Ciorbă la ceaun – Carne de cocoș la cuptor – Pere caramelizate

Ciorbă la ceaun – Carne de cocoș la cuptor – Pere caramelizate

by -
0
Ciorbă la ceaun - Carne de cocoș la cuptor - Pere caramelizate

Ciorbă la ceaun – Carne de cocoș la cuptor – Pere caramelizate

1.Aperitiv: Omletă (Vero)

  • se bat bine 5 ouă cu sare și piper.
  • adăugăm cașcaval ras și punem totul într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline.
  • se dă focul mic și se ridică marginile câte puțin.
  • se împătură în două sau se întoarce și pe cealaltă parte.
  • se servește cu legume proaspete

2. Ciorbă la ceaun (Vero)

  • se călește morcovul și ceapa adăugând treptat câte puțină apă cam 10 minute.
  • se pună apă ( cantitățile le stabiliți cum doriți, noi am făcut pentru 30 de persoane), iar când fierbe se adaugă cubulețe din cotlet de porc .
  • se lasă să dea bine în clocot și adăugăm legumele tăiate mărunt: morcov, pătrunjel, pastranac, conopidă, mazăre, cartof
  • condimentăm după gust.
  • când sunt fierte se adaugă o mână de tășcuțe sau orez și se mai lasă la fiert 5 min la foc mic.
  • se adaugă leuștean și mărar și se oprește focul.
  • separat pregătim gălbenuș de ou frecat cu smântână și apă rece pe care le adăugăm după ce luăm oala de pe foc.
  • acrim cu sare de lămâie sau helas și lăsăm 10 minute oala acoperită înainte să servim.

3. Carne de cocoș la cuptor (Vero)

  • se condimentează carnea cu sare, piper, boia (dulce sau iute) .
  • se pune o cană de apă și un pahar de vin.
  • se acoperă și se bagă în cuptor la foc mic cam o oră.

Piure de cartofi.(Vero)

  • se curată 6 cartofi roșii ( au mai puține calorii) .
  • se pun la fiert cu puțină sare .
  • când sunt fierți se scurge toată apa, se adaugă o lingură de unt și un pahar de lapte rece.
  • se mixează bine.

4. Pere caramelizate:

  • curățăm perele, le tăiem în 8 (cu coajă), le stropim cu puțin suc de lămâie, le punem în tavă și presăram peste ele 3-4 linguri de zahăr
  • le punem la copt la temperatură mare
  • preparăm un sos din:smântână + suc de lămâie + coajă rasă de lămâie + miere de albine (după gust)
  • servim perele calde cu sosul rece

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.