Legea lupilor de Leigh Bardugo - Editura Trei - impresii

Legea lupilor, de Leigh Bardugo – Editura Trei – impresii

Legea lupilor

Autor: Leigh Bardugo 

Rule of Wolves

Traducere de: Alexandra Fusoi

Editura Trei

Seria: King of Scars

Partea a doua din seria Nikolai Lantsov

Continuarea volmului Regele cicatricilor

Numar pagini: 642

  „Legea lupilor” este un roman plin de acțiune și intrigă, cu personaje complexe și intrigi palpitante. Leigh Bardugo a creat o lume fascinantă cu un mix de magie și tehnologie, plină de pericole și tradiții. Povestea urmărește drumul lui Nikolai Lantsov, Zoya Nazyalensky, Nina Zenik și alți eroi în lupta lor pentru a salva țara de la invazia fierdiană. Personajele sunt bine construite și au trăsături unice, care le fac ușor de identificat. Stilul de scriere al lui Bardugo este captivant, plin de detalii și descrieri descriptive care te fac să te simți ca și cum ai fi acolo, în mijlocul acțiunii. Ritmul poveștii este alert și nu există momente plictisitoare. Cu toate acestea, autoarea reușește să adauge suficientă profunzime și emoție pentru a face personajele mai umane și mai credibile.
  Nikolai Lantsov, Regele-demon –  este descris ca un tânăr rege care posedă iscusință și farmec, dar și un monstru interior cu care trebuie să se confrunte. Joacă un rol important în războiul împotriva armatei fjerdane.
  Nina Zenik sau Regina îndoliată – acționează sub acoperire și riscă totul pentru a-și răzbuna pierderea și a ajuta țara. Ea luptă împotriva Fjerdei, dar își poate pierde șansa de a-și vindeca inima îndurerată.
  Zoya Nazyalensky, Vrăjitoarea Furtunii – un alt personaj important care și-a pierdut mama și a văzut un dușman readus la viață în timpul războiului. Ea trebuie să-și folosească puterile pentru a deveni o armă importantă pentru țara sa.
   Cei trei trebuie să găsească o cale de a construi un viitor în vremuri întunecate pentru a evita prăbușirea națiunii. Ei trebuie să lucreze împreună pentru a învinge dușmanul comun și a asigura un viitor sigur pentru țara lor.
  ,,Legea lupilor” este o continuare impresionantă a volmului Regele cicatricilor și intrăm mai adânc în lumea lui Nikolai Lantsov, regele Ravkăi. Recomand seria tuturor iubitorilor de fantezie epică. Mie mi-a plăcut foarte mult!
  Aș vrea să prezint, în mare, Universul Grisha, poate stârnesc curiozitatea celor care nu au făcut cunoștință cu scrierile lui Bardugo.
  Universul Grisha se referă la lumea fictivă din seria de cărți „Shadow and Bone” și „Six of Crows” de Leigh Bardugo. Este o lume complexă, plină de magie, politică și conflicte.
  În această lume există mai multe tipuri de magicieni, numiți Grisha, care posedă puteri unice, precum controlul asupra elementelor sau asupra trupurilor. Grisha sunt organizați în ordine, fiecare având roluri și responsabilități specifice.
  Lumea Grisha este dominată de două puternice națiuni, Ravka și Fjerda, care sunt în război una împotriva alteia. În plus, există un vast teritoriu numit „Zidul Fumegând”, care împarte lumea în două și care adăpostește oameni și monștri întunecați.
  Personajele principale din acest univers sunt tineri care luptă pentru a-și proteja țările, familiile și iubirile, precum și pentru a descoperi adevărul despre lumea lor. Ei trebuie să facă față unor probleme și provocări, precum vrăjitoria, războiul, răzvrătirile și tradițiile vechi.
  Universul Grisha oferă o călătorie captivantă prin lumea plină de magie, conflicte și aventură, unde personajele se luptă să-și descopere scopul și să-i protejeze pe cei dragi într-o lume în plină schimbare.
  Leigh Bardugo este autoarea romanului A noua casă, bestseller New York Times, și creatoarea Grishaverse (acum pe Netflix), care cuprinde trilogia Grisha, seria Banda celor șase ciori, seria Nikolai Lantsov, The Language of Thorns, The Lives of Saints. Povestirile ei au apărut în multe antologii, printre care The Best American Science Fiction and Fantasy. A crescut în California de Sud și a absolvit Universitatea Yale. În prezent, locuiește și scrie la Los Angeles.
La Editura Trei, au apărut: trilogia Grisha (Regatul umbrelor, Regatul furtunilor, Regatul luminilor), Banda celor șase ciori și continuarea sa, Răzbunarea ciorilor, Regele Cicatricilor (prima parte din seria Nikolai Lantsov), precum și A noua casă.
O puteţi urmări pe www.leighbardugo.com.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: , cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.