Pizza vegetală - Salată de zucchini - Supă cremă de legume

Salată de zucchini – Supă cremă de legume – Pizza vegetală – Fursecuri cu stafide – Meniu

   Pizza vegetală foarte gustoasă.

1. Aperitiv: salată de zucchini

-2 zucchini îi curățăm de coajă, îi tăiem fff subțire, îi săram puțin și-i lăsăm să stea puțin

-preparăm 5-6 linguri de maioneză cu cartof

-punem în castron zucchini (stors), un cățel de usturoi zdrobit, maioneză, piper multicolor, mărar tăiat fff fin și amestecăm

-punem în bol la rece până servim

 2. Supă cremă de legume

  • curățăm legumele: morcovi, pătrunjel, păstârnac, țelină,1-2 cartofi, gulie = le tăiem bucăți mari și le punem la fiert în apă cu sare și vegeta

-când legumele sunt fierte le mixăm în blender

-punem pastă de legume în oală, adăugăm din zeama în care au fiert, atât cât să fie de consistență dorită și punem la fiert

-adăugăm verdeața care ne place și potrivim de sare și piper

-se poate servi simplă sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Pizza vegetală

-întindem în tavă pe hârtia pergament (unsă cu puțin ulei) o foaie de aluat foietaj (Morărița) și presăram pe ea brânză telemea rasă

  • scurgem bine conservele de ciuperci, porumb, fasole boabe albă și roșie

-tăiem o roșie felii sau folosim castraveți murați tăiați fff fin

-punem pe foaie (peste brânză) ciupercile, fasolea, porumbul, feliile de roșii

-deasupra presăram cașcaval dat pe răzătoare și punem la cuptor

-când serviți puteți adaugă după preferințe sos de roșii, pastă de ardei sau sos tartar

4, Fursecuri cu stafide (Nina)

Ingrediente: 200 g unt 82% grăsime – la temperatura camerei 250 g zahăr 3 ouă 200 g făină 200 g stafide (eu folosesc din cele aurii) vanilie, rom.

Punem untul într-un castron potrivit de mare și peste el adăugăm zahărul și mixăm un minut, doar cât să omogenizăm ingredientele. Apoi adăugăm pe rând ouăle, și mixam bine până se încorporează complet. Cu ajutorul unei spatule, vom încorpora faina. Incorporăm și stafidele. Punem vanilia şi romul.

Apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, facem grămăjoare mici. Punem cu linguriţa. În cuptor ele se întind. Se coc aproximativ 15 min la 10 grade Celsius, dar cum fiecare cuptor e diferit este bine să stați cu ochii pe ele.

Fursecurile sunt gata atunci când s-au maronit pe margine, dar centrul este încă alb și moale. Ele se vor întări după ce se răcesc.

Poftă bună!

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.