Ciorbă la ceaun – Carne de cocoș la cuptor – Pere caramelizate
Ciorbă la ceaun – Carne de cocoș la cuptor – Pere caramelizate
1.Aperitiv: Omletă (Vero)
- se bat bine 5 ouă cu sare și piper.
- adăugăm cașcaval ras și punem totul într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline.
- se dă focul mic și se ridică marginile câte puțin.
- se împătură în două sau se întoarce și pe cealaltă parte.
- se servește cu legume proaspete
2. Ciorbă la ceaun (Vero)
- se călește morcovul și ceapa adăugând treptat câte puțină apă cam 10 minute.
- se pună apă ( cantitățile le stabiliți cum doriți, noi am făcut pentru 30 de persoane), iar când fierbe se adaugă cubulețe din cotlet de porc .
- se lasă să dea bine în clocot și adăugăm legumele tăiate mărunt: morcov, pătrunjel, pastranac, conopidă, mazăre, cartof
- condimentăm după gust.
- când sunt fierte se adaugă o mână de tășcuțe sau orez și se mai lasă la fiert 5 min la foc mic.
- se adaugă leuștean și mărar și se oprește focul.
- separat pregătim gălbenuș de ou frecat cu smântână și apă rece pe care le adăugăm după ce luăm oala de pe foc.
- acrim cu sare de lămâie sau helas și lăsăm 10 minute oala acoperită înainte să servim.
3. Carne de cocoș la cuptor (Vero)
- se condimentează carnea cu sare, piper, boia (dulce sau iute) .
- se pune o cană de apă și un pahar de vin.
- se acoperă și se bagă în cuptor la foc mic cam o oră.
Piure de cartofi.(Vero)
- se curată 6 cartofi roșii ( au mai puține calorii) .
- se pun la fiert cu puțină sare .
- când sunt fierți se scurge toată apa, se adaugă o lingură de unt și un pahar de lapte rece.
- se mixează bine.
4. Pere caramelizate:
- curățăm perele, le tăiem în 8 (cu coajă), le stropim cu puțin suc de lămâie, le punem în tavă și presăram peste ele 3-4 linguri de zahăr
- le punem la copt la temperatură mare
- preparăm un sos din:smântână + suc de lămâie + coajă rasă de lămâie + miere de albine (după gust)
- servim perele calde cu sosul rece
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri