Blestemul regelui - Philippa GregoryBlestemul regelui de Philippa Gregory
La Editura Polirom a apărut cartea Blestemul regelui de Philippa Gregory
Autoarea bestsellerurilor Surorile Boleyn si Mostenirea Boleyn
 
Curtea regelui Henric al VII-lea al Angliei este un loc dur, primejdios si nimeni nu stie asta mai bine decit Margaret Pole, tinara mostenitoare a Plantagenetilor. Fratele ei a fost intemnitat si executat din porunca monarhului, iar ea s-a casatorit, impotriva vointei sale, cu un nobil modest, sustinator al Tudorilor. Margaret pare sortita sa ramina in umbra pentru tot restul vietii, dar intimplarea o aduce la rangul de protectoare si apoi doamna de companie a reginei Caterina de Aragon, prima sotie a legendarului Henric al VIII-lea. Din aceasta ipostaza, Margaret trebuie sa infrunte o tripla provocare: sa-si apere regina, careia ii este loiala, sa-si protejeze interesele si familia la curtea Angliei si sa se fereasca de suspiciunea crescinda a unui rege vanitos. Mai mult decit orice, Henric isi doreste cu disperare un mostenitor, pe care Caterina pare incapabila sa i-l ofere. Cu cit deznadejdea lui creste, cu atit dusmania i se indreapta mai mult impotriva lui Margaret, de al carei nume ilustru Henric se simte amenintat.
 
„Marele atu al acestui roman este perspectiva impresionanta asupra transformarii lui Henric al VIII-lea dintr-un tinar fascinant intr-un tiran inspaimintator. Philippa Gregory depaseste capcanele frumusetii din detaliul istoric si te face sa simti teroarea vietii din acea perioada.” (Miami Herald)
 
Blestemul regelui reuseste sa te tina tot timpul in tensiune, caci nu stii niciodata ce se va intimpla cu personajele sale. Sub vraja acestui roman, aproape ca speri ca istoria sa nu-si repete marile greseli.” (Kirkus Reviews)
 
„Romanul Philippei Gregory se misca plin de incredere prin miezul de intrigi, razbunari si tiranie, catre socul unei tradari infioratoare.” (Publishers Weekly)
logo_libris
Review overview
4
Drăgan Milica (Mili) - Membru Fondator / PR / Editor coordonator - Admin. grup Facebook - Literatura pe tocuri

11 COMMENTS

  1. Romanul urmareste in mod corect faptele istorice sau este doar un historical-romance cu mai multa imaginatie?! N-am citit nimic din aceasta colectie…

    • Nici eu n-am citit, dar sunt destule persoane infocate care adora aceasta autoare.

  2. Si eu ma numar printre persoanele care o citesc cu mare placere pe Philippa Gregory. Nu stiu daca o ador neaparat, dar imi place mult cum scrie si despre ce scrie :).

  3. Scrie bine autoarea,de fapt insasi perioada domniei lui henric ,locatia si moravurile curtii sint un subiect interesant de abordat.Frumoasa prezentarea mili!

  4. Sunt sigura ca aceasta carte va avea destui fani care apreciaza un astfel de gen. Eu am citit mai demult Surorile Boleyn, scrisa de aceasta autoare si mi-a placut cu toate ca nu prea sunt adepta romanelor istorice.

  5. Romanele sunt, in cea mai mare parte, corecte din punct de vedere istoric, Philippa Gregory are doua specializari la nivel de licenta, istorie si literatura si nu mai stiu sigur in care din ele doctoratul, dar am impresia ca in istorie.
    Cu toate astea adopta uneori anumte versiuni mai controversate ale faptelor, uneori chiar pe cele sustinute de o minoritatea in cadrul comunitatii istoricilor, cum ar fi incestul dintre Anne si George Boelyn. Eu ii iubesc pur si simplu cartile, e una din autoarele mele preferate.

  6. Eu am o pasiune pt istoria Angliei si atat dinastia Plantagenetilor cat si dinastia Tudorilor au fost tiranice in privinta tronului si a mostenitorilor. Caterina de Aragon nu a fost capabila sa ii daruiasca un mostenitor regelui, iar acesta a sperat k va avea unul de la A. Boleyn…Insa … ghinion pt ca si Anne ii va darui tot o fata, ceea ce ii va aduce furia regelui si in final moartea. Trec cartea pe lista pt ca ma intereseaza abordarea autoarei si imi place domeniul in care se invarte.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.