Gordon din vinete – Ciorbă de fasole verde – Fursecuri rapide – Meniu
Gordon din vinete – Ciorbă de fasole verde – Fursecuri rapide – Meniu
1. Aperitiv: pastă de creier
- se curăță creierul, se pune în tavă cu puțin ulei, piper, sare și puțină apă
- când creierul este gata se mixează cu puțină lămâie și optional cu ceapă tocată mărunt
- pasta astfel obținută se servește pe feliuțe de pâine prăjită
2. Ciorbă de fasole verde
- 1 morcov+1 păstârnac +1 pătrunjel se dau pe răzătoarea fină
- curățăm fasolea și rupem păstăile mai mici
- călim legumele răzuite în puțin ulei adăugăm fasolea verde, apă și punem la fiert
- potrivim de sare, piper, cury, praf de chimen
- când legumele sunt aproape fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai dăm câteva clocote
- servim simplu sau cu smântână sau iaurt
3. Gordon din vinete
- 2 vinete mai mari (mai groase) le tăiem felii (cam de o jumătate de deget),le sărăm și le lăsăm să se scurgă puțin
- 200 gr șuncă presată tăiată felii subțiri și 1 pachet de cașcaval feliat
- pregătim făina și oul bătut și pesmetul în farfurii
- punem o felie de vânătă+1 felie șuncă+1 felie de cașcaval +1 felie de vânătă, prindem cu degetele și dăm prin făină, ou, pesmet și punem la copt în tigaie
- când le scoatem le punem pe șervețele să absoarbă uleiul
- servim cu cartofi piure
4.Fursecuri rapide (Maria)
- 1kg făină+4 ouă întregi+1 esență de vanilie+5 pliculețe de zahăr vaniliat+25 gr stafide sau merișoare+1 pachet de unt+300 gr zahăr pudră+1 linguriță bicarbonat stins cu lămâie = frământăm cu lapte cât cuprinde
- se lasă aluatul frământat să stea 30 minute la cald, se întind foi potrivite și se taie cu forme, apoi se pun în tavă la copt
- se pot servi așa sau date prin zahăr praf vaniliat
-
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri