Piața educațională din România evoluează. Se deschide școala primară bilingvă Questfield, prima școală din România cu un concept educațional propriu

Questfield (fosta Grădiniță Little London) continuă să schimbe paradigma educațională din România și anunță deschiderea școlii primare bilingve Questfield, un proiect în valoare de aproximativ 600.000 de euro, ce are ca termen de finalizare luna august 2016. Școala primară Questfield este autorizată de Ministerul Educației și Cercetării Științifice din România, urmărindu-se extinderea ei pe termen mediu și lung până la nivel gimnazial și ulterior liceal. Aceasta reprezintă prima școală cu un concept educațional propriu, unic în România, fiind una dintre primele 10 instituții educaționale internaționale din București.

Dorim, prin intermediul lansării școlii Questfield cu acest nou concept educațional, să deschidem drumul designului curricular și al școlilor inovatoare care își caută propria filosofie educațională, sunt atente la cultura lor organizațională și construiesc în jurul conexiunii copil – părinte – profesor – mediu educațional – curriculum. Demersul nostru reprezintă prima alternativă viabilă la propunerile sistemului de stat și, sperăm noi, începutul unei schimbări de paradigmă școlară.  Fabiola Hosu, director executiv Questfield, inițiatoare proiect Little London

Fabiola Hosu, director executiv Questfield și inițiatoare a proiectului Little London care este format la bază din 2 grădinițe și 3 școli, este cea care acum propune primul concept educațional autentic odată cu deschiderea școlii Questfield, singura școală primară bilingvă care are un curriculum cu design propriu și cel mai mare număr de ore de limbă engleză dintre cele trei școli bilingve existente în momentul de față în București și Ilfov. Programul copiilor va fi structurat în două părți interconectate: programul de limba română care funcționează după programa Ministerului Educației și Cercetării Științifice și programul de limbă engleză care pornește de la programa britanică, asugurându-le elevilor Questfield accesul la două paradigme lingvistice și de gândire diferite.

Conceptul educaţional Questfield vizează un ideal educațional care are în centru un tip de copil pregătit pentru viață și viitor, care să fie în armonie cu el și valorile lui, capabil să dea un sens atât lumii lui cât și lumii înconjurătoare. Acest ideal educațional pornește de la un ideal social ce are la bază interrelaționarea strânsă dintre următoarele elemente cheie: profilul copilului, profilul profesorului și al părintelui, mediul de învățare și curriculumul. Toate aceste elemente interconectate asigură copiilor care vin la Questfield însușirea competențelor necesare care le oferă șansa unei căutări autentice a fericirii și succesului propriu în lumea de mâine.

Școala primară Questfield va fi situată în apropierea grădiniței cu același nume, pe strada Titu Maiorescu nr. 28, Voluntari-Pipera, Ilfov, urmând a forma un campus școlar cu 3200 mp construiți de clădire (3 clădiri) și 4000 mp de spațiu verde. Termenul de finalizare a construcției este august  2016, urmând ca deschiderea oficială să aibă loc în septembrie 2016. Acest campus modern pune la dispoziție elevilor săi un design de școală diferit cu săli de clasă spațioase dotate cu biblioteci individuale, grupuri sanitare, spații comune multifuncționale, sală de mese, sală de sport și acces la o curte exterioară cu 4 locuri de joacă, piscină și teren de sport.

Questfield deschide înscrierile pentru clasele primare (de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a inclusiv), urmând a fi făcute demersurile pentru autorizarea claselor V-VIII. Echipa educațională a școlii Questfield este formată din profesori de specialitate, ei înșiși modele de învățare pentru copii, cu expertiză atât în sistem internațional și românesc, cât și sistem de stat și sistem privat, care își pornesc predarea de la ce știe și poate să facă fiecare elev în parte, în ritmul și cu stilul său de învățare. O parte dintre aceștia lucrează deja de peste 1 an de zile la compatibilizarea și rafinarea designului curricular. Taxele de școlarizare pentru anul școlar 2016-2017 încep de la 455 de euro pentru clasa pregătitoare și variază în funcție de programul ales.

Primul eveniment de prezentare al școlii în cadrul căruia o veți putea cunoaște pe fondatoarea proiectului, Fabiola Hosu, va avea loc în data de 17 februarie 2016 la Hotel Tecadra, strada Erou Iancu Nicolae, nr. 67A, Voluntari, Ilfov, la ora 17:30. Înscrierile pentru eveniment și școală se pot face și direct pe site sau pe pagina de Facebook

Partenerii educaționali Questfield: Coaliția pentru Educație, Restart în Educație, Teach for Romania, Universitatea Alternativă, Kiddo Play Academy, suntparinte.ro, mamicamea.ro

Despre Questfield

Questfield este o instituţie de învăţământ autorizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării Științifice din România, ce implementează un concept educațional propriu, pornind de la modelul programei britanice. Abordarea educațională holistică integrează metode creative de predare prin care se subliniază atât aspectul formator și performant al actului de învățare, precum și preocuparea pentru dezvoltarea personală, emoțională și socială a fiecărui copil. Questfield oferă o creșă, o grădiniţă, o şcoală de vară şi, acum, o şcoală primară cu intenția de a continua acest proiect până la nivel gimnazial și liceal.
Acesta este un proiect care s-a dezvoltat în perioada 2003–2016 datorită expertizei în domeniul educaţiei a fondatoarei Fabiola Hosu, a motivării şi implicării profesorilor săi transformaţionali şi a echipei sale entuziaste, devenind în scurt timp un model de succes, un punct de referinţă în domeniul educaţiei private.

 comunicate de presa.ro

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.