Salată de vinete – Supă cremă de broccoli – Ficat de pui...

Salată de vinete – Supă cremă de broccoli – Ficat de pui pane – Meniu

by -
7
Salată de vinete

Salată de vinete – Supă cremă de broccoli – Ficat de pui pane – Meniu

1. Aperitiv: salată de vinete (Vero)

-tocăm vinetele și le punem în castron

-dăm pe răzătoarea fină o ceapă mică și stoarcem bine, apoi adăugăm ceapă în castron

-punem câtă maioneză considerăm (maioneză simplă sau cu cartof), piper, sare și mixam bine

-punem salata în bol la rece până servim

2. Supă cremă de broccoli

-punem la fiert buchetele de broccoli, un morcov, un pătrunjel, un păstârnac,1-2 cartofi, potrivim de sare și piper

-când legumele sunt fierte le mixam bine în blender, le punem în oală și turnam zeama în care au fiert, să fie de consistenţa pe care o dorim

-dregem supa cu smântână sau iaurt

3. Ficat de pui pane

-condimentam ficatul cu combinația care ne place, dar fără sare (sarea întărește ficatul)

-dăm fiecare bucată de ficat prin făină, ou bătut și pesmet sau făină de mălai

-aveți grijă să puneți capacul pe tigaie când prăjiți și nu prăjiți prea mult să nu se usuce

-serviți cu garnitură de cartofi piure și salată

4. Salată de fructe

-1 grepfruit, 2 portocale, 2 mandarine, 2 kiwi curățate și tăiate bucățele

-1-2 mango sau 3-4 banane tăiate bucățele/felii

-punem fructele într-un bol adăugăm puțină lămâie, un păhărel de coniac,1-2 plicuri de zahăr vanilinat și zahăr praf după gust, amestecăm și dăm la rece

-se poate servi simplu, cu frișcă, smântână sau iaurt

Poftă Bună!

Reţete culinare

Mămăligă cu legume la cuptor

-curăţăm 2 dovlecei și o vânată, le tăiem felii, le sărăm și le lăsăm să stea puțin, apoi le scurgem

-prăjim separat în ulei pe o parte și pe alta feliile de dovleac și vinete

-facem o mămăligă potrivită

-punem în tavă hârtie pergament și întindem mămăliga ca și cum ar fi o foaie (grosime cam un deget)

-dam pe răzătoare 200 gr brânză telemea și cam 100 gr caşcaval

-peste mămăligă punem un strat de dovlecei deasupra presăram brânză apoi vinetele și presăram puțină brânză

-amestecam cașcavalul cu 2 linguri de smântână și-l punem deasupra și dăm la cuptor

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

7 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.