Sandwich cu șuncă de Praga și cașcaval la cuptor – Pui de casă – Cornulețe cu nucă – Supă cremă de legume coapte
Sandwich cu șuncă de Praga și cașcaval la cuptor – Pui de casă – Cornulețe cu nucă – Supă cremă de legume coapte
1. Aperitiv: Sandwich cu șuncă de Praga și cașcaval la cuptor (Iliuţa)
- 8 felii de pâine toast se ung cu câte o lingură de smântână și se dau la cuptor pentru 10 minute.
- 200 g șuncă de Praga și un ardei se taie feliuțe, se așează pe feliile de pâine –
- adăugăm 100 g cașcaval răzuit și lăsăm pentru încă 5 minute la cuptor.
- sunt delicioase!
2.Supă cremă de legume coapte (Iliuţa)
- 2 vinete, 4 ardei și 6 roși se coc în coajă în cuptor.
- în 1,5 litri apă punem legumele coapte după ce am îndepărtat coaja acestora.
- adăugăm o ceapă tăiată cubulețe, sare, piper și busuioc verde.
- lăsăm la fiert la foc mic pentru 15 minute.
- la final adăugăm 2 căței de usturoi răzuiți.
- mixam conținutul cu 300 g smântână cu 20% grăsime.
- adăugăm după preferințe, crutoane sau cubulețe de telemea atunci când o servim.
3.Pui de casă (Vero):
-într-o tavă pun carnea de pui, eu aleg grăsimea de pe pulpe și piept de pui și o păstrez pentru supă, o condimentez după gust( sare, piper, boia) adaug 100 ml apă și puțin ulei de măsline.
- dacă nu aveți o problemă cu grăsimea puteți pune unt, are un gust excepțional.
- acoperim cu folie de aluminiu și dăm la cuptor cam o oră.
- luăm folia și lăsăm până prinde culoare aurie.
- serviţi cu cartofi, orez, sau o salata de crudităţi
4. Cornulețe cu nucă (Vero)
- pentru aluat 3 căni făină +1 cană zahăr +3 gălbenușuri +1 praf de copt frământat cu lapte sau smântâna.
- crema se face din albușurile bătute cu o cană zahăr și adăugată 100 gr. nucă măcinată
- umplem cornulețele cu cremă și le punem la copt
- se dau calde prin zahăr praf vaniliat
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Multumim pentru retete!
Un meniu delicios!
Mulțumim pentru idei!