălbenuș de ou și mai lăsăm să dea câteva clocote

3. Friptură de curcan

-2-3 pulpe de curcan le condimentam și le lăsăm să stea câteva ore

-le punem în tavă, punem apă cât să acopere și puțin vin

-când pulpele sunt aproape gata scoatem tava și ungem pulpele cu un amestec de muștar cu miere (1 linguriță de muștar cu 2 lingurițe miere)

-punem tava înapoi în cuptor și lăsăm până e gata

-ca şi garnitură serviți cu cartofi piure sau copți

4. Chec de albuș:

-1 pahar de albuș se bate cu un pahar de zahăr

-se adaugă ½ pahar de ulei+1 pahar de făină+1 esență de vanilie +1 paf de copt stins cu 1 lingură apă clocotită și se amestecă

-puneți în compoziție bucățele de ciocolată, bucățele de fructe confiate

-se amestecă și se coace cam 1 oră la foc potrivit

Poftă Bună!

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.